tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2014-06-10 23:07:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
klausies un neredzi, skaties un nedzirdi
Ja es organizētu koncertus vai festivālus, tad veidotu loģisko sadalījumu. Nevis tur kādu sūda VIP zonu, par kuru jāpiķo divkārt tik, bet publikas sadalījumu pēc tās uzvedības. Gribi grūstīties un lēkāt, pieskaroties ar savu sviedraini pretīgo miesu citiem? Lūdzu, pērc biļeti šajā zonā. Gribi spiegt un kliegt pēc, pirms un katras dziesmas laikā, kā arī katru reizi, kad mūziķis padzeras vai palūkojas it kā gandrīz tavā virzienā? Lūdzu, šādiem mums paredzēta vieta te. Atšķirība cenu ziņā starp tām un pārējām zonām, kādas vien varat iedomāties, nebūtu (atsevišķā elles zonā jānošķir tie, kas vēlas koncerta laikā pīpēt. Pūst man virsū savus dūmus, pat ja zāles dūmus, tas neko nemaina uz labu UN īpaši karstāks stūrītis paredzēts dzērienu laistītājiem pār citu galvām). Vien stingri norobežojumi un apsargi pieskatītu, lai bļāvēju zonā neieklīst kāds grūstītājs, bet noskaņojuma maiņas gadījumā būtu iespējams pāriet uz citu, krietni piemērotāku publikas daļu. Iegādājoties biļetes, būtu iespējams izvēlēties, kurā zonā esi, attiecīgi tā, kurai vislielākā piekrišana, arī tiek pie lielākās platības. Es personīgi atzīmētos pie tiem, kas normāli stāv un klausās uzstāšanos. Nevis kliedz, acis aizžmieguši, nevis lien pirmajās rindās grūstīties, nevis ceļ gaisā savas rokas, pilnas ar telefoniem, nevis tirinās pie populārākajiem gabaliem, skaļi sarunājoties pārējo laikā. Vienkārši stāv un klausās mūziku kā normāli cilvēki, bet vispār, ja runājam par mūzikas klausīšanos, esmu nedaudz pazaudējusi dzīvo uzstāšanos šarmu. Kur tas slēpjas? Skaņa pat ar vislabāko skaņotāju un piemērotāku telpu ir sūds, salīdzinājumā ar ierakstiem. Vizuāli apskatīt mūziķus? Jā, varbūt. Autogrāfus neviens sen vairs nevāc, šitas atkrīt, patiešām, kāpēc iet uz koncertiem vai apmeklēt festivālus (ja neskaita pašu apmeklēšanu kā sociālu aktu, bet tie jau ir subiemesli, kas nerunā par būtību)?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]diskurss
2014-06-10 23:42 (saite)
koncertos, kādos mēdz notikt mošpits, visapbrīnojamākā publikas daļa "stāvu precīzi mošpita malā un ļoti sašūtu, ja man kāds uzgrūžas, bet ne pa kam nepaiešu tālāk no mošpita"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-06-11 00:02 (saite)
Tāpēc, ka, bļe, es varbūt arī gribu redzēt grupu pa tiešo, ne caur ekrāniem. Pēc pieredzes, lēkā visbiežāk tie, kas pirmajās rindās, bet viņi neko tāpat neredz, būtu gājuši vien uz pēdējām rindām!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]rkktzd
2014-06-10 23:45 (saite)
festiem ar mūziku vispār ir maz sakara. bet nu tas laikam atkarīgs no cilvēka un muzikantiem, bet esmu bijis koncertos, kur skaņa ir vienkārši drausmīga - nu tāda, ka neko vispār nevar saprast, bet tāpat ļoti patīk. laikam kautkāds šarms, enerģiju apmaiņa. ļoti patīk, ja redzu, ka mūziķis pats labi pavada laiku spēlējot

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-06-11 00:00 (saite)
Enerģiju apmaiņa, jā, bet tā var izdoties tikai tad, ja ir īstais brīdis klausīties attiecīgo mūziku, jāsakrīt ļoti daudziem apstākļiem (nutur, lai galva nesāp un lai noskaņojums atbilstošs grupai, lai nav jāsatraucas par pirmo vai pēdējo transportu, dzīves proza).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bohemija
2014-06-10 23:56 (saite)
Tas jau laikam viss atkarīgs no tā, uz kādu koncertu ej. No ierakstiem Tu nekad negūsi tādu enerģiju un garīgo pārdzīvojumu kā no dzīvā koncerta. Par Latvijas festivāliem grūti spriest, jo jau nezin cik gadus neesmu bijusi un atmiņas nav tās labākās. Bet tur ārā ir lieliski mūziķi, kas sniedz lieliskus koncertus, tas ir čista.
P.S. Kas tad tas bija par koncertu, šis "smirdīgi sviedrainais?"

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tikko_pamodos
2014-06-11 00:04 (saite)
Dzīvo uzstāšanos ieraksti, maziet zāles un - lūdzu! - tāds garīgais pārdzīvojums, ka maz neliekas. Konkrētais koncerts pat nav svarīgs, es te savelku kopā pieredzi pirms vasaras festivālu sezonas sākuma un ārā kā reiz tā pieredze ir bijusi tikpat pretrunīga kā iekšā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bohemija
2014-06-11 00:59 (saite)
Nu, tā jau Tava izvēle

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Jauna drāma
[info]mazeltov
2014-06-11 02:27 (saite)
Septiņi ellišķo apmeklētāju pusloki ap skatuvi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: Jauna drāma
[info]tikko_pamodos
2014-06-11 14:34 (saite)
No drāmas te nav ne smakas! Protams, ja vien atteikšanos priecāties par citu sviedrainajām miesām vai fakta, ka man tiek uzliets virsū alus, nevērtējam kā drāmu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: Jauna drāma
[info]mazeltov
2014-06-12 01:00 (saite)
Man tādi gājieni izraisītu drāmu, kas ātri vien pārietu trillerī :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zirka
2014-06-11 09:50 (saite)
cik bieži par to pašu esmu domājusi - turklāt būdama bijusi visās nosauktajās kategorijās

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?