: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Novembris 27., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
16:46
es gribu uzcept kruasānus.

(54 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]kants
Date:27. Novembris 2011 - 16:49
(Link)
kur/cikos?
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 16:52
(Link)
a tu esi cepis? un tev pečka ir?
[User Picture]
From:[info]kants
Date:27. Novembris 2011 - 17:17
(Link)
cepis neesmu, bet ir pečka
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:28
(Link)
http://traceysculinaryadventures.blogspot.com/2010/01/homemade-croissants-step-by-step.html

nu lūk, izmēģināšu mājās, un tad, kad būšu spečuks, braukšu cept pie tevis :)
[User Picture]
From:[info]kants
Date:27. Novembris 2011 - 17:57
(Link)
lai veicas!
From:[info]unpy
Date:27. Novembris 2011 - 16:52
(Link)
Uzcep labāk kaut kādu bezveidīgu un galīgi negaršīgu plāceni, tas ir daudz vieglāk.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 16:53
(Link)
nu nē, tas nogalēs manu pašapziņu, un tad es nekad vairs neko negatavošu :))
From:[info]unpy
Date:27. Novembris 2011 - 17:09
(Link)
A nafig Tev pašapziņa, tāpat smuka!:))
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:27
(Link)
:)) neliec man sarkt!
vajag, vajag no visa pa drusciņai :)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:27. Novembris 2011 - 16:54
(Link)
baisi vienkārši, pateisībā.
Var pirkt teshlas saldēto mīklu, bik izrullēt, pārziest ar sviestu + kādu garšu grib, griezt garos 3stūros, satīt, pārziest ar olu+ ūdeni un cept.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:02
(Link)
tikko noskatījos video, un par to mīklu arī bija vienīgais jautājums :) tad saki, to tešlu var, ja? un viņa nav vairs papildus jāsaldē starp rullēšanas reizēm (kā šai video rāda)?
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Novembris 2011 - 17:11
(Link)
Ij neiedomājies lietot saldēto mīklu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:25
(Link)
jau lasu recepti, un saskaņā ar to, vajag izbrīvēt visu dienu, lai tos pagatavotu :D
bet es ticu, ka rezultāts ir tā vērts.
[User Picture]
From:[info]zin
Date:27. Novembris 2011 - 17:35
(Link)
pašam gatavot to mīklu ir baisa ķēpa.
un cik esmu lietojusi, man teshla šķiet baigi ok. vnk vajag atkausēt pirms tam, vislabāk sadalot tās plēksnītes un pārsedzot ar pārtikas plēvi vai ko taml, lai neapkalst.
man šķeit, var mierīgi arī nesaldēt pa visu
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:49
(Link)
un kā ar sviestu? tas jau ir tur vai tomēr nē?

it kā aprakstā neizklausās sarežģīti, tikai laikietilpīgi.
[User Picture]
From:[info]zin
Date:27. Novembris 2011 - 17:59
(Link)
rekur te ir mandeļu kruasāni, arī taisīt no saldētas mīklas: http://bakingdom.com/2011/06/semi-homemade-almond-croissants.html
ja gribi parastos, tad vnk tur, kur viņa ziež to mandeļu pilījumu, plānā kārtiņā uzsmērē mīkstu sviestu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 18:09
(Link)
es laikam riskēšu taisīt no sākuma. citādi man pārāk daudz neskaidrību :)
[User Picture]
From:[info]zin
Date:27. Novembris 2011 - 17:36
(Link)
tip tā ir jau kārtainā mīkla, atteicīgi visas tās n-tās rullēšanas nav jāizveidc
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:27. Novembris 2011 - 16:56
(Link)
es arī gribu!
pat ir no kā :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:03
(Link)
cepsi arī? :))
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:27. Novembris 2011 - 17:04
(Link)
jā, man ir paģiras iedvesma! :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:05
(Link)
nenosvilini māju, paģira tu :))
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 01:15
(Link)
uzcepu, nenosvilināju, garšīgi, ar ķiršiem! :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 09:03
(Link)
un kādu mīklu izmantoji?
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 11:10
(Link)
saldēto tešlu promska :) kad mājās nav ko ēst, tad jāvelk ārā no saldētavas paciņa dzeltenās tešlas un paciņa stoned cherries un jākurbulē pečka.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 11:20
(Link)
bet nekādu papildu sviestu klāt neliki, ja? piem., ja es sadomātu taisīt sviesta kruasānus, tad tā kā prasītos, i think. bļin, sen to mīklu neesmu redzējusi, vairs neatceros, kāda bij.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 12:38
(Link)
nea, nekādu sviestu, tik ķiršus. es pat pa virsu neko nesmērēju, nevajag man viņus spīdīgus.
izskatās šitā:
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 13:14
(Link)
a, man bija tā sarkanā rokās tikai. būs jāizvērtē atšķirības :)
tencinu par inputu, sestdien redzēsim rezultātus :))
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 13:17
(Link)
atšķirības tur ir tādas, ka dzeltenā ir kārtainā bezrauga un 6 plāksnītēs (12 kruasāni), sarkano un zilo es jaucu, bet viena bij kārtainā rauga un plāksnītēs un otra kārtainā bezrauga bet 2 lielos salocītos gabalos, priekš kruasāniem pašam nācās griezt.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 13:26
(Link)
you live, you learn! a receptes saka, ka vajagot raugu tai mīklai.. vot, dilemma. pizģets, kā te vispār var kaut ko cilvēks uzcept!!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 13:27
(Link)
tad jau easy, ņem gatavo kārtaino rauga.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 13:29
(Link)
pastoi paravoz! izrādās, ja taisa bez rauga, tad sanākot riktīgāk, nekā ar :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 13:29
(Link)
tad paņem vienu paciņu tādu un vienu tādu, varēsi salīdzināt :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 13:35
(Link)
un kā man pašai kaut kas tāds neienāca prātā..?
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Novembris 2011 - 17:01
(Link)
Ļoti atbalstāma doma!!! Je suis d'accord!!
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:04
(Link)
tas francsikais nozīmē - "es piekrītu (esmu akordā ar)"? :))

