pepija ([info]pepija) rakstīja,
es no aličām jau gadiem taisu aliču-ķiploku-diļļu ķopsi - savāra aličas nelielā ūdenī, izberž caur sietu, atdzesē. pieliek cukuru un sāli tā, lai pašai šķiet "pareizi" saldskābs, pievieno virtuves kombainā samaltus ķiplokus un sakapātas dilles. uz sitienu nepateikšu - uz 1 (kas ticamāk) vai 2 kg aliču ņem 300 g ķiploku un 300 g diļļu. kad savilcies, ķiploks nekož nemaz, bet uzreiz pēc iemaisīsanas gan neēd. uzglabāšanas laiks ir gandrīz neierobežots, nebojājas. pareizā konsistence kā biezai zaptei, to regulē ar diļļu daudzumu - reiz sanāca ar nazi griežams, kas nav parocīgi - grūti uzsmērēt uz maizes, iemaisīt zupā u.tml.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?