only after dark ([info]tvarj) rakstīja,
@ 2013-08-07 12:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
miiljie
Padalieties ar mani ar droshticamu tkemali recepti. 2 vai 3 gadus peec kaartas es improvizeeju, bet nekas 'ar karoteem eedams' man taa arii neizdevaas, tikai tik daudz cik galju vinjaa vareeja iemarineet. Redzeeju, ka radiniecei alichas pa celju meetaajaas un manii iesleedzaas latviesha spiits par neapguustamo gruziinju recepti. Kas tur jaaliek, kaadaas proporcijaas un kaadaa seciibaa?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pepija
2013-08-07 12:52 (saite)
es no aličām jau gadiem taisu aliču-ķiploku-diļļu ķopsi - savāra aličas nelielā ūdenī, izberž caur sietu, atdzesē. pieliek cukuru un sāli tā, lai pašai šķiet "pareizi" saldskābs, pievieno virtuves kombainā samaltus ķiplokus un sakapātas dilles. uz sitienu nepateikšu - uz 1 (kas ticamāk) vai 2 kg aliču ņem 300 g ķiploku un 300 g diļļu. kad savilcies, ķiploks nekož nemaz, bet uzreiz pēc iemaisīsanas gan neēd. uzglabāšanas laiks ir gandrīz neierobežots, nebojājas. pareizā konsistence kā biezai zaptei, to regulē ar diļļu daudzumu - reiz sanāca ar nazi griežams, kas nav parocīgi - grūti uzsmērēt uz maizes, iemaisīt zupā u.tml.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tvarj
2013-08-07 12:55 (saite)
O! Paldies, atkariibaa no alichu daudzuma izmeegjinaashu arii sho.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?