only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2013-08-07 12:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
miiljie
Padalieties ar mani ar droshticamu tkemali recepti. 2 vai 3 gadus peec kaartas es improvizeeju, bet nekas 'ar karoteem eedams' man taa arii neizdevaas, tikai tik daudz cik galju vinjaa vareeja iemarineet. Redzeeju, ka radiniecei alichas pa celju meetaajaas un manii iesleedzaas latviesha spiits par neapguustamo gruziinju recepti. Kas tur jaaliek, kaadaas proporcijaas un kaadaa seciibaa?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]rasbainieks
2013-08-07 12:35 (saite)
aličas atkaulo, pavāra un tad liek klāt kinzu, dilles, baziliku, pētersīli, ķiploku, sāli un pavāra vēl un burko iekšā

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2013-08-07 12:53 (saite)
Paldies!
Un cukuru tur neliek, ja? Tad es pilniigi redzu, kur man tas viss ir nogaajis greizi...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]rasbainieks
2013-08-07 12:56 (saite)
haha es šito izkopēju no vienas vecas cibas sarunas, kurā arī tika uzdots jautājums par cukuru :) visi tkemali, kurus esmu ēdusi un pati vārījusi, ir skābi, tā ir viņu galvenā iezīme, ar cukuru tur sanāks kaut kas līdzīgāks zaptei, nevis tkemali

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]traffico
2013-08-07 13:01 (saite)
Es piesperu saujiņu uz katlu. Un vēl čili piparu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2013-08-07 12:52 (saite)
es no aličām jau gadiem taisu aliču-ķiploku-diļļu ķopsi - savāra aličas nelielā ūdenī, izberž caur sietu, atdzesē. pieliek cukuru un sāli tā, lai pašai šķiet "pareizi" saldskābs, pievieno virtuves kombainā samaltus ķiplokus un sakapātas dilles. uz sitienu nepateikšu - uz 1 (kas ticamāk) vai 2 kg aliču ņem 300 g ķiploku un 300 g diļļu. kad savilcies, ķiploks nekož nemaz, bet uzreiz pēc iemaisīsanas gan neēd. uzglabāšanas laiks ir gandrīz neierobežots, nebojājas. pareizā konsistence kā biezai zaptei, to regulē ar diļļu daudzumu - reiz sanāca ar nazi griežams, kas nav parocīgi - grūti uzsmērēt uz maizes, iemaisīt zupā u.tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2013-08-07 12:55 (saite)
O! Paldies, atkariibaa no alichu daudzuma izmeegjinaashu arii sho.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?