mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-07-05 13:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esmu pilnībā pārgājusi uz japāņu ēdieniem. tikko to sapratu - riteņa groziņš, pārbraucot no veikala, ir pilns ar recekļiem, tricekļiem, staipekļiem, puvekļiem, jēliem reptiļiem un gļotainām mērcēm.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 16:25 (saite)
es labprāt padalīšos, kad ienāks prātā, bet, cik man zināms.. japāņi negatavo - viņi rij dzīvu. un dzīvo ingridientu eiropā nav. pamērcē kaut ko jēlu mērcē, pārlej pusjēlas nūdeles ar olu utt. tāpēc arī produkti daudzi ir padārgi, piem, daļa gaļas un zivis, jo tie ir bez parazītiem..
saldumus taisa no rīsa miltiem ar stampātām saldajām pupām iekša, turklāt garšo slikti.. īpaši nepieradušai mutei.
yakitori? tie ir mazi šašliciņi. tos var arī rīgā sataisīt, tikai jāsalaista ar kādu sojīgu un saldu mērci. visi šitie uzpūstie rīsa miltu klīsteri, želejas gabali, kalogēna blāķi.. tie ir jāved pāri kontinentam. turklāt no tā nebūs īpašas jēgas. hm.. kas vēl.. okonomiyaki? tiem vajag speciālas garšvielas.. bet ja uzzināšu recepti, pastāstīšu.. bet ir jau arī internets.. nu, nez nez, tante, vai nu tas ir prātīgs hobijs.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-05 16:42 (saite)
:)) mans hobijs ir eeshana.:)) dazhaada, neparasta, visbiezhaak neticami garshiiga EESHANA.:))
sakaraa ar to es arii gatavoju paarsvaraa pati un sameeraa reti barojos aarpus majas.:))
mana kjeekja garshvielu kolekciju apskauzh profesionaali pavari.:)
mani nebaida nekas - ne ingredientu sadabuushana, ne gatavoshanas tehnologjija.:)) laj iegutu jaunas garshas savam izvirtushajam kunjgjim, es ar lielu intresi peetu visu iespeejamo valstu kjeekja gudribas.:) un daru to pilnigi neprofesionaali - prosta ar kjeekja fanaatikja speeku.:)
lasu tikaj divu veidu literaturu - fantastiku un pavaargraamatas.:))
gatavoju gan pavisam primitiivas eedmanjas, gan dikti sarezhgjiitus nesavienojamu produktu salikumus.:)
redzi, te jau ir "yakitori" - mana uztveree taa ir pussinteetiska ar sojas pamatu meerce (mana kjeekja bufetee ir).. interneta recepteem es vairs neuzticos, kopsh ir naacies pameegjinaat gan citu gatavotu, gan pashas gatavotas autentiskas receptes.:)
mana attiexme pret interneta recepteem ir DIKTI kritiska, jo es ZINU kas ir eeshana, kas ir produkc, kas ir galarezultaac.:))

tu esi baisi izdevigaa poziicijaa - tu dziivo tajaa videe.. tev ir pieeja nosaciitam autentiskumam.:))
ja tev ir laix un veelme veicinaat manu idiotisko fanaatismu, tad es Gribu tavu palidzibu.:))

tas viss nebuut nenoziimee, ka teu tagad viss jaapamet un jaasaak pastiprinaati peetiit japaanju kjeekja kultuurveesturi.:))
paleenaam, pamaziitinjaam, retu reizi kau ko man iemest mejlaa vaj sheit un e sjau bus paar meru preicix.:)
taapt es nespeeju apeest visu, ko speeju sagatavot.:))
paaraak daudz uzreiz man nemaz nedriixt gaazt virsuu - buushu nelaimiiga.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 17:09 (saite)
nu, ar jp eedienu ir taa, ka tur vse doljno sochitatsa.. un pasham ar laiku izveidojas savi sochitanie. sushi nav sushi bez mochas teejas. un vispaar bez kaartiigas zaljaas nekas nedaraas. un ne jau kaadas tur apsaras surogaata ar jaasmiinu un cukuru. bet vispirms ir jaaiemaacaas uzliet kaartiiga japaanju teeja. tas ir mans pirmais lessons.

