Novembris 27., 2011
16:46 es gribu uzcept kruasānus.
|
Comments:
| From: | kants |
Date: | 27. Novembris 2011 - 16:49 |
---|
| | | (Link) |
|
kur/cikos?
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 16:52 |
---|
| | | (Link) |
|
a tu esi cepis? un tev pečka ir?
| From: | kants |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:17 |
---|
| | | (Link) |
|
cepis neesmu, bet ir pečka
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:28 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | kants |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:57 |
---|
| | | (Link) |
|
lai veicas!
From: | unpy |
Date: | 27. Novembris 2011 - 16:52 |
---|
| | | (Link) |
|
Uzcep labāk kaut kādu bezveidīgu un galīgi negaršīgu plāceni, tas ir daudz vieglāk.
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 16:53 |
---|
| | | (Link) |
|
nu nē, tas nogalēs manu pašapziņu, un tad es nekad vairs neko negatavošu :))
From: | unpy |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:09 |
---|
| | | (Link) |
|
A nafig Tev pašapziņa, tāpat smuka!:))
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:27 |
---|
| | | (Link) |
|
:)) neliec man sarkt! vajag, vajag no visa pa drusciņai :)
| From: | zin |
Date: | 27. Novembris 2011 - 16:54 |
---|
| | | (Link) |
|
baisi vienkārši, pateisībā. Var pirkt teshlas saldēto mīklu, bik izrullēt, pārziest ar sviestu + kādu garšu grib, griezt garos 3stūros, satīt, pārziest ar olu+ ūdeni un cept.
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:02 |
---|
| | | (Link) |
|
tikko noskatījos video, un par to mīklu arī bija vienīgais jautājums :) tad saki, to tešlu var, ja? un viņa nav vairs papildus jāsaldē starp rullēšanas reizēm ( kā šai video rāda)?
Ij neiedomājies lietot saldēto mīklu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:25 |
---|
| | | (Link) |
|
jau lasu recepti, un saskaņā ar to, vajag izbrīvēt visu dienu, lai tos pagatavotu :D bet es ticu, ka rezultāts ir tā vērts.
| From: | zin |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:35 |
---|
| | | (Link) |
|
pašam gatavot to mīklu ir baisa ķēpa. un cik esmu lietojusi, man teshla šķiet baigi ok. vnk vajag atkausēt pirms tam, vislabāk sadalot tās plēksnītes un pārsedzot ar pārtikas plēvi vai ko taml, lai neapkalst. man šķeit, var mierīgi arī nesaldēt pa visu
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:49 |
---|
| | | (Link) |
|
un kā ar sviestu? tas jau ir tur vai tomēr nē?
it kā aprakstā neizklausās sarežģīti, tikai laikietilpīgi.
| From: | zin |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:59 |
---|
| | | (Link) |
|
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 18:09 |
---|
| | | (Link) |
|
es laikam riskēšu taisīt no sākuma. citādi man pārāk daudz neskaidrību :)
| From: | zin |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:36 |
---|
| | | (Link) |
|
tip tā ir jau kārtainā mīkla, atteicīgi visas tās n-tās rullēšanas nav jāizveidc
es arī gribu! pat ir no kā :)
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:03 |
---|
| | | (Link) |
|
cepsi arī? :))
jā, man ir paģiras iedvesma! :)
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:05 |
---|
| | | (Link) |
|
nenosvilini māju, paģira tu :))
uzcepu, nenosvilināju, garšīgi, ar ķiršiem! :)
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 09:03 |
---|
| | | (Link) |
|
un kādu mīklu izmantoji?
saldēto tešlu promska :) kad mājās nav ko ēst, tad jāvelk ārā no saldētavas paciņa dzeltenās tešlas un paciņa stoned cherries un jākurbulē pečka.
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 11:20 |
---|
| | | (Link) |
|
bet nekādu papildu sviestu klāt neliki, ja? piem., ja es sadomātu taisīt sviesta kruasānus, tad tā kā prasītos, i think. bļin, sen to mīklu neesmu redzējusi, vairs neatceros, kāda bij.
nea, nekādu sviestu, tik ķiršus. es pat pa virsu neko nesmērēju, nevajag man viņus spīdīgus. izskatās šitā:
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 13:14 |
---|
| | | (Link) |
|
a, man bija tā sarkanā rokās tikai. būs jāizvērtē atšķirības :) tencinu par inputu, sestdien redzēsim rezultātus :))
atšķirības tur ir tādas, ka dzeltenā ir kārtainā bezrauga un 6 plāksnītēs (12 kruasāni), sarkano un zilo es jaucu, bet viena bij kārtainā rauga un plāksnītēs un otra kārtainā bezrauga bet 2 lielos salocītos gabalos, priekš kruasāniem pašam nācās griezt.
