Krustvārdu mīkla

Anna Marija Levi

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Kas notiek ar jums, cilvēki?
Par žvadzēšanu Cibā = uz DP! (elina) Par restorāna darbināšanu = uz PVD un VID! (milkies)
Par stučīšanu DP par žvadzēšanu Cibā = nospārdam! (daudzi)
Par humoru ar zilasiņu mērkaķiem = nicinājumu! (divi_g)
Par valsts varas mazspēju = vainojam valsts varu! (Lato Lapsa, kura rakstu citē vairāki laikabiedri)

Kāds vispār spēj paškritiski veikt analīzi, tipa, "cēloņi un sekas"? Kāds darbina smadzenes tam paredzētajiem mērķiem?
Pirmkārt, valsts vara nav nekas tāds, ko implantē marsieši un mums atliek tikai paplēstām mutēm noskatīties. Tā ir tāda, tikai mikromodelis, kādi esam mēs paši.
Nepatīk? Vajag sākt ar sevi. Nepakavēšos ilgāk pie šī.

Zīmīgi, ka kliedzēji pēc Ordnunga ir tādi tipa, neatkarīgie, radošie un nezin kādi vēl progresīvie, kakbi tēli, acīmredzot nepietiekami ilgi pavadījuši laiku padomju varas apstākļos un piemirsuši vai nezina, kā izpaužas autoritārisms. Vai kā tas uzsāk savu lienošo, smacējošo gaitu. Mūs, lūdzu neregulējiet, mēs paturam tiesības brēkt pēc nodokļu maksātāju naudas mūsu neatkarības garantam, bet tos citus stulbos kapitālistu uzņēmējus, tos gan izkontrolējiet uz nebēdu! Biš kontroversiāli, toties ar motīvu - FOR THE GREATER GOOD! Atgādināšu, ka ar šādu saukli arī vairums totalitāro režīmu uzsāk savu dzīves ciklu.

Tālāk, izpratne par samērīgumu un adekvātumu, piemērojot vienu vai otru rīcības modeli kā reakciju uz apkārtējās vides kairinājumiem? Kā jums ar to, draugi? Māksla izvērtēt potenciālos ieguvumus vs. atbildība pret savu sirdsapziņu, pret "būt par labu cilvēku" standartu?

Es te ar nolūku atstāšu ārpusē Rudzīti un viņa sengrieķu mītiem un varoņteikām; jo tas ir atsevišķas analīzes temats, tomēr vai tas būtu par daudz prasīts, ja es teiktu, ka man gribētos dzīvot saprātīgu cilvēku sabiedrībā?
  • Jā, jā, pie valsts varas mazspējas ir vainīgi iedzīvotāji, ja tā riktīgi tos bezkaunīgos un, principā, nevajadzīgos iedzīvotājus varētu noslānīt ar steku, lai šie paklausīgāki paliktu, tad gan sāktos uzplaukums un vispārēja līksmība!
    • ouč.
    • Un kā šis retoriskais jautājumapgalvojums izriet no tā, ko es rakstu? Tiešām neizprotu, lūdzu paskaidro sīkāk savu domu.
      • Jau atkal saku: pēdējā laikā Cibā novērojama masveida tendence nelasīt (vai izlasīt pusi teikuma) un tikai maukt komentāros. Jāaizmirst par Cibu kā pēdējo smalkuma (tonkosķ) bastionu :(
        • Man ir iestājies pilnīgs bēdīgais mjau par to, kā manu smalko humoru vairs neviens nesaprot, un redzu līdzīgas smalkā humora vai pat ne tikai humora nesaprašanas arī pie citiem jūzeriem (vakar pie šellijas, piemēram, novēroju epizodi), un viens ir nesaprast (var ignorēt vai palūgt paskaidrot), bet tak uzreiz močī virsū ar smago artilēriju.
          • kaut kāda tāda nervozitātes apokalipse, indeed