[vai tu tiec pie iistas jp tejas? vai Tev ir jaasuuta?]

turpinājums sekos...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-05 17:11 (saite)
tieku.:) ir krajumos.:) bet godiigi teikshu - izjemot Oolong un krizanteemu ziedus - ne iipashi sajuusminos.:) laj gan dazhreiz uztecinu seu kaadu tasi..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 17:16 (saite)
nene.. no saakuma ir jaapierod pie iistas, ruugtenas japaanju teejas garshas. kaartiigas, zaljas un biezas. jo ja pat teeju nesagarsho pateizi, tad nevar buut runa par eedienu baudiishanu. jo tie eedieni eedas citaadaak - veel citaadaak nekaa austeres un oliives. jo pat visparastaakie japaanju eedieni.. tipa oni-giri, kas ir bezmaz junk-food, eedas kopaa ar teeju un neiztruukstoshu alges lapu ap to.
man saakumaa bija probleemas ar algeem, kameer iemaaciijos taas pareizi eest un kuras tieshi garsho.. tagad grauzhu kaa chipsus plaatneem vien.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-05 17:22 (saite)
oj, tad sac ar to ka maaci mani Pareizi taisiit un dzert japaanju teeju.:))

teejas vispar nau mans miiljakais shkjidrums.:(((

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 17:35 (saite)
nu, ko tur daudz mācīt.. tējas ceremonija tāpat nesanāks.. ūdeni ne verdošu, bet 80 graadus lej uz palielu daudzumu un pielej klaat, kad nodzeraas. bet var arii apliet, paturēt tādu, lai iekrāsojas zaļa vai brūna vai zaļi brūna un tad dzert aukstu. uudens vietā. ļoti labi pēc dzertiņa nobeigt ar tējas krūzītēm, lai biki atskurbtu un pagiru nebūtu. dzer, kamēr vstavļajet vai nepaliek galīgi sūdīgi, jo īstenībā stiprāka par kafiju.
matcha gan ir biki smalkāka padarīšana, ja to taisa pats.. bet to jau pašas taisa tikai ceremonijas vadītājas. bet tā parasti var nopirkt zaļu pulveri un bērt lai sanāk krietni zaļš tas dzēriens un ar putiņām. tipa - http://www.teanobi.com/
ar matchas garšu taisa arī saldos ēdienus. zaļi saldējumi, zaļas maizes, zaļas kūkas, krēmi u.c.

japāņi mēdz nenodalīt saldos un sāļos tik ļoti kā mēs (kaut arī paši sauc sevi par āzijas eiropiešiem.. haha. viņi tomēr no visiem aziātiem ir konservatīvākie frīki). tātad viņi aiz mīlestības uz savām nacionālajām garšām (tipa tējas pulvera garša, saldo kartupeļu un pupu garša) mēdz ieiet tādos extrēmos kā kartupeļu saldējums, zivju saldējums u.c.
tāpēc arī nekāds brīnums nebija gurķu pepsi-kola.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-05 17:40 (saite)
nu labi - shito par temperaturi, aplieshanas tehnologjijaam un kraasas attiecibu pret stiprumu es jau it kaa iru apguvusi.. olas zalajaa teja ar iru tjipa pamarineejusi (marmora olas)... ta kaa pagjiru man peedejos gados nau bijis, nevaru parbaudiit shamo kaa ackurbshanas preparaatu...:))

pastaasti siiki un smalki par matchu - hachu znatj!.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 18:13 (saite)
ar matchu pēc garšas, pēc garšas. jauc to pulveri iekšā tik daudz ūdenī, cik garšo.. bet dzērienam jābūt pabiezam.
pati es tos ēdienus ar maču negatavoju. siera (saldā) kūkas ir garšīgas ar zaļo.. bet var jaukt klāt jekādiem tur cepumiem.. tipa kā jauc konjaku, rumu vai safrānu.. zaļajai krāsai un vieglam rūgtumiņam.

http://nookandpantry.blogspot.com/2007/06/green-tea-cheesecake-white-chocolate.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?