mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2007-07-05 13:30:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
esmu pilnībā pārgājusi uz japāņu ēdieniem. tikko to sapratu - riteņa groziņš, pārbraucot no veikala, ir pilns ar recekļiem, tricekļiem, staipekļiem, puvekļiem, jēliem reptiļiem un gļotainām mērcēm.



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 17:35 (saite)
nu, ko tur daudz mācīt.. tējas ceremonija tāpat nesanāks.. ūdeni ne verdošu, bet 80 graadus lej uz palielu daudzumu un pielej klaat, kad nodzeraas. bet var arii apliet, paturēt tādu, lai iekrāsojas zaļa vai brūna vai zaļi brūna un tad dzert aukstu. uudens vietā. ļoti labi pēc dzertiņa nobeigt ar tējas krūzītēm, lai biki atskurbtu un pagiru nebūtu. dzer, kamēr vstavļajet vai nepaliek galīgi sūdīgi, jo īstenībā stiprāka par kafiju.
matcha gan ir biki smalkāka padarīšana, ja to taisa pats.. bet to jau pašas taisa tikai ceremonijas vadītājas. bet tā parasti var nopirkt zaļu pulveri un bērt lai sanāk krietni zaļš tas dzēriens un ar putiņām. tipa - http://www.teanobi.com/
ar matchas garšu taisa arī saldos ēdienus. zaļi saldējumi, zaļas maizes, zaļas kūkas, krēmi u.c.

japāņi mēdz nenodalīt saldos un sāļos tik ļoti kā mēs (kaut arī paši sauc sevi par āzijas eiropiešiem.. haha. viņi tomēr no visiem aziātiem ir konservatīvākie frīki). tātad viņi aiz mīlestības uz savām nacionālajām garšām (tipa tējas pulvera garša, saldo kartupeļu un pupu garša) mēdz ieiet tādos extrēmos kā kartupeļu saldējums, zivju saldējums u.c.
tāpēc arī nekāds brīnums nebija gurķu pepsi-kola.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2007-07-05 17:40 (saite)
nu labi - shito par temperaturi, aplieshanas tehnologjijaam un kraasas attiecibu pret stiprumu es jau it kaa iru apguvusi.. olas zalajaa teja ar iru tjipa pamarineejusi (marmora olas)... ta kaa pagjiru man peedejos gados nau bijis, nevaru parbaudiit shamo kaa ackurbshanas preparaatu...:))

pastaasti siiki un smalki par matchu - hachu znatj!.:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2007-07-05 18:13 (saite)
ar matchu pēc garšas, pēc garšas. jauc to pulveri iekšā tik daudz ūdenī, cik garšo.. bet dzērienam jābūt pabiezam.
pati es tos ēdienus ar maču negatavoju. siera (saldā) kūkas ir garšīgas ar zaļo.. bet var jaukt klāt jekādiem tur cepumiem.. tipa kā jauc konjaku, rumu vai safrānu.. zaļajai krāsai un vieglam rūgtumiņam.

http://nookandpantry.blogspot.com/2007/06/green-tea-cheesecake-white-chocolate.html

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?