silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2014-06-06 21:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:current events, ibio

Gaismas pils
"Tie, kuri nepaspēja ielekt tajā pēdējā vagonā un sakopēt visus materiālus līdz maijam - nu tad nāciet rudenī," slightly indīgā tonītī saka kāda LNB darbiniece, LTV "Panorāmā" komentējot LNB krājumu nonākšanu pārvākšanās tranzītā starp vecajām ēkām un jauno ēku tieši noslēguma darbu un eksāmenu periodā - tā vietā, lai apjēgtu savu fail kā sabiedriskai un tiem pašiem jauniešiem kalpojošai struktūrai, draudzīgā tonī pateiktu "atvaino, draudziņ, par neērtībām, nepadomājām; mēs to fiksi izlabosim, ziņo par tev nepieejamo grāmatu un speciāli noorganizēta LNB sos komanda tev to sameklēs". Realitāte ir kaut kā tik ļoti par šo valsti un tās cilvēku komunikāciju kopumā, kaut kāds dinozaurs, kas joprojām ļoti dzīvs dveš savu aromātisko elpu no laika, kuru visi nez kāpēc grib saukt par aizgājušu. Domājot par to, sāk gribēties cerēt, ka vismaz zeltā zvīļojošā jaunās ēkas dinozaura grebene ir kāda smalka ironija.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]shelly
2014-06-06 21:24 (saite)
Ar aizgājušiem laikiem gan tam pat nav sakara, kad lasu, kā v_r klājas tai pašā Briselē, ir vēl trakāk. Tas laikam ir kaut kas universāls, gandrīz vai jāsaka - cilvēcīgs...

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2014-06-06 21:51 (saite)
v_r jau ļoti interesanti norādīja, ka situācija ir dramatiska kā reiz tajos rajonos, kur ir tā pavairāk imigrantu. vai tik tas tā skaisti nenoreducējas uz bailēm - arī pie mums, kur atbildīgie baidās justies vainīgi, jo tad viņiem par to kaut kas ne visai patīkams būs, tad jau labāk likt justies vainīgiem tiem, kuri jūtas slikti radušās situācijas dēļ - iekļuvi situācijā, tātad vainīgs, lohs, tagad kulies, kā māki.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]di_wine
2014-06-06 21:56 (saite)
Man jau sen nav ilūziju par to, ka šajā valstī kādam rūp parastais cilvēks.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2014-06-06 22:42 (saite)
man nav ilūziju, ka parastais cilvēks kādam diži rūpētu arī citās valstīs, taču ar cilvēkiem, kuru nodokļu nauda viņus finansē un kuru intereses dēļ viņi vispār ir vajadzīgi, komunicēt varbūt derētu citādāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]di_wine
2014-06-07 01:55 (saite)
Nez, kopš nedaudz apceļota pasaule un komunicēts ar ierindas iedzīvotājiem citās valstīs, liekas, ka postpadomija ir smags zīmogs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazaa_mija
2014-06-07 05:00 (saite)
rietumos viņi ir pārmīzuši no imigrantu lielajām ģimenēm, kas atbrauc ar vienu apgādnieku un tad 1istabas dzīvoklītī savairojas padsmit, līdz ar to drāž visus neskatoties

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2014-06-07 13:18 (saite)
domāju, smags tieši iesēto baiļu ziņā un tajā, ka ir vieglāk neredzēt un neuzņemties atbildību, tā vietā atrast kādu, kurš "pats vainīgs". tas jā. ja tie darbinieki zinātu, ka pēc atbildības uzņemšanās un normāla risinājuma atrašanas viņus uzslavētu par konstruktīvu rīcību, domāju, situācija būtu citādāka. bet tā inerce ir lēēēna un ilga, jo īpaši tādās valsts struktūru perifērijās.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]santech
2014-06-06 23:43 (saite)
kurš tadas vēl laiž pie mikrofona? ja apakšā bija titri ar vārdu/uzvārdu, tad gan viņai vajadzētu norauties par savu attieksmīti

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2014-06-06 23:58 (saite)
gan jau, ka bija. es biju pārāk aizņemta ar sašušanu (ir tāds vārds?), lai ievērotu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]santech
2014-06-07 00:00 (saite)
tagad ir ;-]

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?