septembris

Posted on 2021.09.12 at 18:09
Tags:
draugi, auto entuziasti

vai ir vēl kāda cita mašīna, bez volvo xc70, uz kuru skatīties, ja nepieciešama
* liela, ietilpīga mašīna - noteikti universālis
* iespēja nolaist sēdekļus un gulēt uz plakanas virsmas
* āķis
* jumta reliņi
* ekonomisks degvielas patēriņš (un laikam jau labāk dīzeli)
* ērti gan pilsētai, gan laukiem (tai skaitā mežiem un dubļiem)
* izturīga un pieticīga (mūsu ģimene ļoti daudz nodarbojas braukšanu un ļoti maz ar auto aprūpi)
* apkope un remonti nemaksās miljonu un detaļas nebūs jāmeklē pa visu pasauli un jāgaida mēnešiem, kamēr tās piegādās no citurienēm
* lietota, labā stāvoklī, maksā +/- 5k
+ man personīgi gribētos ar manuālo kārbu

mūsu 05. gada Ford Mondeo lieliski atbilda šīm prasībām, bet viņš šobrīd šķiet guļ uz nāves gultas un negribas viņā neko daudz vairāk ieguldīt. viņa laikabiedros arī nē. jaunākiem mondeo universāļiem ir mazietilpīgāka virsbūve
Pasāti neinteresē (un folksvāgeni vispār). Subaru forester un outback liekas forši, bet par dārgu (un remonts arī liekas dārgs). par škodām dzirdētas daudz labas atsauksmes, bet es kkā nejūtu nekādu konekšenu ar viņām. it kā nav iebildumu pret bembjiem, bet viņi arī liekas mazi un man drusku bail no pakaļpiedziņas ziemā. es gan sen senos laikos mācījos braukt ar opel omega ar pakaļpiedziņu, bet tas bija pirms gandrīz 20 gadiem.
atliek tikai volvo xc70, vai ne? nu varbūt vēl v70. tiešām nav vēl kāds variants, ko neesam iedomājušies?

p.s. es gan jau noskatīju Linkon limo - tikai trīs štukas un atbilst vismaz daļai vajadzību (ietilpīgs, var gulēt). bet nevarēsim iegriezt pagalmā.

Comments:


[info]fedrs at 2021-09-12 18:52 (Saite)
+/- vw sharans. Vienīgi ofrodam nederēs, un cenas neesmu pētījis.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 19:33 (Saite)
es teiktu, neldija, bet neldiju neviens, iz'nemot mani, nenovērtē :D golfs 3 tātad.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 19:34 (Saite)
vai volvo 3. visi trijnieki ir labi, maģisks skaitlis.
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 19:54 (Saite)
mums savlaik bija 4. golfs. visai ilgi un visai kreizī pieredze. never again nekādu golfu :D turklāt neatbilst gandrīz nekam no vajadzību saraksta :D
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 19:55 (Saite)
neldijai ir pilnīgi visas pazīmes no saraksta :D man, teiksim, bišk besī, ka man ir universālis, jo es joprojām pa visiem šiem gadiem nemāku parkoties. visādi citādi - mīlu šo mašīnu, tā partiek no gaisa un mīlestības.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 19:56 (Saite)
pat jumta reliņi ir, ko gan nekad neesmu izmantojusi!!1
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 19:59 (Saite)
veco golfu detaļas mētājas visās malās, maksā kapeikas. pašu mašīnu var nopirkt par 600, 700 eirām. visas maziņās nebūs tavas, bet gan jau kaut kā.
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 20:08 (Saite)
jūtami īsāks un mazietilpīgāks universālis. piemēram, Mondeo aizmugurē, ar nolaistiem sēdekļiem, es varu izstiepties pilnīgi taisna, bet K ir tikai mazliet, mazliet jāpieraujas. pat Volvo v70 aizmugurē ir mazāk vietas un neērtāk, lai arī garuma ziņā visai līdzīgi auto (4.80 un 4.72m). jau Pasāts ir īsāks (4.68m), bet Golfs vēl ļoti īsāks (4.40).
ar Mondeo esam pārvadājuši neticami milzizmērīgas lietas. piemēram, ar Mondeo var divās reizēs aizvest uz koncertu visu vajadzīgo Tesas aparatūru. ar Golfu no way.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-09-12 20:09 (Saite)
mm, ok, man mans universālis rīgas parkingiem joprojām šķiet daudz par garu.
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 20:13 (Saite)
es arī pa 10+ gadiem nemāku paralēlo parkošanos :D. vismaz gaišā dienas laikā, kad apkārt ir daudz skatītāju (kuriem, nešaubos, ka neinteresē). bet kkā veiksmīgi eksistēju ar savu milzu mašīnu, gan tad, kad dzīvoju Ākalnā un nebija citu variantu kā atstāt ielas malā, gan visos citos laikos.
usne
[info]usne at 2021-09-12 20:19 (Saite)
opel zefira
Antuanete
[info]antuanete at 2021-09-12 20:47 (Saite)
Subaru jums noteikti nevajag, dārgs ekspluatācijā. Vai dārgāks par Volvo, nezinu.
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 20:51 (Saite)
jā, nupat tieši skatījos, ka viņi ir tikai ar benzīnu + augstāks degvielas patēriņš nekā Volvo. nopērkami gan laikam lētāk par V xc70
+ vismaz foresteram mazāka ietilpība nekā xc70
grizzly_bear
[info]grizzly_bear at 2021-09-12 21:44 (Saite)
es, savukārt, absolūti uzticos vw – gan veciem, gan jauniem (man ar viņiem diezgan liela pieredze) vienīgi kādu brīdi jāpaošņā, līdz atrodas īstais, ja pērk šitāda gadagājuma (tomēr mierīgi var atrast). passāti – super, grūti atrast iebildumus, eksplutācija ir ļoti lēta, braukt – patīkami. bet nu te jau laikam tā subjektīvā lieta, kur katram savs.

