ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2011-05-13 10:31:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par cilvēku, kurš iegūs „Johny Walker Blue Label”
Piedāvāju paeksperimentēt ar radošo garu. Gatavojos uzsākt jauna produkta ražošanu, bet joprojām esmu paša krutākā, paša skaistākā un paša labākā dizaina meklējumos. Uz doto brīdi man ir izstrādāti diezgan daudz dizaini. Visi ir plus mīnus okej un pat konkurētspējīgi, bet neviens nav tāds, kuru redzot man gribētos aiz laimes apraudāties.

Man vajag tīru, skaistu līniju, kuru uzlūkojot gribas teikt – Jā, this is it! Pa visu pasauli esmu sameklējis vairākus, kuri man šķiet glīti, bet neviens nav 100% laime. Tāpēc, varbūt tieši šeit ir kāds, kurš man šo laimi sniegs, savukārt es viņam par to dāvāšu pudeli Johny Walker Blue Label.
Darba uzdevums ir vienkāršs. Man vajag dizainu/formu šūpolītei uz atsperes. To kādas ir šūpolītes uz atsperes es nosūtīšu interesentiem pa skaipu vai epastu. Man ir apkopots lielākais vairums no planētas zeme ražotājiem un viņu dizainiem.

Pa to pašu skaipu vai ēpastu es aizsūtīšu arī to, kas man pašam ir sazīmēts uz doto brīdi.

Pašās beigās es nosūtīšu tādu kā šabloniņu, rāmi, kurā vienkārši ar zīmulīti iezīmē izdomāto dizainu. To ieskannē un sūta man atpakaļ. Pēc tam jau mani mazie to visu saliks arhikadā un rasējumos. Vajadzīga ir tikai dizaina ideja.

Kā tiks noteikts uzvarētājs. No visiem zīmējumiem kas man ir un vēl tikai būs, viskompetentākā žūrija manā un mana brāļa personā noteiks tos piecus produktus, kas ies uz prototipu ražošanu.

Blue Label dabūs tas, kura dizainēto mantu nopirks pirmo! Papildinājums, jebko 180 LVL vērtībā, vai 180 LVL skaidrā naudā.

Martins.cuda@gmail.com


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2011-05-13 10:36 (saite)
Šitā izslēgsi no dizainēšanas lielāko tiesu babuļu, kurām pie kājas, kādus dzērienus ar kolu šķaidīt:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]fleur
2011-05-13 10:41 (saite)
Tieši tā!:) Es kolu vispār nešķaidu:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]toadbeauty
2011-05-13 10:40 (saite)
Atsperšūpolīte - tā ir tā, kas ir kā zirdziņš, kam kāju vietā atspere, ja?

Ja tā, tad papildus bonusa punkti jāpiešķir tam, kas izdomās, kā to šūpoli padarīt tādu, lai sīkie tur mūždien muti nepārsit pret zirga pakausi :D

(Atbildēt uz šo)


[info]teja
2011-05-13 10:56 (saite)
atejas bedrē zelta zivtiņu neizzvejosi. es nesaprotu, kāpēc tu nevērsies pie funkcionālā dizaina studentiem mākslas akadēmijā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2011-05-13 10:59 (saite)
Te nu es Tev vēlētos oponēt. "Funkcionālā dizaina students" ir radība, kurš salda vīna pilns paziņo, ka bez priekšapmaksas viņš neko nedarīs. Kā arī mēģinās visu sarežģīt un neveiksmīgi centīsies man iestāstīt, ka esmu muļķis.

Lai gan man vienkārši vajag ar zīmuli uzvilktu kontūru. Un vienu no kontūrām, pārvērstu jau produkta rasējumā, kur visi domāja, ka to zīmējis dizainers, patiesībā zīmēja viens no maniem galdniekiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2011-05-13 11:10 (saite)
piedod, bet tas nav "tikai". ja tas rasējums būs veiksmīgs, no visām pusēm pārdomāts un ļoti inčīgs, pievienotā vērtība arī finansiāli var būt neatsverama. un tavai alerģijai pret māksliniekiem šeit nav nekāda pamata. konkrēti funkcionālais dizains nav tikai "māksla", tas ir piemēram krēsls kas ne tikai ir skaistāks bet kurā apsēžoties tu jūties laimīgāks nekā citos krēslos. FD smalki pēta formas, ērtības, vidi, materiālus, tehniski iespējamo un neiespējamo, un viena līnija, ko ar zīmuli uzvelk šāds cilvēks, balstās zinātnē un ir ar, kā jau teicu, augstu pievienoto vērtību. un nosūti konkursa piedāvājumu arī visiem vietējiem mēbeļu un objektu dizaineriem, jo viņi ir cilvēki, kas patiešām aizraujas ar visām tām skaistuma un iespēju attiecībām. piemēram, MINT mēbeles, vai RIJA dizaineriem.

