Vīpsnas Kakts -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Aprīlis 6., 2011


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
15:49

Tā nu tas sanāk, ka vīrieša mantas manā dzīvoklī paliek arvien vairāk. Vispirms atbrīvoju skapī vienu plauktu, tad vēl vienu, tad vienu atvilktni kumodē.. bija brīnišķīgs iemesls izmest daaaudz sen nevajadzīgu mantu. Pagājušajā nedēļā, atnākot mājās, konstatēju, ka dzīvoklis smaržo savādāk. Ne labāk, ne slilktāk, bet savādāk. Staigāju pa māju, ostīju stūrus un mantas, cenšoties saprast, no kurienes tas piejaukums, bet tā arī neatradu.

Abet zinkas mani šitajā nosacītajā kopdzīvē satrauc visvairāk? Ēst taisīšana. Nuvot, iepriekš es ēst taisīju ļoti regulāri – reizi nedēļā izvārīju zupas katlu, kas mani glāba no ledusskapja izēšanas darbadienu vakaros. Tagad ar to nepietiek. Mans vīrietis ir no tās šķiras, kas pats māk tikai izcept olas un kartupeļus un izvārīt pelmeņus (ko man savukārt neļauj ēst reliģiskā pārliecība nēbet gadiem sūri grūti iedzītie veselīgā uztura principi). Tad nu man tagad sanāk taisīt stipri biežāk un stipri savādāk. Jāatzīmē, ka es to daru labprāt, un man liekas, ka tīri labi izdodas.

Un te nu sākas mani issues.

Mani traku padara tas, ka mans vīrietis jebkuram ēdienam pāri var pārliet krējumu, majonēzi un/vai tomātu mērci un VEGETU (!!!). Turklāt pirms pagaršošanas.

Kad ēdiens ir gatavs, tad ir jānāk un jāēd. Nevis jāturpina spaidīt tv pults vai jāpēta monitora saturs. Ja aicinājumam pie galda neseko pat ne mazākā tuvošanās virtuvei ar atrunām „vēl jau karsts”, esmu gatava visu sataisīto nolaist podā. Srsly.

Es sagaidu komplimentus. Pat ne komplimentus, bet jūsmošanu par to, cik viss ir garšīgs. Un šito lūdzu nejaukt ar konstruktīvu kritiku. Tā man nav vajadzīga. Ja man nevar pateikt, ka ir garšīgi, tad nevajag arī teikt, ka kaut kas ir sagriezts par smalku vai rupju. Lai gan es saprotu, ka tad, kad viss ir pārliets ar majonēzi, viss arī garšo pēc majonēzes (un cik tad nu var atkārtot to, ka tā ir garšīga, vai ne).

Man gribas, lai novērtē manas pūles. Jo tā ēst taisīšana man kaut kā neizdodas bez piepūles. Un tas prasa laiku. Bet tad, ja sagatavoto saķērnā ar majonēzi, tam nepievērš uzmanību vai nespēj par paveikto mani paslavēt, es ļoti uzmetu lūpu.

A viss cits baigi forši :)


(38 izteicās | m?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]goddes
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:03
(Link)
hh, mjā, es līdzīgi kliegtu par to pārliešanu un VEGETU (jēziņ)!!! A kā tavās mājās nogļuva VEGETA?
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:09
(Link)
kā gan? :D
viņš ieviesa!
[User Picture]
From:[info]goddes
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:10
(Link)
ielavījās nopakaļus, kamēr durvis vaļā:D
[User Picture]
From:[info]kaplacis
Date:6. Aprīlis 2011 - 19:03
(Link)
brr, es tipa esmu čalis, bet pat es nevaru iedomāties lietojam uzturā vegetu
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:6. Aprīlis 2011 - 20:01
(Link)
diktam rets čalis :D
From:[info]diana
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:05
(Link)
Akdies, kā es saprotu!!!!!!!!!!!!!!!!!
Atceros, kā ievācos pie Artūra. Svēru 62 kg. Pārtiku no augļiem un ūdenī vārītiem dārzeņiem. Jau vairākus gadus. Tobrīd jau 5 gadus biju veģetāriete. Un te pēkšņi - cep kotletes, kartupeļus, visu pārlej ar majonēzi, visam asās mērces. Dārzeņus man nācās ieviest ēdienkartē no nulles. Un pagāja gadi... Pārtinam 8 gadus uz priekšu, es sveru ui ui ui vairāk, vienkārši nav iekšā gatavot trīs dažādus ēdienus - vienu vīram un jaunākajam bērnam, vienu vecākajam bērnam, kurš neēd to, ko citi, un vienu sev.
Un tas pats ar sasaukšanu. "Mīļais, pēc 10 minūtēm jānāk. Mīļais, es jau uzliku. Mīļais, ir jau padzisis. Mīļais, ir jau atdzisis."
Toties nekritizēt gan ir iemācījies. :D Vakar es biju ļoti aizņemta darbos, nebija laika skriet apgrozīt vistu plītī (ceptu eļļā, pārlietu ar majonēzi), nu un sakalta kā pastala. Bet neko, visi visu apēda, neviens neko neteica, lai gan principā pat nebija sakožama.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:13
(Link)
jājā, turklāt viņam pret dārzeņiem ir visādas pretenzijas. ir, ko pavism neēd. ir tādi, ko tikai svaigā veidā, nekādā gadījumā ne termiski pārstādātu..
Bet nekasnekasnekas... ganjau.
From:[info]perkons
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:16
(Link)
Hahahaha
[User Picture]
From:[info]tipa75
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:16
(Link)
MV neēda burkānus. Nekādā veidā. Ar piebildi, ja vien zināja, ka tie tur ir. Bet es gatavoju viņus tā, ka nezināja, ka tādi ir klāt un ēda ka šņakst un slavēja un prasīja vēl.
Par sasaukšanu - mana Omīte sauca vīru pusdienās tad, kad pati gāja mizot kartupeļus. Un uz to lauku, kad Vecpaps atnāca pie galda, pusdienas arī tiešām bija gatavas.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:20
(Link)
nēnulabi, man arī ir savas pretenzijas. es neēdu vārītus burkānus, ja vien tie nav smalki sarīvēti (zupā ripiņās neder). un svaigus sīpolus, ja tos redzu.
vienīgais labums irtaska mēs abi neēdam griķus.
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:23
(Link)
vot, manam draudziņam bija naids uz puķkāpostiem. dzīvojot kopā ar mani, izrādījās, ka naids ir tikai uz vārītiem un tad apceptiem, bet tādus es nemaz netaisu :)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:26
(Link)
jā, puķkāposti ir viens no absolūtajiem no-go
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:28
(Link)
drošvien arī tikai kaut kādā vienā veidā ir ēdis un tāpēc atsakās ēst vispār.
[User Picture]
From:[info]peggija
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:57
(Link)
"Mīļais, pēc 10 minūtēm jānāk. Mīļais, es jau uzliku. Mīļais, ir jau padzisis. Mīļais, ir jau atdzisis."