volvo, domāju, ir totāli labs variants , ja tagad meklētu pats, apsvērtu.(uzturēšanā gan vw sanāk lētāki imho).

man ir bijis arī bembis un attiecīgi servisu pieredze un visādu veidu runāšana par viņiem. Latvijā vairums ir nojāti, baigi skrupolozi jāmeklē. par pakaļas piedziņu ziemā – tur ir zināms pamats satraukumam, proti, jābūt pasistam uz to, lai tas būtu forši. manuprāt, nav baigi racionāli.

nu vēl ir tipa audi universāļi, kas, cik zinu, ir diezgan okei, bet man ar audi ir maza (kopumā laba) pieredze. to es varu iztēloties kā alternatīvu opciju, bet nemācēšu pateikt sīkāk.
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 22:16 (Saite)
mani vw sakarā ir iebaidījusi pieredze ar mūsu bijušo 4. golfu. tā bija šausmīga mašīna, kurai bija visādas problēmas par kurām dažādos servisos mehāniķi grozīja galvu un nevarēja atrast izcelsmi, attiecīgi mēs ar viņām turpinājām dzīvot, jo nebija naudas citai mašīnai.
divas jaukākās bija - slāpa nost samazinot ātrumu - piemēram, pirms pagriezieniem vai krustojumos. iemetot zemākā ātrumā gan varēja atdzīvināt, bet tomēr ne visai patīkami. otra - regulāri izpūta eļļu pa motortelpu. neviens tā arī nevarēja atrast tam iemeslu. tad nu vienmēr vadāju līdzi lielus eļļas krājumus (baigi ekoloģiski un ekonomiski).
+ vēl visādi mazliet mazāk apgrūtinoši, bet ne mazāk kaitinoši sīkumi

šobrīd mums ir pieklīdis 02. gada Pasāts. varu piekrist, ka ir viņam lietas, kas nostrādātas labāk un kvalitatīvākas nekā Mondeo. piemēram, amortiņi ir labāki. bet vismaz pēc odometra viņam ir ~2x mazāks nobraukums nekā Mondeo (diezgan neticami, jāatzīst). nujā un viņam ātrumkloķis mēdz vnk palikt rokā un nelikties robā :D

volvo patīk, jo ir pieredze ar tēta 98. gada V70, ar kuru joprojām ir ļoti, ļoti patīkami braukt. bet nu jā, XC70 ir gan ievērojami dārgāki nekā citi +/- tā vecuma universāļi, gan remonti dārgi nekā vw vai tam pašam fordam.

ai, mašīnu meklēšana un pirkšana ir tā lieta, kas man pieaugušo dzīvē tiešām nepatīk
*
[info]inese_tk at 2021-09-12 22:29 (Saite)
hehe, golfs, īsi pirms mēs no viņa tikām vaļā pa kādiem, ja nemaldos, 500 eur (un tikai tāpēc, ka skate vēl bija derīga vismaz pusgadu)

http://klab.lv/users/inese_tk/892327.html
barbala
[info]barbala at 2021-09-14 13:14 (Saite)
man gadus 12 bija pilnīgi svaigipirkta škoda octavia, neko sliktu nevaru teikt, līdz riebumam praktiska un ekonomiska. vienīgi, nu jā- līdz riebumam praktiska un piezemēta.

volvo ir jauka izvēle, varbūt kāds audijs arī sanāk jau normāls, taču pārāk racionālas izvēles garlaiko. (mums mājsaimniecībā drīz būs lieks viens lieliski jestrs aero sābs universālis, bet nu, tā dienas diemžēl ir skaitītas.)

*
[info]inese_tk at 2021-09-14 14:47 (Saite)
jā, man nav nekādu racionālu iebildumu pret racionālajām škodām, jo paziņām, kam ir - visi ir apmierināti un lieto viņas ilgi un laimīgi, bet viņas liekas tik šausmīgi garlaicīgas :D

Saabi forši. mums sen, sen atpakaļ bija ilgāku laiku lietošanā vecs vīra brāļa saabs. tiešām patika un bija žēl, kad viņš nomira dabīgā nāvē. bet pirkt saabu mūsu vajadzībām liekas ekstremāli neracionāli :D
Previous Entry  Next Entry