un, ja gribi izvairīties no priekšapmaksas, izsludini to konkursa veidā, tu uz mutes neesi kritis, izdomāsi, kā to pasniegt, un balvā dod nevis viskiju (omg vai tad mēs te par malku skaldām), bet, piemēram, lidmašīnas biļetes uz Venēcijas biennāli vai tml. Tajā pašā vērtībā. Nevajag to visu padarīt kaut kādu prastu, viss ir par pareizo vārdu un balvu izvēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]teja
2011-05-13 11:13 (saite)
starp citu, zinot LV situāciju - ka lielākā FD problēma par kuru viņi visi gruzās - ir solis no prototipa uz ražošanu, arī pati viņu lietas uzražošana būs pietiekami liela motivācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]racoon
2011-05-13 11:28 (saite)
Es algoju cilvēkus, kas man visas funkcionālās lietas taisa te uz vietas un par to saņem algu. Šajā gadījumā, runājot reklāmas izpratnē, man vajag "kreatīvo direktoru", kurš pasaka:" zīmēsim saulrietu". Tobiš uzvelk kontūru. Pēc tam mākslinieki zīmē saulrietu, tobiš mani cilvēki šo kontūru padara par funkcionālu atsperšūpoli.

Es negribu neko no malas padziļināt savās lietās tālāk par vienkāršu kontūru. Viss kas ir vajadzīgs realizācijai man ir pašam, nopirkts , apmaksāts un sēž un zīmē. Man vajag vienkāršu, skaistu skontūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2011-05-13 13:42 (saite)
Tikai lai vareetu to vienu skaisto liiniju taa viegli uzvilkt, ka Tev shkjiet vinja tikai dzeeriena veerta, dizaineri studijaas iegulda desmitiem gadu un ljoti daudz liidzeklju. Taapeec arii tas shkjietamais vieglums nemaksaa maz.
Kaadeelj gan Tev savaadaak veel nav dzimusi taa vienkaarshaa liinija?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]atis
2011-05-13 14:51 (saite)
Nu paga, neviens jau nesola vienkāršu dzērienu, bet gan tādu, kurš 100-200 Ls maksā. Turklāt var jau skaidrā naudā tos pašus 180 Ls saņemt...nav jau tik briesmīgi maz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2011-05-13 14:56 (saite)
Labi, laikam paaraak labi dziivoju. :) Aiziet, studenti! Un varbuut veel panjems praksee ja paveiksies??

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2011-05-13 16:09 (saite)
labiem dizaineriem nav laika studijām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2011-05-13 16:23 (saite)
Oja! Bring it on!

Un kas tieshi te tiek saprasts ar igliitiibu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]affair
2011-05-13 16:24 (saite)
nevajag mani ņemt par pilnu : )

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2011-05-13 16:35 (saite)
Bet ja njem par tukshu - tad prieksh kam?

Ak, nu es jau nestriidos - viss ir labi, bugjim zhikj druzhna.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dumshputns
2011-05-13 16:39 (saite)
Bet tas tomeer buutu sveets gaajiens - piedaavaat prakses vietas dizaina studentiem - varbuut par konkursa kaartaa - kursh uzziimee to kaaroto liiniju, tas dabon smalki piedzerties un kaadu nedeelju vai divas pastraadaat uznjeemumaa kaut vai pa briivu. Nu lai tachu vinji uzzin, kas mazajam biznesam svariigi un maacaas gan pamatot savu viedokli un paarliecinaat, gan arii pakluseet kad gudraaki cilveeki (tb. darba deveejs) runaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2011-05-13 11:32 (saite)
līdz kādiem termiņiem izskatīsi skices?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]racoon
2011-05-13 11:34 (saite)
vai Rīga jau gatava? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iekodeets
2011-05-23 15:26 (saite)
ceru, ka nenāku baigi par vēlu un neesi konkursu atdevis RTU rūpnieciskā dizaina studentiem.
nu, ja tu man atsūtīsi visu solīto uz jonass.totall iekš gmail, pacentīšos izperēt ģeneālu šūpoli.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?