mazaa_mija - savigākās restorānu ziņas [entries|archive|friends|userinfo]
mazaa_mija

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

savigākās restorānu ziņas [Feb. 19th, 2015|02:45 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
vakar beidzot uztaisīju proper Tom Kha Gai! izrādās visu mūžu esmu taisījusi tikai variācijas, jo liku klāt ingveru, bet tas tur nedrīkst bāzt savu degunu pat tuvumā! Tā kā doooriņš atveda man kalnu ar svaigu galangalu tad ar to arī viss sākās!
ja nu kādam interesē:
vispirms izvāra buljonu no vistas (ar kauliņu un ādu) pieliekot tikai zivju mērci, kad tas viss ir viris ap 40 min pievieno maisiņā sarīvētu galangalu, sadragātu citronzāli, sbaurzītas laima lapiņas, ja liek klāt vistas fileju tad to pievieno tagad, uz ļoti lēnas uguns kādas 10 min, tad pievieno cokosriekstu pienu un čilli (vēlams svaigu), ja liekas ka vajag vēl ziveni pievieno arī to, vēl kādas 15 min tas viss lēnām, bez burbuļa sēž uz uguns, pēc tam griež nost uguni un pievieno laimu, ja liekas ka mazliet nav izlīdzinātas garšas pieliek palmu cukuru (zupai ir jābūt asi/saldi skābai, līdzvērtīgās proporcijās), servē ar svaigu korinardru, pēc tam norij mēli un sten dīvānā. Voilà!
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]zin
Date:February 19th, 2015 - 03:13 pm
(Link)
skan riktīgi labi!
(noteikti garšo vēllabāk)
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:14 pm
(Link)
o, jā! es visu laiku nevarēju saprast kāpēc man nav tās tīrās garšas taj zupai:)
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:February 19th, 2015 - 03:15 pm
(Link)
Tūliņ Unpijs tevi teju vai nīdīs.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:16 pm
(Link)
es ceru!
From:[info]unpy
Date:February 19th, 2015 - 03:53 pm
(Link)
Da nu, šeit jau aprakstīta kaut kāda mūžīgās jaunavības eliksīra recepte vai kas tamlīdzīgs, kam ar ēdienu nav ne mazākās saistības, tas taču uzreiz skaidrs. Un pret visa veida pūšļotājiem un citiem šamaņiem jāizturās ar zināmu cieņu, šitie tomēr ļaunatminīgi ļautiņi, var pieburt kādu bezlaulības vainagu, milzīgu kārpu uz deguna vai abus kopā.

[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:57 pm
(Link)
hasta la vista baby
[User Picture]
From:[info]snorke
Date:February 19th, 2015 - 06:29 pm
(Link)
tu nelieto galangalu ??
[User Picture]
From:[info]zimbabve
Date:February 19th, 2015 - 03:18 pm
(Link)
o, forši, ja tiek pie svaiga galangala, es reizēm izlīdzos ar pastu burciņā. Garša nudien atšķiras.
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:19 pm
(Link)
nu pasta ir alternatīva, bet es savā stulbumā vienmēr vēl liku klāt mazliet ingvera
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 19th, 2015 - 03:19 pm
(Link)
jā, jā un vēlvienreiz jā
galangaliņš ir jāizstrādā, es paredzu arī šajā mājsaimniecībā tomku vakarā (un kad pie čili ingvera vietā pieliek galangalu, arī ir ļoti kruta)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:February 19th, 2015 - 03:24 pm
(Link)
kā saka mans tomka guru, there is no real substitute for galangal, and ginger does a poor job
http://shiokfood.com/notes/archives/000025.html
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:February 19th, 2015 - 03:31 pm
(Link)
noslīku savās siekalās...
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:35 pm
(Link)
yes! tā mēs jūs visus piebeigsim
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:February 19th, 2015 - 03:45 pm
(Link)
pievieno maisiņā nozīmē garšvielas maisiņā vāra un tad izņem draziņas? Vai rīvē maisiņā?
[User Picture]
From:[info]mazaa_mija
Date:February 19th, 2015 - 03:47 pm
(Link)
ievieto to visu garšvielu maisiņā, ko pēc tam izķeksē no zupas un ir tīrs stafs, jo sarīvētā substance ir diezgan cieta un neēdama
From:[info]nuka_kola
Date:February 20th, 2015 - 10:50 am
(Link)
man liekas, mazliet polikarbonā†u rīvējums kā piedeva piedotu kaut ko