Bāc, cik trāpīgi! :D
From:[info]diana
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:59
(Link)
Nu vispār tas tā skarbi izskatās uzrakstīts. Tā ir bijis pa astoņiem gadiem varbūt reizes desmit, kad tiešām ir ar kaut ko ļoti aizrāvies, tik traki nav - pa šiem gadiem viņš ir sapratis (jo pats ļoti bieži visiem gatavo ēst), cik neforši ir, ja viss ir uzlikts un nav kas ēd. :)
[User Picture]
From:[info]peggija
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:24
(Link)
Nu nav nemaz tik skarbi ;)
Tad jau ir cerība, ka mans mīļais vīrs arī ar laiku nonāks pie secinājuma, ka silts ēdiens ir garšīgāks nekā atdzisis un ir vērts novērsties no citām darīšanām :)
From:[info]diana
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:26
(Link)
Nu, es pa šiem gadiem toties esmu nākusi pie secinājuma, ka kāda man starpība, vai viņš ēd siltu vai aukstu, ja viņu pašu tas neuztrauc. Baigi ilgi man vajadzēja, lai iemācītos atšķirt to, kas uz mani attiecas, no tā, kas uz mani neattiecas.
[User Picture]
From:[info]peggija
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:34
(Link)
Ah, nu jā. Es, acīmredzami, vēl mācos. Un man vēl daaaaaudz jāmācās :D
Vienīgi es vēl nespēju saprast, vai tas, ka viņš, piemēram, ēd neveselīgi, attiecas uz mani vai nē. Jo man, iespējams, būs vēlāk jāpielāgojas viņa veselības stāvoklim. Egoistiski? Nerunāsim nemaz par pārdzīvojumiem, tpu, tpu.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:05
(Link)
Kā es Tevi saprotu :)
Majonēzi, kečupu un vegetu vajag izstumt no virtuves kā sugu. Ai, mīļais, bija beidzies derīguma termiņš un izmetu, bet tu pamēģini ieēst tāpat, bez majonēzes! /klik, klik/
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:14
(Link)
(klik klik)
:D
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:22
(Link)
:D
Vot bābas ;)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:33
(Link)
Viss tikai jūsu labā, mīlīši - lai majonēzes holesterīns neaizķepina artērijas :P
[User Picture]
From:[info]aizliegts_v
Date:6. Aprīlis 2011 - 19:11
(Link)
A kas tad tur slikts, ātrāk tiksi pie jauna cita :P
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:20
(Link)
Majonēze ir svētums, neaiztiec :)
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:21
(Link)
lasu komentārus un domāju "kā man ir paveicies" :)
[User Picture]
From:[info]pomegranate
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:24
(Link)
ak, ak - uz es domāju, ka esmu vienīgā, kas piktojas par to majonēzi un laikā nenākšanu uz ēšanu :D
From:(Anonymous)
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:28

eediens un garshvielas

(Link)
Es juus saprotu.. Taa protams ir necienja pret eediena gatavotaaju..