            pārspīlētas un neadekvātas reakcijas all over the place
      • Vai tad nepareizi sapratu, ka Tavā izpratnē tēze "Par valsts varas mazspēju = vainojam valsts varu!" ir aplama?
        • Nē, nav aplama. Un? Kā no tā izriet slānīšanas priekšlikumi?
          • Nu, kā, katram taču jāsāk pašam ar sevi, valsts ir iedzīvotāju mikromodelis. Noslānīsim iedzīvotājus, tie paliks paklausīgi, arī valsts no tā kļūs labāka un paklausīgāka, kā jau mikromodelim, kurš no projekcijām vien tiek uzturēts, pienākas.
            • ai, labi, čalīt, iekapā Vanagu un atslābinies, ja? :) mans points ir par to, ka vajag samērīgi uzvesties, izvēloties atbildes reakcijas uz pamatā elektroniskas vides kairinājumiem, un nevis nekritiski un histēriski brēkāt par visu redzamo, vainojot trešās puses pie visa.
    • Slānīt nevajag. Ja kas nepatīk, lai iet mājās un mazgā traukus, tb sāk ar sevi, nevis bubina, ka tas nepatīk un šis nepatīk. Pret tumsu jācīnās, iededzot gaismu - mazu svecīti savā konurkā, jo sauli prasīt ir bezjēdzīgi, ja neesi to svecīti konurkā/sirdī aizdedzis. Tb paši vainīgi, ja par tumšu, tā kā nav te ko Latvenergo traucēt. :)
      • Zināmā mērā tas ir pat glaimojoši, apzināties, ka valsts mazspējas cēlonis esmu es. Nu, vai tie glupie glupekļi, kuri skrēja izņemt savas kapeiciņas no sevišķi stabilās zviedru bankas, kura šonedēļ vai kad tur atlaiž 600 cilvēku. Neliela masveida upurēšana un valsts altāra un viss būs ok - visi varēs "laimē diet".
        • Ko tu tur gvelz?? :) kāds sakars naudas izņemšanas vai neizņemšanas faktam ar manis rakstīto, nu?
          • Vainīgs, vecums nenāk viens, vēl arvien turpinu pavisam nedaudz, bet tomēr cepties diskusijas ar [info]divi_g iespaidā.

            Pazemīgi lūdzu atvainot:))
      • Kā tad. Es parasti visus aicinu uz pazemību, pieticību un samierināšanos; tas ir akurāt mans points.
        Diemžēl, mēs tagad uzraujamies uz manu laiknepietiekamību ar jums izplūst saturīgā diskursā, kas, ja tā dziļāk paņem, arī ir tā atšķirības pazīme viedokļos.
  • šausmas, es pilnīgi visu šo esmu palaidusi garām, man laikam nav pareizā frendliste. un tagad neko, pilnīgi neko nesaprotu.
    • da labi, neko neesi zaudējusi.
      komūnā pajautā viens skuķis uztraucās par Swedb darbību, nespēja uzrādīt avotus un tika nomētāts ar akmeņiem par baumošanu, bet arī lietotājs elina nosūdzēja nabadzīti drošības policijai, no kidding.

      pārējais izriet no šī.

      Paralēli citas personas neitrālajā jautājumā par to, kur Rīgā tagad košerīgi aiziet paēst, par vienu no ieteikumos atrastajiem restorāniem cits lietotājs apjautājas, vai tam darbība ir likumīga un vai PVD akceptē šo iestādi :)

      utt.
      • Jautri!
        • jā, gan, tikai diemžēl, tie kaismīgie valsts institūciju iesaistītāji irraid kaut kādi mākslas un "neatkarīgo" profesiju pārstāvji, ar, tipa, alternatīviem dzīves uzskatiem, bet še tev! reprsīvie aparāti aplam tuvi sirdij, kad tas skar citus. Droši vien pašas visus nodoklīšus nomaksā dziedādamas.
          • Tās ordunga kviecēas noteikti savas reģ apliecības , izzziņas no blusu/mušu kantoriem un potēšanas pases alfabētiskā secībā glabā labi pulētos dainu skapjos.

