mama drama ([info]virginia_rabbit) rakstīja,
@ 2016-09-07 14:20:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:patvēruma lieta

ja musulmanim saka: "taksis būs pēc 30 min"
viņš atbild: "ja dievs tā būs vēlējis"



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sirdna
2016-09-07 14:33 (saite)
a viņi uz visu tā atbildot.

Rezultātā 1 nemusulmanis var paveikt 10 musulmaņu darbu, dēļ šī nervozā saspringuma, ka dieviņs dusmosies, ja kaut kas nebūs, kā vajag. Musulmaņu dievs nedusmojas. Ja viņš gribētu, lai Omārs nebutu slinks kā bluķis, viņš radītu čaklu Omāru. Bet tā nenotika, tātad dievam ir citi plāni, un kas ir Omārs, lai ietu pret dieva plānu?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]helvetica
2016-09-07 15:16 (saite)
tas, starp citu, arī pie kristiešiem novērojams. Vismaz dažos mūsu prof.kolektīvos tieši dievbijīgie ir tie, kas paļaujas uz augstāko plānu. Rezultātā viss norit gludi. Tiesa, nevis augstāka plāna dēļ, bet tāpec, ka nedievbijīgie sarauj par visiem (un pie sevis burkšķ, ka tie kristieši, bļe, nekad neko laikā un apjomā izdarīt nevar).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

lai jau tie nedievbijīgie turpina raust
[info]krishjaanis
2016-09-07 15:20 (saite)
"Tādēļ es jums saku: nezūdieties savas dzīvības dēļ – ko ēdīsiet un ko dzersiet, nedz savas miesas dēļ – ko vilksiet mugurā. Vai tad dzīvība nav vērtāka kā barība un miesa kā drēbes? 26 Pavērojiet putnus debesīs – ne tie sēj, ne pļauj, ne savāc ražu šķūņos; jūsu debesu Tēvs tos baro. Vai jūs neesat daudz vairāk vērti kā viņi? 27 Kurš no jums ar savu zūdīšanos var pagarināt savu mūžu kaut vai par olekti? 28 Kādēļ jūs zūdāties par savu apģērbu? Mācieties no lilijām pļavā, kā tās aug – ne tās nopūlas, ne vērpj, 29   bet es jums saku: pat Sālamans visā savā godībā nebija tā tērpies kā viena no tām. 30 Ja nu Dievs pļavas zāli, kas šodien ir, bet rīt tiek iemesta krāsnī, tā ģērbj, cik gan daudz vairāk jūs, jūs mazticīgie?! 31 Tādēļ nezūdieties, sacīdami: ko ēdīsim? ko dzersim? ko vilksim mugurā? 32 Jo pēc visa tā pagāni dzenas; jūsu debesu Tēvs zina, ka jums visa tā vajag. 33   Meklējiet vispirms Dieva valstību un viņa taisnību, tad jums viss pārējais tiks iedots. 34 Nezūdieties par rītdienu, jo rītdiena pati par sevi parūpēsies; katrai dienai pietiek savu bēdu."

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: lai jau tie nedievbijīgie turpina raust
[info]helvetica
2016-09-07 15:24 (saite)
superīgs tētītis, savus bērniņus uzdēj citiem kā parazītus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: lai jau tie nedievbijīgie turpina raust
[info]krishjaanis
2016-09-07 19:05 (saite)
nepārproti (bet ko var gribēt - kurš mūslaikos vispār vēl iedziļinās tādās lietās?) - citviet Pāvils neskaitāmas reizes atkārto: "kas nestrādā, tam nebūs ēst" (tikai atmetot šo propozīciju vēlīnos sarkanos uzslāņojumus)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: lai jau tie nedievbijīgie turpina raust
[info]krishjaanis
2016-09-07 19:07 (saite)
šo izteikumu var apvērst arī otrādi - nedievbijīgie ir uzdēti kā parazīti uz kristiešu pleciem. ļoti iespējams, ka pasaule daudz maz turās tikai tāpēc vien, ka kristieši lūdz par nedievbijīgajiem, un aizstāv viņus sava tētuka priekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: lai jau tie nedievbijīgie turpina raust
[info]helvetica
2016-09-07 19:33 (saite)
hahaha. ja tētuks ir, tad viņam ir savi plāni, un kaut kādi lūdzēji kas kaut ko "aizstāv" viņa priekšā ir hahaha. pajautā ījāba brāļiem.

bet visādi citādi, ceru, ka šo sarunu varam beigt, man neinteresē tavs pasaulsskatījums un būtu ļoti priecīga, ja tas izrādītos abpusēji.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2016-09-07 15:27 (saite)
tā jau ir. vienīgais prieks, ka nekādas pēcnāves dzīves nebūs. bet nu vini jau šajā dzīvē būs normālu haļavu laiduši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2016-09-07 14:41 (saite)
Inshallah!

(Atbildēt uz šo)


[info]krishjaanis
2016-09-07 15:18 (saite)
btw, kristiešiem optimālajā variantā arī. lai jūsu jā ir jā, un nē ir nē +

"Tad nu, redzi, jūs, kas sakāt: šodien vai rīt mēs dosimies uz tādu un tādu pilsētu, pavadīsim tur gadu, tirgosimies un gūsim peļņu; 14 to sakāt jūs, kas nezināt, kas notiks rīt, kāda tad būs jūsu dzīve; jūs esat dūmi, kas redzami īsu brīdi un tūlīt pat gaist. 15 Tā vietā, lai jūs sacītu: ja Kungs gribēs, tad dzīvosim un darīsim tā vai citādi, – 16 jūs savā augstprātībā lielāties, bet ikviena tāda lielīšanās ir ļaunums. 17 Tam, kas zina darīt labu, bet nedara, tas ir grēks." [Jēkaba 4:13-17]

(Atbildēt uz šo)


[info]pet
2016-09-07 21:21 (saite)
Savā ziņā tā ir liela taisnība; pieņemsim, ka taksis atnāk tikai pēc stundas (un tā var arī atgadīties), un? Cilvēks, kurš rēķinājies, ka nu toč būs pēc pusstundas, būs otro pusstundu nervozējis un pukojies un visādi citādi bezjēdzīgi bijis nelaimīgs, jo izmainīt jau neko tur tāpat nevar; bet cilvēks, kurš teica inshallah, būs mierā ar sevi.

Tas pat ne no islama, bet arī no budisma nāk - ka viens no primārajiem ciešanu avotiem ir pieķeršanās visādām 'gaidām' kuras mēdz nepiepildīties un kuras ietekmēt/novērst tāpat nav lemts; ka cieš nevis dēļ sliktas realitātes bet no tā, ka realitāte nesakrīt ar cerēto, un risinājums ir koriģēt neadekvātās cerības.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?