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 13:26 |
---|
| | | (Link) |
|
you live, you learn! a receptes saka, ka vajagot raugu tai mīklai.. vot, dilemma. pizģets, kā te vispār var kaut ko cilvēks uzcept!!
tad jau easy, ņem gatavo kārtaino rauga.
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 13:29 |
---|
| | | (Link) |
|
pastoi paravoz! izrādās, ja taisa bez rauga, tad sanākot riktīgāk, nekā ar :)
tad paņem vienu paciņu tādu un vienu tādu, varēsi salīdzināt :)
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 13:35 |
---|
| | | (Link) |
|
un kā man pašai kaut kas tāds neienāca prātā..?
Ļoti atbalstāma doma!!! Je suis d'accord!!
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:04 |
---|
| | | (Link) |
|
tas francsikais nozīmē - "es piekrītu (esmu akordā ar)"? :))
oui! vaig tik gribēšanu pārvērst darīšanā. un pagādāt kokteili, lai jautrāka gatavošana!
Jā, tas ir viens no retajiem franču izsaucieniem, kam es zinu arī rakstību, ne tikai izrunu. Že suī dakōr.
Kruasāniem pirmām kārtām vajag sviestu. Daudz, daudz sviesta, tā ir kruasānu galvenā sastāvdaļa. Un tad to mīklu vajag līdz apnikumam locīt un rullēt un locīt vēl, kokteili īsti nesanāks malkot ;)
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:20 |
---|
| | | (Link) |
|
saskaņā ar video, tur būs stunda starpā katrai locīšanai, tad jau var normāli piežūpoties :))
Tad tik salūkā pastis un triep pa vidam iekšā.
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 17:30 |
---|
| | | (Link) |
|
mans mīļākais izteiciens ir "ž'nesepa", jo tur nav neviena r pa vidu un skan skaisti :)) rakstīt gan nemāku.
| From: | darkz |
Date: | 27. Novembris 2011 - 20:43 |
---|
| | | (Link) |
|
uzcep labāk brownies
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 20:56 |
---|
| | | (Link) |
|
what kind of brownies? :D
| From: | darkz |
Date: | 27. Novembris 2011 - 21:18 |
---|
| | | (Link) |
|
viņiem tipa ir baigi daudz kinds ? :D
| From: | f |
Date: | 27. Novembris 2011 - 21:20 |
---|
| | | (Link) |
|
nu, es zinu chocolate brownies :)
| From: | ripp |
Date: | 28. Novembris 2011 - 00:10 |
---|
| | | (Link) |
|
Tu droši vari nākt tajā sestdienā ar kārtaino mīklu plāksnēs un te cept :D
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 00:28 |
---|
| | | (Link) |
|
tādu domu es klusībā arī perināju! it's a deal then :) cerams, kautskis nedabūs galu no domas, ka mums tomēr būs saldētā mīkla :)
| From: | ripp |
Date: | 28. Novembris 2011 - 00:29 |
---|
| | | (Link) |
|
bet tad toč jānāk labs strēķis ātrāk. lai gan.. ja esi ar mieru cept, kamēr citi ballējas.. :D
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 00:33 |
---|
| | | (Link) |
|
sarēķināšu, cik laika tas apmēram varēu aizņemt, pielikšu vēl stundu klāt, un tad uz to laiku arī būšu :)
| From: | ripp |
Date: | 28. Novembris 2011 - 00:37 |
---|
| | | (Link) |
|
ok :) es tieši biju frančos šovakar un redzēju kā viņi taisa siera kruasānus. uz mīklas trīsstūrīsā uzliek siera kvadrātu un tik rullē kopā.
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 09:04 |
---|
| | | (Link) |
|
tai viņu balanžērijā, ja? :) mannenormāli garšo tie, kas ar šķiņķi. tā ir paradīze, ka es tev saku!
| From: | ripp |
Date: | 28. Novembris 2011 - 12:39 |
---|
| | | (Link) |
|
nu jā, jā, vainīgs, tajā bulciņvietā :P
es jau visa tāda iztēlojos, kā frančos ar vienu roku lej ābolu pīrāgus un ar otru rullē kruasānus :)
| From: | f |
Date: | 28. Novembris 2011 - 13:27 |
---|
| | | (Link) |
|
tas francūzis gan dzer iekš frančiem, un pirmā doma bija - vai tiešām tā sadzēries, ka sācis rullēt kruasānus uz letes? :D |