tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2014-09-23 11:23:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
stabilas vērtības
Wow, nezināju, ka ciba ir tāda. Tu vari dzert, pisties rinķī apkārt, lietot narkotikas un lamāties, nobody cares. Bet atliek tikai izteikties par pārspīlētu mazu un niķīgu bērnu klātbūtni dažādos publiskos pasākumos, lai sāktos masveida apvainošanās un centieni norādīt, ka tā ir slikti, ko mēsiesāksimarsavudemogrāfijulatvijaizmirspēcpārisgadiemfuikaunsstulbādirsa.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2014-09-24 12:54 (saite)
es absolūti piekrītu, ka vecāki nedrīkst ļaut saviem bērniem darīt VISU ko tie grib. t.i. nekādā gadījumā nedrīkst ļaut aizskart citus cilvēkus (Alise reizēm uz ielas apskauj cilvēkus vai aptausta to somu sprādzes un es vienmēr fiksi viņu "atrauju" no tā cilvēka un atvainojos).
arī bērniem nav tiesību kāpt citu personīgajā telpā. un ir pilnīgi normāli, ja kāds jūtas sašutis vai citādi nepatīkami, ja tā notiek.
mani iebildumi sākas brīdī, kad kāds norāda, ka vecāks ir slikts vecāks, jo viņa bērns bļauj. un ka vecāks nedrīkst iet ar bērniem NEKUR, jo bērns var bļaut. jo tieši par šo, nē, par šo bezbērnu cilvēkiem nav ne jausmas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-09-24 14:38 (saite)
Tu vispirms kārtīgi izlasi, par ko es sāku ierakstu un tad teoretizē. Iztiksim bez filozofēšanas par tēmu un moralizēšanas, es runāju par trim konkrētiem gadījumiem un nav vajadzības ar mani personificēt visus pretīgos drūmos cilvēkus, kas kādreiz nodarījuši gauži Tavam bebītim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2014-09-24 14:48 (saite)
es izlasīju. gan to vietu, kur apgalvo, ka bērnam netika dots ēst (ko Tu NEVARI zināt) un arī tās gan arī to, ka ja vecāks ļauj bērnam kliegt, viņam ir vai nu vienalga, vai viņš priecājas par citu spīdzināšanu (kas nav taisnība, reizēm tas ir vienīgais normālais veids reaģēt uz bērna psihu. šeit gan jāsaka, ka es histēriski bļaujošu uzreiz stiepju prom ja vien varu, bet ne par to), un arī to vietu, kur apgalvo ka vecākiem ar bērniem nav ko darīt kafejnīcās, nerunājot par koncertiem (un es zinu vairākus mazus bērnus kas perfekti uzvedas koncertos, diemžēl mans nav no tiem, bet tādēļ arī nekad uz koncertiem viņu nevedu :D).
un nē, tas nav par to kā gauži darījuši manam bēbītim, mans bērns retu reizi aiziet uz restorānu un tur tiek darīts VISS, lai viņa netraucētu citiem.
bet es esmu bijusi autobusā, no kura nedrīkstu izkāpt, kurā mans bērns (viņas atmiņu pēc) ir pirmo reiz un nesaprot, kādēļ nevar skraidīt, tādēļ kliedz, jo nav pat divus gadus vecs un savādāk neprot izteikt savas emocijas. un šajā autobusā ir atradusies laipna dvēsele, kas paziņo (to pašu, ko būtu padomājuši daudzi šeit diskusijās esošie), ka esmu sūdīga māte, jo normālām mātēm bērni kekliedz.
un tā NAV taisnība. visi bērni kliedz. VISI. un tas ir pilnīgi normāli. (kas atkal nenozīmē, ka vecākiem jāļauj šiem bērniem kliegt, es neesmu par traucēšanu, bet reizēm tev kā vecākam tiešām nav izvēles)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

par nelikšanos ne zinis "audzinošos nolūkos"
[info]sursurs
2014-09-25 12:42 (saite)
varbūt tomēr to audzināšanu vajadzētu atstāt mājām vai kādai citai pietiekami privātai telpai, nevis restorānam? Un restorānā veikt tās no audzināšanas viedokļa ne tik pareizās darbības - nomierināt bērnu vai iet prom? A ja bērns neaprobežosies ar kliegšanu, bet sāks viskautko svaidīt pa labi/kreisi - arī labāk nelikties ne zinis?
Man tas principā šķiet salīdzināmi kā ierasties kkur ar suni - nu tur kur atļauts. A ja mans suns sāks nezinu gaudot vai vnk tupa skaļā balsī riet nonstopā minūtes 40it? Arī pārējiem jāklausās - jo mok man tur kkādi audzināšanas nolūki, bet laukā es neiešu, jo man arī ir TIESĪBAS - traucēt visiem telpā esošajiem, jo tā takš ir publiska telpa (un, ja kādam nepatīk, tad lai viņš sēž mājās, jo publiskā telpā galu galā var notikt VISS).
Vai kādā restorānā uz sava moba uzlikt pilnā rīklē (uz skaļruni) kādu mūziku es vēlos - galu galā man takš ir TIESĪBAS klausīties ko vēlos un TRAUCĒT CITIEM.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?