es no aličām jau gadiem taisu aliču-ķiploku-diļļu ķopsi - savāra aličas nelielā ūdenī, izberž caur sietu, atdzesē. pieliek cukuru un sāli tā, lai pašai šķiet "pareizi" saldskābs, pievieno virtuves kombainā samaltus ķiplokus un sakapātas dilles. uz sitienu nepateikšu - uz 1 (kas ticamāk) vai 2 kg aliču ņem 300 g ķiploku un 300 g diļļu. kad savilcies, ķiploks nekož nemaz, bet uzreiz pēc iemaisīsanas gan neēd. uzglabāšanas laiks ir gandrīz neierobežots, nebojājas. pareizā konsistence kā biezai zaptei, to regulē ar diļļu daudzumu - reiz sanāca ar nazi griežams, kas nav parocīgi - grūti uzsmērēt uz maizes, iemaisīt zupā u.tml.
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: