vils_rifkes ([info]vils_rifkes) rakstīja,
@ 2022-08-05 23:38:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Es saprotu tēvu ar katru dienu labāk
Nejauši atradu tēva un mammas kāzu fotogrāfiju. Mēs tur bijām trīs. Viņas milzīgais vēders bija paslēpts zem gaišzilas kleitas. Rokās iespiestas baltas frēzijas. Viņas skatiens liecas pāri omes piespiedu laulības ceremonijai. Tas svilina dzimtsarakstu nodaļas tapetes kā saules stars dedzinātu sausu zāli, caur precīzi atdauzītu pudeles malu. Tēvs izskatās tikko atmodies, piepaceltā matu šķipsna uz pakauša viņu nodod. Viņam bija pateicīgas, izsalkuša zvirbuļa acis ziemā. Melnā zīda kaklasaite padarīja viņa izskatu vientiesīgu, it kā vecāmāte to būtu likusi viņam uzvilkt. Pirms nākšanas viņš paslepus iztukšoja dzimtenītes butilku, pret kuras malu svilst mammas skatiens.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


(Anonīms)
2022-08-06 09:40 (saite)
ļoti skaisti aprakstīji, paldies. atcerējos, ka manas mātes neveiksmīgās laulības kāzu bilde arī ir tik sāpīga un cik dīvaini bija to kārtīgi aplūkot pirmoreiz. jaunais pāris, kuri tiešām ir jauni un, šķiet, vēl neveikli, nesmaida neviens, aiz muguras viņu vecāki, kaut kādi radi, kurus nepazīstu, kā mafija, ielenkuši, it kā pāri turētu ķīlniekos, kopā padsmit cilvēku, bet emociju nav iespējams nolasīt ne no viena, ļoti formāli, kārtīgi, pareizas frizūras, pareizi kostīmi, un es jau redzu, ka mamma tāpat tur jūtas tikpat vientuļa kā vienmēr. Eh.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-08-07 01:15 (saite)
Man šķiet, tā būtu lieliska ideja izstādei, tās kāzu bildes, un varbūt lakoniski apraksti. Manējo vecāku bilde arī tur iederētos. Tik daudz vientulības tās paaudzes kāzu bildēs, jā.
K






(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vils_rifkes
2022-08-07 10:39 (saite)
Vispār laba ideja tādai sabiedrības refleksijai. Jo es jau domāju, ka tādas "piespiedu" vai nelaimīgās kāzas nenotiek. Manu otrās pakāpes māsīcu arī spieda apprecēties. Ar sen zināmu, bet piemirstu tekstu - kā tad augs bērns bez tēva. Vienīgi tur apakšā bija vēl viens aprēķins - tādā veidā piesies vīrieti pie ģimenes. Pēc mēnesi pēc kāzām vīrietis paziņoja, ka cita sieviete jau pēdējā grūtniecības mēnesī un paliks ar viņu. Es iedomājos, ka varbūt tiešām viņš ticēja, ka ar kāzām sāks jaunu dzīvi. Zini, tā kā Jaungada apņēmšanās. Vienīgi nesanāca. Tad vēl ir vesela kaudze ar stāstiem par pieburšanām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puzuris
2022-08-07 14:36 (saite)
Interesanta doma par vientulību bildēs, parunāju tikko ar mammu un viņa sacīja, ka ļoti daudz esot atkarīgs arī no fotogrāfa un kā viņš darbojas ar cilvēkiem, kuriem nereti pašiem nemaz neienāk prātā pasmaidīt šajā viņiem neierastajā situācijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vils_rifkes
2022-08-07 10:26 (saite)
Precīzi pateikts par kāzu viesiem - kā mafija. Vēl dažās saglabājušās fotogrāfijās viesi izskatās dusmīgi, īgni, pat bērni. Atradīšu un ielikšu omes māsas kāzu bildi. Viņa stāv uz akmens ceļa, aizmugurē tāda pusuzcelta māja. Un viņa bildē izskatās tik nelaimīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?