Bet nu es personiigi neesmu izlepis un eedu to ko dod un arii pats varu gatavot. Nuu jaa -- esmu vegjetaarietis, vegaans gan ne. Pashaurajaa eedienkartee taapeec man arii prasaas garshvielas un meerces (majoneezi gan nelietoju vispaar) jo biezhi vien (paarsvaraa) netiek gatavots atsevishkjais negaljas eediens -- taapeec iztieku ar to kas ir pienjemams un eedams. Nekad neesmu nevienam paarmetis par negarshiigu eedienu -- principaa nav taads (vai nu eedu vai needu). Ir protams manupraat pretiigi eedieni kaa kjilavas vai veel kaadas weee-zivis.
[User Picture]
From:[info]san
Date:6. Aprīlis 2011 - 16:33
(Link)
Jā, es arī gribu, lai jūsmo! Ar draudzenēm tas vienmēr ir vienkārši - ja tiešām ir garšīgi, viņas no sirds to arī izrāda. Bet vīrietis ēd un var pat redzēt, ka garšo viņam, bet neko nesaka :/ tipa, tas ir pašsaprotami, ka ēdiens ir garšīgs?
[User Picture]
From:[info]lllapsinja
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:01
(Link)
Pēc 4 kopdzīves gadiem esmu iemācījusies katrā ēdienreize uzprasīties uz komplimentiem :D
Un ir izsvītrota no ēdienkartes majonēze, kečups tiek ēsts tikai ar cīsiņiem. Ēd to ko taisu tieši tā kā es uztaisu :)
Protams, ir viņaprāt neēdamie produkti, kas kopīgajās ēdienreizēs netiek gatavoti (nesaprotu, kas vīriešiem ir pret tvaicētiem dārzeņiem un puķkapostiem kā sugu)
PAcietību, pacietību.
From:[info]monika
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:30
(Link)
Ha! Visu mūžu grasies šmorēt? Nevajag atradināt vīrieti no pelmeņiem un kečupa un majonēzes, aizvietojot to ar ilgi gatavojamiem un sātīgiem daždažādiem ēdieniem. Vairs ārpus mājām neēdīs, komplimentēs vienā laidā, ēdīs uz pirmo saucienu, garšos viss. Tev to vajag?
From:[info]nuka_kola
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:39
(Link)
bet protams, vajag, vajag piesieties otram cilvēkam. Tas, šķiet, ir sievietes dabā - izraisīt kādu nebūt konfliktiņu, lai dzīve ir pikantāka. Vēl pieradini lasīt tās pašas grāmatas, ko tu; vērt krellītes; un būs labākā draudzene, pašdarināta.
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Aprīlis 2011 - 08:15
(Link)
nesapratu, par ko tu te satraucies.
[User Picture]
From:[info]chaj
Date:6. Aprīlis 2011 - 17:40
(Link)
Es to pašu no Monika - nevajag gatavot! Vai arī... tikai tad, kad galējais bads, (majonēzi paslēpt) un tā, lai jūtams - te nu tas svinīgais brīdis ir klāt - vakariņas divos mēnešos! Lai namaz nesanāk neatsaukties uz aicinājumu ēst.
;)
Joks protams. Bet... tā ir viena no (daudzām) sfērām, kad ir forši ja gaumes saskan.
[User Picture]
From:[info]badlaks
Date:6. Aprīlis 2011 - 23:07
(Link)
nebaro viņu tik bieži, tas parasti palīdz:)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:7. Aprīlis 2011 - 08:29
(Link)
Vai pateikt šo visu viņam pašam esi mēģinājusi (ne tikai uzmest lūpu)? Brīdī, kad viss tiek apliets ar majonēzi un sakaisīts ar vegetu. Un nevis kašķīgā tonī: "Tu gribi teikt, ka es tik sūdīgi ēst gatavoju?!" (Tu mani par resnu nosauci?!) Bet tā, kā tu te visu smuki mums uzrakstīji - mierīgi un konstruktīvi. Par to, kā tas Tevi aizvaino un padara traku.
Un ja tas nestrādā, tad nākamā reizē gan paņemt viņa šķīvi un izgāzt podā/miskastē - ar visu majonēzi un vegetu. Vot šitas gan strādā! No personiskās pieredzes laulības sākumā atceros;)
[User Picture]
From:[info]viipsna
Date:7. Aprīlis 2011 - 10:03
(Link)
jā, es esmu teikusi.
ne jau īpaši mierīgi un konstruktīvi, bet tiešā tekstā par to, ka šitādos gadījumos man liekas, ka nenovērtē manas pūles - to gan.
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:7. Aprīlis 2011 - 10:13
(Link)
Nu tad atliek nolaist podā!;)
[User Picture]
From:[info]savanna
Date:7. Aprīlis 2011 - 11:27
(Link)
Jā, viss tiek pārliets ar kečupu un majonēzi.
Jā, ēst atnāk, kad viss jau padzisis un tad uzliek uz šķīvja un sāk taisīt tēju utt, līdz viss ir 100% atdzisis. Vienmēr slavē, cik gardi un lieliski. Es tad ķircinu, ka, ja reiz siltu pagaršotu, vispār pirkstus norīt varētu :D

> Go to Top
Sviesta Ciba