            Tiešām, tā vietā varētu Orvelu palasīt.
      • es gan domāju, ka ir atšķirība starp "viens skuķis uztraucās" - tas bij tas, kurš uzdeva jautājumu "kas notiek", un atbildi "bankai problēmas, bankomātos uzlikts limits" - kā jau teicu pašai autorei, tieši šādi, pārdodot baumas par pilnu rubuli, tā ballīte tā arī aiziet.
        • Par reakcijas/soda samērību jau ir cepiens, neviens jau akurāt neslavē biedronku, taču visa šitā rezultātā pamazām viņa sāk iegūt mocekļa oreolu, jā.
        • Piekritiisi, ka ir atshkjiriiba starp korektu iebildi un aicinaajumu neizplatiit baumas vs iesniegumu DP.
      • Klau! Bet es to komentu par PVD tā kā joku uztvēru. Domā tas uzjautājiens bija pa nopietno?
        • diemžēl, šķiet ka jā. paskaties tur zemāk, kur novēlotāk pati autore norāda bārbuļai, ka ironija=analoģija ar DP piesaukšanu irraid nevietā.
        • like this: http://klab.lv/users/zimbabve/839876.html?thread=4961476#t4961476
          • tiešām! :D
            • Lūk, lūk; un šodien visādi prātvēderi turpina štukot par to, kurš tur tai pretīgajā pasākumā ira vainīgāks un mazāk vainīgs, un pēc tam vēl pamanās apvainoties t.sk. par to, ka nejauši (es ceru vismaz, ka tas tiek saprasts, ka NEJAUŠI) viens no komentatoriem ir salauzis formattingu.

              Vispār jāpiekrīt laikam tiem (I.Ķuzis laikam), kas saka, ka sabiedrība nupat dzīvo uz max. spriedzes robežas un situācija ir aplam nokaitēta. Varbūt jūs tur Rīgā to izjūtat kaut kā spiedīgāk, mums te lauku rajonos vieglāk pārlaist tādas laiktrīces :)
              • (Anonymous)
                Es neesmu ne uz vienu apvainojusies, nedzēsos dēļ taga. Es vienkārši esmu sadrūvējusies par to, ka vairs neprotu izteikties tā, lai mani katrā otrajā teikumā dažādi cilvēki nepārprastu, un tāpēc man kādu laiku jāpārstāj izteikties. Mieriņš.
                • vot es paguvu sadrūvēties, ka tie daži, kas vēl nav sajukuši prātā ņem un šitā nodzēšas
                • eu, beidz! mani tak tas cibiņš ar izbanos - tas tik laika jautājums, kad. uz varžacīm esmu uzkāpusi pat pati tā īsti nemaz negribot. nu i ko? neies tak dūrītē šņukstēt, ja normāli uz kontaktu vairs nespēj iziet. 3 reizes provēju mieru salīgt, bet nu ka ne, tad ne. neviens te nav tā vērts, lai Tu dzēstos ārā. nu ka nesaprot visi, ta nesaprot. baigi vajag?
                  • (Anonymous)
                    Es tiešām, tiešām neesmu apvainojusies ne uz konkrēto cibiņu, ne uz kādu citu (jo tad man būtu jāapvainojas uz aizdomīgi daudziem cibiņiem - man jau sāk palikt grūti saskaitīt) :) Pašai bišķi jāiepauzē ar [neskaidru, viegli pārprotamu] izteikšanos. Es negriežu vēnas, tikai maķenīt piebremzēju. Atdzēsīšos drīz - kur ta likšos :)
                • ja tu par šellijas reakciju, tad tā ir normāla šellijas reakcija, neņem pierē un atdzēsies drīzāk!
Powered by Sviesta Ciba