silent wings ([info]sw) rakstīja,
@ 2013-08-21 11:40:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:med

Dāvinu ideju biznisam, vienā pusē bars pacientu ar visādiem nosūtījumiem uz izmeklējumiem ar vai bez polisēm, otrā pusē vesels bars privātu un valsts med. iestāžu un slimnīcu dažādos LV reģionos, pa vidu portāls. Pacients ievada sistēmā sev nepieciešamo izmeklējumu, portāla otrā pusē ik rītu piesēžas ārstn. iestāžu administrātōrītes, nočeko, kas ienācies, ko viņi var piedāvāt, un ievada sistēmā pieejamo laiku un, if applicable, izmaksas. Pacients izvēlas to piedāvājumu, kas viņam nodrošina vislabāko gaidīšanas ilguma, izmaksu un fiziskā attāluma kombināciju. Pacienti, ievadot savu vajadzību, varētu arī norādīt, cik tālu no sevis esošas ārstn. iestādes grib tārgetot, piem., viens no Rīgas negribētu doties nekur tālāk par Imantu-Purčiku, kamēr otram vajag tik ļoti, ka ietvers areālā arī Rēzekni un Kuldīgu, ka tik ātrāk. Izdevīgi gan pacientiem, gan ārstn. iestādēm, par kurām daudzi pacienti pat nezina. Citādi šobrīd ir tāda Brauna kustība, ja doks pasaka priekšā, kurā LV malā rindas mazākas, ok, ja nē, tad šauj uz aklo Gūglē un ceri, ka izvilksi kaut ko labāku par Stradiem ar pierakstu pusgadu uz priekšu.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]meiteens
2013-08-21 11:57 (saite)
labs būtu gan.

(Atbildēt uz šo)


[info]degeneralis
2013-08-21 12:14 (saite)
Vienīgā problēma, ko uz sitienu saredzu, ir monetizācija. Kas maksās un kā? Ja iestādes, rodas problēmas, jo vai valsts iestāde drīkstēs tāpat vien maksāt privātam kantorim, lai būtu šādā reģistra? Ja lietotāji, tad rodas problēmas, jo vai viņi tiešām būs gatavi maksāt n santīmus par katru meklējumu?

Bet ja šo jautājumu atrisina, ideja ļoti laba.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-08-21 12:23 (saite)
privātās iestādes maksātu noteikti, un daudzām privātajām iestādēm ir valsts programmas ar iespēju pieņemt zināmu skaitu valsts pacientu. par valsts iestādēm - mjā. bet būtu labi, ja tur būtu kaut vai tās privātās, viņu nav maz pa visu LV. varbūt valsts iestātēm varētu noformēt kkādu bezmaksas dalību, fvz, bet tad jau laikam privātās ķērktu par diskrimināciju.

varētu arī darīt tā, ka ārstn. iestādes nemaksā, ja vien portālā nav izvietotas to reklāmas, un par kvērijiem piķo tikai pacienti.

domāju, pacients maksātu labprāt, jo ne jau omīte ar 30 latiem mēnesī siļķei un zālēm gūglē netā, apzvana visas iestādes un ir gatava braukt uz Kuldīgu - tie ir cilvēki, kuri labprāt iemaksātu pāris latu, lai ietaupītu varbūt 30+. bērnu medicīnā ar nosūtījumu sistēmu vispār ir vāks, ja paraugāmies uz BKUS rindām, vecāki tak maksātu, jo kā, bērna veselība!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]degeneralis
2013-08-21 12:32 (saite)
Izklausās pārliecinoši. Tīri tehniski vajadzētu būt salīdzinoši vienkārši šo īstenot arī, lai gan neesmu nekāds eksperts. Šo kāds varētu īstenot, tik tiešām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]lennay
2013-08-21 13:28 (saite)
rindapiearsta.lv

Pati nesen izmantoju. Vajadzēja noskaidrot, kur vislabākā rindas īsuma/attāluma no Rīgas attiecība, lai veiktu valsts apmaksātu datortomogrāfijas izmeklējumu, un diezgan labi noskaidroju. Exeļa tabulas ne pārāk pārskatāmas, bet saprast var, un informācija pietiekami svaiga un aktuāla. Onkoloģijas pacientu onkocentrā uz apmaksāto (pašam vienalga vēl 20 lati jāpiemaksā) tomogrāfiju varēja tikt tikai labākajā gadījumā novembrī, savukārt ar minētā portāla palīdzību noskaidroju, ka tai pašā Rīgā un tās tuvumā vairākās slimnīcās to varēja izdarīt divu nedēļu laikā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lennay
2013-08-21 13:05 (saite)
Tāds portāls jau ir. http://www.vmnvd.gov.lv/lv/rindapiearstalv Tisa, ne tik advancēti: grūti pārskatāmajās ekseļa tabulās pašam jāburas un jāizraksta rindas garumi/ilgumi un potenciālās iestādes, kā arī pašam jāzvana uz katru potenciālo iestādi un viss jānoskaidro precīzāk. Bet vienalga liels solis uz priekšu šajā putrā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-08-21 17:03 (saite)
paldies, iečekošu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]citronz
2013-08-21 13:11 (saite)
Pārak liels apjoms būtu, tur būtu katrai iestādei jāalgo vismaz viens speciāls cilvēks, lai to sistēmu pārskatītu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-08-21 17:08 (saite)
iestādēm būtu vērts veikt aprēķinus, vai dalība tādā sistēmā atsver vēl viena darbinieka algošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2013-08-21 20:53 (saite)
nez, nez, tas atkarīgs no tā, kā to sistēmu uztaisa, kādas sistēmas jau tagad ir, utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krazuu
2013-08-21 13:11 (saite)
Laba ideja! Ceru, ka kāds kādreiz realizēs!
Vēl papildinājums ieguvumam: ieguvējs būtu arī ārsts, jo dažreiz mēdz gadīties, ka ārsts ir atnācis, bet iepriekš pierakstījušies pacienti nav ieradušies un, lūk, ārsts tur sēž, piemēram, pāris stundas un urbina degunu. Bet situācijā, kad viņam krustvārdu mīklu risināšana un kafijas strēbšana būtu apnikusi, viņš ieķeksētos sistēmās kā brīvs vizītēm un ja, piemēram, ārstniecības iestāde atrodas turpat blakus, tad kādam apmeklētājam ļoti paveiksies tikt uz žiglu apskati. Tb šeit parādās iespēja ārstam tikt pie papildus ienākumiem un pacientam tikt ātrākā vizītē.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-08-21 17:09 (saite)
jēdzīgs papildinājums :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2013-09-01 11:07 (saite)
ideja saucas "marketplaces for [...]".
piemeeram,
http://techcrunch.com/2013/08/31/the-decline-and-fall-of-flowtab-a-startup-story/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sw
2013-09-07 00:17 (saite)
o, paldies! tad gan jau, ka vajadzētu eksistēt arī kaut kādiem templeitiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?