mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2018-11-28 18:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:amf, smašīnas



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mufs
2018-11-29 11:04 (saite)
es nezinu,kādi laikapstākļi ir Sidnejā, bet pie mums ir tumšs un nereti līst/snieg.
es arī diezko nezinu,kā ir centrā, bet ārpus tā - man kā auto vadītājam ir paniskas bailes no gājējiem, kad viņi ar šo savu taisnības apziņu neskatoties metas pāri. jo reāli nevar redzēt; patiesībā arī vasaras nelietainos vakaros - jo apgaismojums ir virs kokiem un met ēnas - ne visur, bet ir tādas pārejas, kas ir ļoti slikti pārskatāmas;
piemēram, uz Zemgala gatves starp Ieriķu un Brīvības, es tur braucu vairākas reizes nedēļā un reāli raustos, bet cits vadītājs,kam nav šīs nelāgās pieredzes, tur var smagi nenoveikties.

es nesaku,ka nav jāuzlabo šoferu attieksme un kultūra, bet pat, ja utopiski pieņemam, ka ieraksta autorei izdotos panākt auto satiksmes aizliegumu pilsētas centrā, dzīve rit arī ārpus tās un bet bērniem (un ne tikai) arī ir jāmāca skatīties; ārpus centra, kur ir lielās ielas ar 4 joslām, kur ir maz gājēju - nu ir viņiem jāuzmanās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2018-11-29 11:11 (saite)
ja uzliktu 24 h novērošanu pie šīs pavisam normālās ikdienišķās pāreja sun izskaitītu gājēju un vadītāju neuzmanību, tad proporcija būtu 1:100.
jā mēdz būt aizdomājušies gājēji, jā, skatā telefonā kāds vai bērni smejas un skraida, bet pie pārejas saņemas un nokencentrējas gandrīz visi ar retiem izņēmumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mufs
2018-11-29 11:27 (saite)
mums drošvien te ir tas keiss,kad katrs redz to,kam tic - Tu redzi sliktus šoferus, es redzu neapdomīgus gājējus, bet kā jau minēju, es par ārpus centru runāju

mana doma bij vien par to pašu, ko SW rakstīja - ka bērniem jāmāca uzmanīties, jo kam vajag epitāfiju "viņam bija taisnība", es domāju,ka pamazām sabiedrība/braukšanas kultūra mainās, bet vēl garš ceļš ejams

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2018-11-29 11:37 (saite)
bet es runāju tieši par centru.
un es redzu aŗi neapdomīgos gājējus, kas skrien pāri maģistrālem, visādus bomžus un lohus un ko tikai ne. un es neesmu pret mašīnām kā tādām - ir liele gabali, tālāki rajoni utt.
bet tādos apdživotos centra kvartāliņos starp, skolām, bērniem, kafenēm - kāpēc tur saglabāt auto priekšroku un nesties ātri? ja esi izvēlējies braukt sausumā un siltumā pa centru, tad tomēr rēķinies ka brauc caur gājēju plūsumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simbel_n
2018-11-29 12:43 (saite)
Eh, jā, 100% piekrītu! Intereses pēc nupat iemetu aci CNS... Melns uz balta, tuvojoties neregulējamai gājēju pārejai, transporta līdzekļa vadītājam jāsamazina ātrums vai jāaptur transporta līdzeklis, lai palaistu gājējus. Nekādi bet, nekādi izņēmumi. Tie, kuri to nedara un acīmredzami tavos video vienkārši brauc pāri it kā tur nekādas pārejas nebūtu, vienkārši rīkojas kā cūkas.

Un jā, jā, jāāā gājējiem pēc noteikumiem ir jāskatās, lai viņus nesabrauc, bet uz Pārejas Gājējam Ir Priekšroka - Tāpēc To Sauc Par Gājēju Pāreju nevis Vietu Uz Brauktuves Kur Tevi Var Sabraukt Tikpat Labi Kā Jebkurā Citā Vietā.

(Man jau ar liekas, ka cibiņi kas te aizstāvas, ir lielākoties tie labie autobraucēji, kuri nav cūkas, un tāpēc viņiem šķiet, ka varbūt nav tik slikti, kā tavos novērojumos.)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]simbel_n
2018-11-29 12:20 (saite)
Eh, slikta redzamība konkrētos punktos ir viena lieta. Un, protams, gājējiem nekad nevajag mesties pāri neskatoties, pofig kurā valstī esam; nesaku, ka visi gājēji ir svēti un neskarami :D Bet tie virgīnijas video, filmēti gaišā dienas laikā, pārredzamā ceļa gabalā, kur tiešām bērniem bez maz vai brauc virsū, tie gan man uzdzen pamatīgas dusmas - nu nav, nav tur nekāda pamatojuma auto tā rīkoties! Bet es pilnīgi saprotu, ka ir arī "nakts vidū tumšā ielā gāja bez atstarotājiem" izņēmumi, kur autovadītājs vienalga ar kādu attieksmi var būt pamatoti nelaimīgs un nebūt ne pie vainas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]crescendo
2018-11-29 21:43 (saite)
Uz ielām ar 4 joslām neregulējamas pārejas nedrīkst būt, ja vien pa vidu nav drošības saliņa. Jā, ir vietas, kur ir joprojām un tas ir visai noziedzīgi - tur būtu jābūt luksaforam. Jo īpaši, ņemot vērā, ka tur mēdz klaiņot lieli suņi, kas, ehm, ļoti motivē fiksi pārvākties uz otru ceļa malu.


Viena no LV problēmām ir tā, ka iegājies MAKSIMĀLO atļauto ātrumu uzskatīt par 90% no MINIMĀLĀ atļautā.


Mums visas public awarness kampaņas ir 'gājēji uzmanieties'. 'gājēji, nēsājiet atstarotājus'. nu jau aizgājis 'gājēji, nēsājiet vestes. Nākamgad droši vien rekomendēs visiem gājējiem iegādāties ceļstrādnieku kombinezonus - bet ko tas dod, ja mašīnas turpina nesties uz 60km/h pat tumsā un pa slidenu.


Tev kā vadītājam IR jābūt paniski bail no gājējiem. Tu lieto paaugstinātas bīstamības objektu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]virginia_rabbit
2018-11-29 21:51 (saite)
paldies. tur tā lietas, ka tas ir super abdurdi. ja tu nelieto auto, tad labāk neej laukā vispār. piem, uz Tērbatas ielas līdz Matīsa vispār nav pāreju, tad tas nozīme, ka to māju bērni var tikt laukā no kvartāla tikai mašīnās

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?