|
|||||||
Tātad::
Jauns |
FriendsofFriends |
Visi |
Tēmturi:: kino | ēst | saulaina -
Comments:ar gailenēm pildīti kartupeļi..
kartupeļu pīrāgs ar gailenēm.. gaileņu zupa.. gaileņu krēmzupa (diži daudz gailenes iziet!).. gaileņu kaviārs... (Atbildēt)
Vajadzēs: brokoļus, puķkāpostus, garšvielas, saldo krējumu, sviestu, gailenes
Brokoļus un puķkāpostus vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie ir mīksti. Tad tos sablenderē viendabīgā masā, pieliekot garšvielas un saldo krējumu. Zupu vēlreiz uzvāra. Svaigas gailenes sacep sviestā. Vispirms uz pannas liek smalki sagrieztas gailenes un cep, kamēr iztvaiko šķidrums. Tad pievieno sviestu un sēnes apbrūnina. Tad samaisa visu kopā un apēd. PS Man gan tās biezeņzupas ne visai - man patīk tomēr redzēt, ko es ēdu. (Atbildēt)
Vajadzēs:
1 cāļa krūtiņu sauju gaileņu 1 ēd.k. maskarpones sieru sāli un melnos maltos piparus Cāļa krūtiņu iegriež šķērsām. Sviestā apcep gailenes, un samaisa tās ar maskarpones sieru. Masu pilda cāļa krūtiņā. Garšas nianses var bagātināt, ja cāļa krūtiņai apliek bekona šķēli. Liek cepties cepeškrāsnī uz pannas. Pasniedz ar krāsnī ceptiem kartupeļiem. (Atbildēt)
6 personām vajadzēs: 200 g šalotes sīpolu 600 g gailenes, 20 g kaltētu baraviku, 20 g ķiploku, 100 g puravu, 600 g kartupeļu, 15 g rozmarīna, 50 ml olīveļļas, 100 g sviesta, 1,5 l vistas buljona, 500 ml saldā krējuma, 10 g sāls, 5 g balto piparu
Sasmalcinātus sīpolus, puravus, sēnes un ķiplokus sautējam katlā ar eļļu un sviestu, līdz tie paliek zeltaini un mīksti. Tad pievienojam sasmalcinātus kartupeļus un garšvielas. Nedaudz pasautējam un pielejam klāt vistas buljonu, izmērcētas kaltētās baravikas. Vāram zupu, līdz kartupeļi sāk šķīst. Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē. Pasniedz ar kartupeļu čipsiem un Sicīlijas olīveļļu ar rozmarīnu. (Atbildēt)
4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 3—4 ķiploka daiviņas, 1 vidēji lielu sīpolu, 0,5 l putna gaļas vai dārzeņu buljona, dārzeņus (kopā aptuveni 500 g): burkānus,sviesta pupiņas,spinātus,sparģeļus; 1 ēdamk. sviesta, 1,5 ēdamk. (bez kaudzes) želatīna, sāli, piparus (pēc garšas), 4—6 bekona šķēles
Uzbriedina želatīnu. Novāra pusmīkstus burkānus. Noblanšē sparģeļus. Sakarsē sviestu un tajā apcep gailenes, pievieno ķiplokus, sīpolus. Pēc tam klāt liek arī burkānus. Saceptos dārzeņus kārto traukā kopā ar sparģeļiem. Uzbriedināto želatīnu pievieno buljonam un pārlej dārzeņiem un gailenēm. Atstāj, lai sarec. Pasniedz ar saceptām bekona šķēlēm. (Atbildēt)
Vajadzēs: 1 kg kartupeļu biezputras, 500 g vārītu biešu(sablenderētas), citronu, sīpolu, ķiploku, 500 g gaileņu, 1 ēdamk. balzamiko etiķi
timiānu, spinātus, kaltētus tomātus Kartupeļu biezenim pievieno biešu biezeni, nedaudz citronu sulu, sāli un piparus (pēc garšas). Gailenes apcep olīveļļā, pievieno sīpolus, timiānu, spinātus, ķiplokus, balzamiko etiķi, garšvielas (pēc vajadzības). Pasniedz ar ceptu vistas krūtiņu. vairs manā recepšfailā nekas ar gailenēm nav Es, kā parasti, balsoju par kādu saldo :) Piparmētru sierakūku, zemeņu putukrējuma torti, skudrupūzni, kaut vai parasto plāstmaizi ar avenēm. Ņammmma :)
Man no viena krievu žurnāla ir recepte, ja gribi, varu ieskanēt. Tur par pamatu gan cepumus ņem, bet es domāju, ka oriģinālajā receptē var taisīt modifikāciju, paņemt tikai krēmu par pamatu un uzķeksēt kaut vai parastajiem biskvītiem un būs labi :)
Grr, skaneris pateica, ka kaut kas neriktīgi un nevar ieskanēt :( Bet es atradu netā to pašu recepti, tikai bez bildītes: http://209.85.135.132/search?q=cache:U5
kārtām liek zefīrus un zemenes. labāk jau trauciņos uzreiz. patur nakti ledusskapī.
mmmm / citās receptēs vēl arī putukrējumu, bet pa manam- tas jau par daudz. Sēņu/putnu gaļas buljons ar sēņu pelmenīšiem 4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 1 kg vistas vai tītara gaļas, 1 vidēju sīpolu, 200 g pastas mīklai vai won–ton mīklas kvadrātiņus, 3—4 ķiploku daiviņas, zaļumus — dilles, pētersīļus, estragonu, 1—2 burkānus, 100 g bekona, seleriju sakni, lauru lapas, smaržīgos piparus. Liek katliņā putna gaļu, sīpolu, seleriju sakni, smaržīgos piparus, burkānus, garšaugus, garšvielas un pārlej ar ūdeni. Uzvāra, noputo, samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 2—3 stundas. Sviestā vai olīveļļa apcep gailenes (sakapātas), zaļumus, sīpolu, ķiplokus, bekonu, sāli, piparus (pēc garšas). Veido pelmenīšus, kuros liek sacepto masu kā pildījumu un pasniedz ar putnu gaļas buljonu.
(Atbildēt)
|
|||||||