only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2021-02-25 13:48:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pusdienās pagatvoju mums afigennāko budas bļodu. bērniņš noēda drusku tomātu, papriku un avokado. eh


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2021-02-25 16:42 (saite)
Lūk, budas bļodas jautājums, kas man ir neskaidrs - to mantu taču ēd aukstu, ja? Ieskaitot lietas, ko tradicionāli ēd siltas?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2021-02-25 16:49 (saite)
es neesmi baigi dažādās bļodas ēdusi, bet tajās, ko esmu, vienīgais, ko tradicionāli ēstu siltu, bija rīsi. bet ēdod budu, neradās jautājums, kāpēc nav silts. jo viss pārējais ēdams auksts, gan mazsālītais lasis, gan salāti, gan dārzeņi svaigie.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scorpse
2021-02-25 17:40 (saite)
Nu ja, rīsus jau es arī domāju un, piemēram, kvinoju vai grilētus dārzenīšus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2021-02-25 17:46 (saite)
kvinoju es varētu iedomāties aukstu, grilētus dārzenīšus arī, bet tajās manas mazās pieredzes bļodās dārzeņi nemaz nebija kā nebūt apstrādāti, bija salikti svaigi. man pēc sajūtām tas viss vairāk atgādina suši - aukstie rīsi, jēlā zivs, kāds svaigs dārzenis, sojveidīgā mērce.
vai arī ja tā grūti iedomāties, piemēram, vistas salātus taču arī mēdz ēst aukstus.
vsjo normaļno! garšīgi :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-02-25 19:31 (saite)
var sataisīt aukstu, bet pārliet ar kādu siltu mērci, arī labi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]au
2021-02-25 19:04 (saite)
To, kas silts, es sildu, un nav nekāda vaina (nu, griķi, lēcas, kvinoja, prosa)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-02-25 19:32 (saite)
tu prosu vienkārši vāri ūdenī? es laikam pieaugušā vecumā neesmu tāpat vien prosu ēdusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2021-02-25 20:27 (saite)
Man kā Tev ar melatonīnu :D
Domāju putraimi, teicu prosa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2021-02-25 20:55 (saite)
hehe, jāiet gulēt značit

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2021-02-25 20:56 (saite)
Atkarībā no tā, cik daudz ūdens un cik ilgi vāra var dabūt gan biezputru, gan vienkārši izvārītus drusku lielākus graudiņus. Domāju, ka var arī budas bļodā, bet tad vajag mērci ar izteiktāku garšu, citreiz viņai ir tāda sīvīga? garša. Mēs ar sviestu un sāli vai ar ievārījumu ka biezputrā, līdz ar to es baigi neiedziļinos kā vāru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tvarj
2021-02-25 19:30 (saite)
zin, es arī neesmu nekāda budas bļodu guru, bet man radies iespaids, ka to, ko ēd karstu, liek karstu un tas, kas ir auksts, to liek aukstu.
man šodien bija:
sv. paprika
tomāts
kons. kukurūza
sarkanais sīpols
avokado
rīsi (silti)
pa visu cepta ola
satay līdzīga mērcīte.

vēl tur lieliski iet iekšā sakraukšķināti turku zirņi ar garšvielām, kurus pa manam var uztaisīt lielu porciju un pēc tam likt klāt arī aukstus.


vispār man liekas noteikumu nav - liec iekšā visu, kas tev ir/garšo un sauc to par bļodu :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2021-02-25 20:28 (saite)
Jep par pēdējo teikumu!

Man šodien bija bumbieris, kalmāri, mocarella, zaļumi, paprika. Vakar - paprika, feta, olīvas, griķi, saulē kaltēti tomāti. Nebeidzamas iespējas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?