Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

7. Jul 2009 12:38

gailenes ar krējumu jau uztaisīju.

kā vēl lai pagatavo?

Tags:

21 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]tante
Datums:7. Jūlijs 2009 - 12:45
(Link)
ar gailenēm pildīti kartupeļi..
kartupeļu pīrāgs ar gailenēm..
gaileņu zupa..
gaileņu krēmzupa (diži daudz gailenes iziet!)..
gaileņu kaviārs...
No:[info]nova
Datums:7. Jūlijs 2009 - 13:32
(Link)
labāk pastāsti, kur lasīji;)
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:11
(Link)
hvz- atvedu no Viļāniem:)P
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:37

Dārzeņu biezeņzupa ar ceptām gailenēm

(Link)
Vajadzēs: brokoļus, puķkāpostus, garšvielas, saldo krējumu, sviestu, gailenes
Brokoļus un puķkāpostus vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tie ir mīksti. Tad tos sablenderē viendabīgā masā, pieliekot garšvielas un saldo krējumu. Zupu vēlreiz uzvāra.
Svaigas gailenes sacep sviestā. Vispirms uz pannas liek smalki sagrieztas gailenes un cep, kamēr iztvaiko šķidrums. Tad pievieno sviestu un sēnes apbrūnina.
Tad samaisa visu kopā un apēd.
PS Man gan tās biezeņzupas ne visai - man patīk tomēr redzēt, ko es ēdu.
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:38

Cāļa gaļas krūtiņa ar gaileņu Maskarpones pildījumu

(Link)
Vajadzēs:
1 cāļa krūtiņu
sauju gaileņu
1 ēd.k. maskarpones sieru
sāli un melnos maltos piparus
Cāļa krūtiņu iegriež šķērsām. Sviestā apcep gailenes, un samaisa tās ar maskarpones sieru.
Masu pilda cāļa krūtiņā. Garšas nianses var bagātināt, ja cāļa krūtiņai apliek bekona šķēli.
Liek cepties cepeškrāsnī uz pannas.
Pasniedz ar krāsnī ceptiem
kartupeļiem.
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:40

Meža sēņu kartupeļu krēmzupa ar rozmarīna olīveļļu

(Link)
6 personām vajadzēs: 200 g šalotes sīpolu 600 g gailenes, 20 g kaltētu baraviku, 20 g ķiploku, 100 g puravu, 600 g kartupeļu, 15 g rozmarīna, 50 ml olīveļļas, 100 g sviesta, 1,5 l vistas buljona, 500 ml saldā krējuma, 10 g sāls, 5 g balto piparu
Sasmalcinātus sīpolus, puravus, sēnes un ķiplokus sautējam katlā ar eļļu un sviestu, līdz tie paliek zeltaini un mīksti. Tad pievienojam sasmalcinātus kartupeļus un garšvielas. Nedaudz pasautējam un pielejam klāt vistas buljonu, izmērcētas kaltētās baravikas. Vāram zupu, līdz kartupeļi sāk šķīst.
Kad zupa nedaudz atdzisusi, to sablenderē.
Pasniedz ar kartupeļu čipsiem un Sicīlijas olīveļļu ar rozmarīnu.
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:41

Gaileņu terīne ar bekonu

(Link)
4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 3—4 ķiploka daiviņas, 1 vidēji lielu sīpolu, 0,5 l putna gaļas vai dārzeņu buljona, dārzeņus (kopā aptuveni 500 g): burkānus,sviesta pupiņas,spinātus,sparģeļus; 1 ēdamk. sviesta, 1,5 ēdamk. (bez kaudzes) želatīna, sāli, piparus (pēc garšas), 4—6 bekona šķēles
Uzbriedina želatīnu. Novāra pusmīkstus burkānus. Noblanšē sparģeļus. Sakarsē sviestu un tajā apcep gailenes, pievieno ķiplokus, sīpolus. Pēc tam klāt liek arī burkānus. Saceptos dārzeņus kārto traukā kopā ar sparģeļiem. Uzbriedināto želatīnu pievieno buljonam un pārlej dārzeņiem un gailenēm. Atstāj, lai sarec.
Pasniedz ar saceptām bekona šķēlēm.
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:43

