Journal    Friends    Archive    User Info    memories
  Tātad:: Jauns | FriendsofFriends | Visi |
Tēmturi:: kino | ēst |

saulaina -

7. Jul 2009 12:38 21 raksta - ir domaPrevious Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Comments:

No:[info]oblica
Datums:7. Jūlijs 2009 - 14:41

Gaileņu terīne ar bekonu

(Link)
4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 3—4 ķiploka daiviņas, 1 vidēji lielu sīpolu, 0,5 l putna gaļas vai dārzeņu buljona, dārzeņus (kopā aptuveni 500 g): burkānus,sviesta pupiņas,spinātus,sparģeļus; 1 ēdamk. sviesta, 1,5 ēdamk. (bez kaudzes) želatīna, sāli, piparus (pēc garšas), 4—6 bekona šķēles
Uzbriedina želatīnu. Novāra pusmīkstus burkānus. Noblanšē sparģeļus. Sakarsē sviestu un tajā apcep gailenes, pievieno ķiplokus, sīpolus. Pēc tam klāt liek arī burkānus. Saceptos dārzeņus kārto traukā kopā ar sparģeļiem. Uzbriedināto želatīnu pievieno buljonam un pārlej dārzeņiem un gailenēm. Atstāj, lai sarec.
Pasniedz ar saceptām bekona šķēlēm.