tati ([info]tati) rakstīja,
@ 2020-11-20 21:59:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Divas dienas pusdienās ēdu ceptu ķirpi, bet joprojām TĀĀĀ gribās Singha ķirbjus.
Omei nesen prasīju, kāpēc pat pēckara laikā ķirbi izmantoja tikai marinēšanai vai ķirbju piena zupai (pzdc, briesmīgākais ēdiens ever). Tā nu atbilde bija- nezinājām jau kā citādāk...
Aha, a kā iepūdēt biezpienu un tad sacept kopā ar sīpoliem, jā to gan zināja.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vilibaldis
2020-11-20 22:43 (saite)
A man garšoja, mūsmājās gan vārīja riktīgi biezu un ar mannā, nebij tur nekādas plēves :-)
Bet vot tāda biezpiena smaku iedomājoties gan korķis uz augšu velk, ne, ne, šito mums nedeva. Pietika jau ar skābputru pie lauku radiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tati
2020-11-20 22:49 (saite)
Ē, tev kā gurmānam pūdētie sierveidīgie vaidzētu būt ņamņam ;) Man šķiet, ka tas labs varētu būt- ome vēl teica, ka tas biezpiens tāds staipīgs kļuvis, kad sacepts. Ņamzī.
Mūsu krajā ķirbju piena zupai lika klāt rīsus. Bet maz. Tāpēc bija plēve. Jums tur kkāda cilvēcīgāka recepte bijusi :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2020-11-20 22:55 (saite)
Mums bija divi varianti - ķirbja mannā, gandrīz vai putras konsistencē, pa virsu kaisīja kanēli ar cukuru. Otrs bija ar dārzeņiem vistas buljonā, nu tāda normāla lauku zupa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2020-11-21 07:43 (saite)
Nu ķirbis zupā arī ir ok. Nesaprotu, no kurienes mūsu galā tikai tādas briesmas bija.
Bet vēl tak ir pankūkas, zupas, sautējumi, kūkas, cepamķirbji un kas tik vēl nē. Amīšiem pat ir spicy pumpkin latte.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2020-11-21 10:29 (saite)
Ot nezinu, pie kam ar rīsiem..., mūsu galā rīsi zupā skaitījās pilnīgi neiespējami. Bet, pieņemu, tais laikos Kurzeme noVidzemes bija kā Zeme no Mēness un informācija nepārklājās.
Bet jā, pareizi, pankūkas arī bija.
Un tie briesmīgie marinētie arī, protams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2020-11-21 10:40 (saite)
Marinētie skaitās tie, ko tagad sauc par "viltotajiem konservētiem ananāsiem" :)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2020-11-21 11:23 (saite)
Ne gluži, tie bija tādi saldi, viegli caurspīdīgi klucīši ar izteiktu krustnagliņu un etiķa garšu. Ēda ar gaļu. Man ne pārák, bet ir redzēts konservētāju lapās, ka aktuāli joprojām :-)
Šitas ir kaut kas uz to pusi, bet nu protams jau advancētāk, manā bērnībā bija lopu ķirbis, cukurs, etiķis un krustnagliņas https://receptes.tvnet.lv/recepte/19470-marinets-kirbis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tati
2020-11-21 12:58 (saite)
Lopu ķirbis! :o
Inčik! :o
;p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2020-11-21 19:02 (saite)
mūsu vidzemes pusē arī ķirbja zupa tāda, kā apraksti - ar mannā un bieza, nekādas plēves. un jā, otrs variants tikai marinētie ķirbji kubiciņos kā piedeva otrajam ēdienam. nekā citādi nepatērēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?