tikko_pamodos ([info]tikko_pamodos) rakstīja,
@ 2016-04-18 23:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Kā vienā mazā valstī var vienlaikus eksistēt tādi kontrasti? No sadegušiem cilvēkiem sociālajā mājā ar nosprostotu izeju līdz Baltā galdauta akcijai, no autoparka līdzās kādam zināmam uzņēmuma līdz pensionāriem, kas veikalā pērk pelmeņus uz skaita. Es to vienkārši atsakos saprast, šo paštaisnību, šo vienaldzību, lēnu bojāeju galu galā, kurai pa vidu kā garīgi nepieskaitāma plivinās latvju kultūra ar visiem saviem simtgades aicinājumiem un jubilejas gadiem sen mirušiem onkuļiem un tantēm, kuri ne ar ko nebija labāki cilvēki par mums, viņu pusē tik vien kā laiks. Ziņu portālus vispār negribas vērt vaļā, visas šīs pašslavinošās relīzes līdzās kārtējam nodokļu nemaksāšanas skandālam, lielos apmēros to nespēju izturēt, tāpēc labāk nelasīt gandrīz nemaz. Latvija ir kļuvusi par tādu valsti, kas man nepatīk. Vēl 6. klasē es biju sajūsmā par visu, kas notiek, tajā visā bija tik daudz cerību, tas bija jūtams pat cauri nabadzībai, tajā bija kaut kas patiess, es ar patiesu interesi raudzījos, kas notiek manā valstī, bet tagad arvien biežāk gribas novērsties. Es taču runāju par Latviju, nevis par sevi, vai ne tā?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeina
2016-04-19 00:11 (saite)
Parasti palīdz aizvērt acis un skatīties tikai sevī

(Atbildēt uz šo)


[info]savaadaisu
2016-04-19 09:14 (saite)
Jep, es ar ziņportālus cenšos nelasīt, jo tracina tā nepārtrauktā netaisnība un atklātā ļautiņu zombēšana. BET labāk par to vispār nedomāt, lai nečakarētu nervus, jo pa lielam mainīt tā īsti jau ari neko nevaram, tik vien cik savu apkārtni (visās nozīmēs) sakārtot.

(Atbildēt uz šo)


[info]termostats
2016-04-19 09:59 (saite)
Nu bet eksistē, turklāt šķiet vismaz naivi iedomāties, ka Latvija ar šiem kontrastiem ir kaut kas super unikāls pat šajā Pasaules daļā, kur nu vēl kontinentā vai uz planētas kā tādas.

Tā kā man šķiet, ka Tu tomēr vairāk par sevi.

Būtiska lieta, ko esmu novērojis, gadiem ejot uz priekšu, ir tas, ka šis "mana valsts" reducējas uz mazākiem mērogiem un taustāmākām lietām. Tādām kā savs pagalms, cilvēki sev apkārt, ģimene, ikdienas darbi un nedarbi, tas pats baltais galdauts un tā tālāk. Un brīdī, kad saproti, ka neviens cits tavā vietā neko nedarīs, viss kļūst krietni vienkāršāk saprotams un arī panesams.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]meness_berns
2016-04-19 10:59 (saite)
+100

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]3_5469mhz
2016-04-19 10:10 (saite)
Domāju, ka mazliet par sevi arī. Nu respektīvi, huiņas notiek, bet mazāk nomāktiem prātiem tās liekas mazākas huiņas. Man ar' tā Latvijas realitāte liekas pārāk ekspresionistiska, bet es nespēju skaidri izlemt, vai vēlos palikt Nīderlandē pēc konservatorijas absolvēšanas.

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2016-04-23 05:31 (saite)
Par sevi, protams :) bet ir arī labā ziņa: ja sāc strādāt uz to, lai šo visu kaut mazliet, kaut pavisam drusku mazinātu un vērstu par labu, parādās jēga, virzība un prieks. Gan par sevi, gan par LV. Ko arī novēlu.

z.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?