Ceptas gailenes ar biešu un kartupeļu biezeni

(Link)
Vajadzēs: 1 kg kartupeļu biezputras, 500 g vārītu biešu(sablenderētas), citronu, sīpolu, ķiploku, 500 g gaileņu, 1 ēdamk. balzamiko etiķi
timiānu, spinātus, kaltētus tomātus
Kartupeļu biezenim pievieno biešu biezeni, nedaudz citronu sulu, sāli un piparus (pēc garšas).
Gailenes apcep olīveļļā, pievieno sīpolus, timiānu, spinātus, ķiplokus, balzamiko etiķi, garšvielas (pēc vajadzības). Pasniedz ar ceptu vistas krūtiņu.

vairs manā recepšfailā nekas ar gailenēm nav
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:48

Re: Ceptas gailenes ar biešu un kartupeļu biezeni

(Link)
uhhh... pieseivots:)
No:[info]illumine
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:50
(Link)
Es, kā parasti, balsoju par kādu saldo :) Piparmētru sierakūku, zemeņu putukrējuma torti, skudrupūzni, kaut vai parasto plāstmaizi ar avenēm. Ņammmma :)
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:53
(Link)
arī doma;)
kā gatavo piparmētru siera kūku?

/ zemenes ar zefīriem esi provējusi?
No:[info]illumine
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:57
(Link)
Man no viena krievu žurnāla ir recepte, ja gribi, varu ieskanēt. Tur par pamatu gan cepumus ņem, bet es domāju, ka oriģinālajā receptē var taisīt modifikāciju, paņemt tikai krēmu par pamatu un uzķeksēt kaut vai parastajiem biskvītiem un būs labi :)
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:01
(Link)
man uz cepumiem patiktu labāk;) ieskanē lūdzu
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:17
(Link)
pierakstīts:)
No:[info]illumine
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:57
(Link)
Un nē, par zefīriem un zemenēm nezinu nekā!
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:00
(Link)
kārtām liek zefīrus un zemenes. labāk jau trauciņos uzreiz. patur nakti ledusskapī.
mmmm
/ citās receptēs vēl arī putukrējumu, bet pa manam- tas jau par daudz.
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:00
(Link)
nu varbūt arī pāris stundas ar pietiek
No:[info]illumine
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:03
(Link)
Zefīrus sīki sagriež vai pusītes liek?

/es man liekas tūlīt braukšu uz veikalu pēc zefīriem ;)
No:[info]str
Datums:7. Jūlijs 2009 - 15:16
(Link)
pusītes vēl uz pusēm , un arī zemenes uz pusēm
No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 21:42

Atradu vēl vienu.

(Link)
Sēņu/putnu gaļas buljons ar sēņu pelmenīšiem 4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 1 kg vistas vai tītara gaļas, 1 vidēju sīpolu, 200 g pastas mīklai vai won–ton mīklas kvadrātiņus, 3—4 ķiploku daiviņas, zaļumus — dilles, pētersīļus, estragonu, 1—2 burkānus, 100 g bekona, seleriju sakni, lauru lapas, smaržīgos piparus. Liek katliņā putna gaļu, sīpolu, seleriju sakni, smaržīgos piparus, burkānus, garšaugus, garšvielas un pārlej ar ūdeni. Uzvāra, noputo, samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 2—3 stundas. Sviestā vai olīveļļa apcep gailenes (sakapātas), zaļumus, sīpolu, ķiplokus, bekonu, sāli, piparus (pēc garšas). Veido pelmenīšus, kuros liek sacepto masu kā pildījumu un pasniedz ar putnu gaļas buljonu.