oblica | 7. Jul 2009 21:42 Atradu vēl vienu. Sēņu/putnu gaļas buljons ar sēņu pelmenīšiem 4—6 personām vajadzēs: 500 g gaileņu, 1 kg vistas vai tītara gaļas, 1 vidēju sīpolu, 200 g pastas mīklai vai won–ton mīklas kvadrātiņus, 3—4 ķiploku daiviņas, zaļumus — dilles, pētersīļus, estragonu, 1—2 burkānus, 100 g bekona, seleriju sakni, lauru lapas, smaržīgos piparus. Liek katliņā putna gaļu, sīpolu, seleriju sakni, smaržīgos piparus, burkānus, garšaugus, garšvielas un pārlej ar ūdeni. Uzvāra, noputo, samazina liesmu un vāra uz lēnas uguns aptuveni 2—3 stundas. Sviestā vai olīveļļa apcep gailenes (sakapātas), zaļumus, sīpolu, ķiplokus, bekonu, sāli, piparus (pēc garšas). Veido pelmenīšus, kuros liek sacepto masu kā pildījumu un pasniedz ar putnu gaļas buljonu.
Read Comments |