only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2015-01-07 12:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
uztaisīju sev pusdienās vienu no saviem studiju gadu kad-nav-naudas-un-ledusskapis-tukšs ēdieniem. nevis tāpēc, ka nebūtu naudas, bet drīzāk atmiņu un fakta, ka man viņš patiešām ļoti ļoti garšo dēļ. tāds quilty pleasure. tā kā pagrūti atzīties ir, bet here it goes... tie ir makaroni, izvārīti, cepti ar sieru un ēdami kopā ar saldo čili mērci. otrs bija burciņā nopērkamā biešu zupa. 50 santīmi un bija ēdiens uz teju vai 3 ēdienreizēm.

stāstiet tagad jūs man, ko ēdāt periodos, kad nebija naudas esot jauniem un/vai studentiem? kas bija īpašais firmas ēdiens? kas bija tas, ko skrējāt pirkt pirmo, par saņemto stipendiju/pabalstu no vecākiem?

par alko šoreiz nē :)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]scorpse
2015-01-07 13:42 (saite)
Man tā garšo cepti makaroni.. Reizi pa reizei vēl tagad tādus paēdu, kaut arī mīļums tos nepavisam neciena.
Studiju gados es Vācijā dzīvoju ar tā saucamo pusstipendiju - šādi tā bija nodēvēta vācu papīros - bet latvju studentam tā bija ai, kas par naudu. Protams, ka ar to arī dzīvoju, un beznaudas laikos ietaupīts tika tieši uz paiku, nevis uz ballītēm [kas gan, jāatzīst, dārgi nemaksāja], pokera vakariem, smēķiem, kafiju u.tml. lietām. Tā nu es ļoti bieži ēdu vārītus vai ceptus kartupeļus ar skābo kāpostu salātiem ar eļļu, daudz, daudz ābolu biezeni, kas tur dikti lēts, auzu pārslu biezputru, tos pašus makaronus. Kad ienācās nauda, pirku saldētās picas, desu, jogurtus, čipsus. Bet atkal jāaatzīst, ka es tikai Vācijā vispār iemācījos kaut cik gatavot ārpus kartupeļi/makaroni/cīsiņi robežām.
Kā šodien atceros savas pirmās Vācijas viendzīvošanas vakariņas: http://klab.lv/users/scorpse/30844.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2015-01-07 13:46 (saite)
Āāā, es atradu, ko vēl es ēdu, kad ieradās nauda - turku kebabus: http://klab.lv/users/scorpse/31843.html Tādu Latvijā tolaik vēl nebija, bet Vācija bija pilna. Kas es biju par cilvēku vispār tolaik, kauns par sevi un savu cibu. :]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tvarj
2015-01-07 13:48 (saite)
tas normāli, es savus ~10 gadus vecos ierakstus arī nespēju palasīt bez totālas wtf sejas izteiksmes :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kakjux
2015-01-07 13:58 (saite)
reizeem liekas, shausmas, cik ilgi vispaar mees pa to cibu njemamies :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?