oui! vaig tik gribēšanu pārvērst darīšanā. un pagādāt kokteili, lai jautrāka gatavošana!
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Novembris 2011 - 17:11
(Link)
Jā, tas ir viens no retajiem franču izsaucieniem, kam es zinu arī rakstību, ne tikai izrunu. Že suī dakōr.

Kruasāniem pirmām kārtām vajag sviestu. Daudz, daudz sviesta, tā ir kruasānu galvenā sastāvdaļa. Un tad to mīklu vajag līdz apnikumam locīt un rullēt un locīt vēl, kokteili īsti nesanāks malkot ;)
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:20
(Link)
saskaņā ar video, tur būs stunda starpā katrai locīšanai, tad jau var normāli piežūpoties :))
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:27. Novembris 2011 - 17:22
(Link)
Tad tik salūkā pastis un triep pa vidam iekšā.
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 17:30
(Link)
mans mīļākais izteiciens ir "ž'nesepa", jo tur nav neviena r pa vidu un skan skaisti :)) rakstīt gan nemāku.
[User Picture]
From:[info]darkz
Date:27. Novembris 2011 - 20:43
(Link)
uzcep labāk brownies
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 20:56
(Link)
what kind of brownies? :D
[User Picture]
From:[info]darkz
Date:27. Novembris 2011 - 21:18
(Link)
viņiem tipa ir baigi daudz kinds ? :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:27. Novembris 2011 - 21:20
(Link)
nu, es zinu chocolate brownies :)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Novembris 2011 - 00:10
(Link)
Tu droši vari nākt tajā sestdienā ar kārtaino mīklu plāksnēs un te cept :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 00:28
(Link)
tādu domu es klusībā arī perināju!
it's a deal then :)
cerams, kautskis nedabūs galu no domas, ka mums tomēr būs saldētā mīkla :)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Novembris 2011 - 00:29
(Link)
bet tad toč jānāk labs strēķis ātrāk. lai gan.. ja esi ar mieru cept, kamēr citi ballējas.. :D
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 00:33
(Link)
sarēķināšu, cik laika tas apmēram varēu aizņemt, pielikšu vēl stundu klāt, un tad uz to laiku arī būšu :)
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Novembris 2011 - 00:37
(Link)
ok :) es tieši biju frančos šovakar un redzēju kā viņi taisa siera kruasānus. uz mīklas trīsstūrīsā uzliek siera kvadrātu un tik rullē kopā.
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 09:04
(Link)
tai viņu balanžērijā, ja? :) mannenormāli garšo tie, kas ar šķiņķi. tā ir paradīze, ka es tev saku!
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 12:38
(Link)
franči taču ir dzertuve!
[User Picture]
From:[info]ripp
Date:28. Novembris 2011 - 12:39
(Link)
nu jā, jā, vainīgs, tajā bulciņvietā :P
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:28. Novembris 2011 - 12:41
(Link)
es jau visa tāda iztēlojos, kā frančos ar vienu roku lej ābolu pīrāgus un ar otru rullē kruasānus :)
[User Picture]
From:[info]f
Date:28. Novembris 2011 - 13:27
(Link)
tas francūzis gan dzer iekš frančiem, un pirmā doma bija - vai tiešām tā sadzēries, ka sācis rullēt kruasānus uz letes? :D

> Go to Top
Sviesta Ciba