mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2021-07-25 18:57:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:gaming, spēles

saprotu, ka vajag reizēm ierosināt bērniem uzspēlēt kādu galda spēli, bet man pašai roka neceļas, jo datorenes ir daudz jautrākas. varbūt ja beigtos elektrība.. bet arī tad taču vēl ir telefonā baterija un laptops kādu laiku iet.
ja nu vienīgi būtu izgudrota kāda jauna anarhoprimitīvistu konceptuālā galda spēle, kas sauktos "uga buga industriālā revolūcija slikta", es spētu konceptuāli atgriezties pie galdenēm..



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]saccharomyces
2021-07-25 19:12 (saite)
tagad neatceros pēkšņi, kā sauca, bet esmu spēlējusi ļoti aizraujošu tādu, kur tieši tev jābūvē sava valsts or smth, bet visādas tehnoloģijas rada gaisa, ūdens vai radioaktīvo piesārņojumu, un tad jādomā, vai/ko attīstīt, vai veidot kādas klimata ietekmes mazinošas lietas (kas ierobežo iespējas būvēt visādu crazy tehnoloģiju stafu) utt. man gan grūti novērtēt, no kāda vecuma šo varētu būt iespējams un prieks spēlēt

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-07-25 19:18 (saite)
it kā.. bet man noplok iniciatīva, kamēr izburas cauri noteikumiem. un es zinu, ka viņiem jau IR savas mīļākās spēles, un viņi vnk nogaida, kad es izdarīšu savu boomer agenda, lai varētu turpināt savas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2021-07-25 19:28 (saite)
ārkārtīgi noderīga lieta mēdz būt YouTube video, kas skaidro noteikumus, parādot kaut kādus fragmentus no gameplay,man ir palīdzējis reizēm cilvēkus ievilkt spēlē :D

bet, jā, kamēr nav tās degsmes tieši uz pašām galda spēlēm kā tādām, vajag labu līdzsvaru starp noteikumu kompleksitāti un spēles saturu. man arī besī spēles, kur ir kaut kāda piņķerīga tehnika, bet maz no stāsta vai kā cita konstruēšanas. visvienkāršāk jau gan pieslēgties jaunai spēlei ir tad, ja kāds/i to apkārt vienkārši spēlē un tiem iet jautri, tad uzreiz vairāk motivācijas pamēģināt, plus iespēja arī pavērot un jau drusku iebraukt tajā, kā lietas notiek.

es gan nezinu, vai ir baigā jēga/vajadzība meklēt iespēju spēlēt galda spēles tikai tāpēc, lai spēlētu galda spēles. esmu ļoooti galda spēļu entuziasts, bet man patiesībā nešķiet, ka galda spēles objektīvi būtu kaut kā pārākas par videospēlēm, jo sevišķi tagad, kad ir tik daudz videospēļu, kurās var dabūt to kopābūšanu ar citiem, bieži pat klātienē. manā burbulī gan galda spēļu entuziasti ar lielu entuziasmu spēlē arī videospēles, es te drīzāk tāds odd one out, kas vienītī nespēj saņemties videospēlēm un tad ir tizls, ja/kad kopā spēlē.

(ai, tagad man gribas spēlēt galda spēles :D)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]saccharomyces
2021-07-25 19:28 (saite)
sorry, samurgoju te kaut kādu palagu Tev :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-07-25 19:50 (saite)
nē, ļoti vērtīgi. man patīk dažas, nez, kaut vai skrable vai code names, bet sīkie tām vēl nav labi kompanjoni.
atceros, ka viņu vecumā bliezu durakus ar rajona dzērājonkuļiem.
bet tagad.. pagrozi6 rokas uzdavināto Uno un noliku atpakaļ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2021-07-26 07:19 (saite)
mums ir viena tāda spēle Forbidden Island, kooperatīvā, kur visiem spēlētājiem kopā jāmeklē dārgumi un vienklaikus jācenšas nostiprināt salu, lai tā nenogrimtu. brāļa sīčiem, no kuriem viens ir drusku vecāks, bet otrs bišķi jaunāks par E., patika. vēl ar sīkajiem ir forši spēlēt Dixit, tur gan jābūt jau nedaudz abstraktajai domāšanai, citādi pārāk tiešus mājienus dod https://boardgamegeek.com/boardgame/39856/dixit.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2021-07-25 19:44 (saite)
ir cilvēki, kam patīk galda spēles un ir, kam nepatīk, un tas ir neatkarīgi no datora pieejamības. to zinu, jo man ģimenē ir abi varianti. nu un nez, vai vajag galīgi izlikties par kādu citu un tēlot, ka patīk tas, kas patiešām nepatīk. ar bēbjiem vajag, bet vēlāk diez vai ir jāmāca bērniem darīt to, kas nepatīk un vēl izlikties, ka patīk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2021-07-25 19:47 (saite)
nu man dažas ir patikušas, bet laikam ne pietiekami, lai aizrautu citus ar šo ideju

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2021-07-25 19:59 (saite)
kaut gan jāatzīst, ka no spēles "burtošanas čempionāts" man ir neliela atkarība.

bet esmu daspēlējusies cirku ar vecāko bērnu, kad viņai bija gadi pieci.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?