taisni_banani ([info]taisni_banani) rakstīja,
@ 2011-02-08 17:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
tīri pa privāto līniju joprojām esmu V.Freimanes grāmatas "Ardievu Atlantīda" ietekmē. rakstu recenziju, tas ir labākais veids, kā izdomāt domu līdz galam. pirmā reakcija bija dusmas par sliktu literatūru, otrā bija atteikšanās no literatūras meklēšanas un apbrīna par vēsturiskā un kultūras mantojuma saglabāšanu, pašlaik esmu iegājusi trešajā vilnī uz kura ceļoju joprojām: tā grāmata taču ir kā evaņģēlijs, kas maigi noārda visu huiņu lasi vērtības, kas savažojušas mūsu sabiedrības domāšanu: naids/mīlestība pret mantu/nāciju/intelektu/mākslu; tā grāmata ved uz pestīšanu. mums vajadzēja Valentīnu par prezidenti, kāpēc mēs to neiedomājām agrāk? ak pareizi, latvietis taču nevar likt tīru žīdu par prezidentu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]taisni_banani
2011-02-08 21:01 (saite)
Bībelē bija pastāvīgi tas Kristus dialogs ar farizejiem, kuri mēģināja novilkt izredzētās tautas robežas. un viņš visu laiku pauda kaut kādus tam laikam šokējošus uzskatus - ka nav svarīga tautība, labklājība un pat ja viņš atteiktos no savas mātes, tas tāpat viņā neko nemainītu (šo daļu katoļi palaiž garām - ka J.K. savu māti pārsvarā izmantoja kā līdzību nesvarīgajām saknēm)

un arī tas viņas brīžam kaitinoši taisnais mugurkauls un šķietamā lielība kļūst saprotama, jo viņa ir Atlantīdas nesošā sija.

labi, es saprotu, tā ir drusku fanātiska un romantiska perspektīva un mēs šeit runājam par cilvēku no miesas un asinīm. es padomāšu, kā nomierināties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2011-02-08 21:15 (saite)
Man tas liekas baigais pārspīlējums. Es pazīstu (pazinu) tantiņu, kuras vīru mācītāju Stučkas komunisti nogalināja šķūnī ar kaut kādiem 37 durkļa dūrieniem, faktiski viņa bija mana radiniece. Pēc tam viņa zaudēja vēl daudz radinieku, bet laikam nepietiekami, lai to uzskatītu par kaut ko īpašu. Nerunāsim par mantu, to arī viņa zaudēja, taču man tas tiešām nešķiet pieminēšanas vērts (negribētu lai to kaut kā pārprot, bet manta arī man un, domāju, jebkuram normālam cilvēkam ir pēdējais, ko patiešām pa īstam bailes zaudēt). Viņai palika pašcieņa, izglītība, valodas, etnogrāfes darbs, kurš saglabāts muzeju fondos. garīgā dzīve.
Ir tiešām daudz tādu cilvēku, tautībai nav nozīmes.
Protams, labi, ka VF grāmata ļauj pārdomāt šādus likteņus un, kā citi gudri cilvēki saka - tas ir ļoti būtiski latvijas žīdu dzīves noklusējuma kontekstā (un tas patiešām ir interesanti, tam arī es piekrītu), bet tas nepadara man šo grāmatu par labu grāmatu vai Freimani par Jēzu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2011-02-08 21:44 (saite)
Image and video hosting by TinyPic

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]taisni_banani
2011-02-08 22:03 (saite)
Tev vajadzētu uzrakstīt grāmatu par Tavas ģimenes vēsturi, nopietni. ar uzsvaru uz literatūru.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2011-02-08 22:27 (saite)
Nav man tāda spēka, ne fiziska, ne garīga. Neesmu to mantojusi no iepriekšējām paaudzēm - tikai visādas sūda slimības esmu mantojusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]annuska
2011-02-08 21:17 (saite)
katoļi nepalaiž vis garām, vēl nesen sprediķī īpaši stāstīja par gadījumu ar māti un brāļiem

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2011-02-08 21:25 (saite)
bet vēl es gribēju teikt, ka esmu ļoti priecīga, ka tu raksti par to recenziju un nevaru vien to sagaidīt, jo tavas recenzijas ir ļoti trāpīgas un interesantas, un grāmata patiešām ir pelnījusi publiskus viedokļus un kaut kādu diskusiju (bet tās jau nebūs)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?