starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2006-06-01 12:25:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
loterija
Mēs kursā bijām ~divi duči džeki. Otrā kursa ziemā mūsu kumeļi bija noorganizējuši iepazīšanās un draudzības vakaru ar medicīnas māsu skolas audzēknēm. Tam nolūkam tika angažēts mednieku un bonzu izpriecu nams ar pirti Aiviekstes krastā. Automobiļi studentiem tolaik bija nesasniedzama greznība, tādēļ jābrauc bija ar vilcienu. Centrālstacijā izrādījās, ka inženieru ir sanācis par diviem vairāk kā māsiņu – tas nozīmēja, ka ar izvēli un sadali nedrīkstēja kavēties. Noreaģēju zibenīgi: piesitos pirmajai tuvāk stāvošajai, bez minstināšanās un tā pa taisno. Nebija tā, ka man būtu kāds īpašs aprēķins, plāni vai mērķis, bet neba nu jau kūkot, torinēt un defilēt biju turp devies! Tad nu visu garo ceļu bārstīju asprātības un visādi citādi turēju zaķenieka uzmanību. Arī vakara gaitā neatslābstoši kavalierēju – uzraudzīju, lai Kristīnei (iespējams, tā viņu sauca) allaž glāzē būtu dzēriens, lai tērgas neapsīkst un tā, untā, vispār neatkāpos ne soli. Neraugoties uz apkārtējo saviesīgi smagā kodiena gaisotni, pats tikpat kā alčāgu ni un ni. Bija jau dziļa nakts, jautrības beigušās, lielākā daļa jau lūzuši vai pa kaktiem salīduši, kad pieplanēja Ojārs, krietnā pālī. Viņš izšļupstēja tikai dažus artikulus un aizmeimuroja. Brīdi vēlāk Kristīne piecēlās, atvainojās, būšot tūlīt atpakaļ. Bet nebija gan. Pēc mirkļa viņa ar Ojāru jau dārdināja augšstāvā numuriņā. Tad es sev beidzot ielēju. Palūkojos apkārt. Otrs brīvais bija palicis Janka. Arī nedzēris. Mēs salējāmies.

Bija vērtīgs pasākums, es jums teikšu. Jutos kā gaidīto dāvanu vietā saņēmis žūksnīti loterijas biļešu. Uz vienas varēja būt rakstīta turpmākai dzīvei svarīga atziņa: “Nekad neielaidies sarunās ar sievieti par maucību. Viņas parasti uzsāk šādas sarunas, bet vienmēr apvainojas un uztver personīgi jebkuru vispārīgu viedokli par šo tēmu”. Otras biļetes izlozes rezultāti kļuva zināmi pēc nedēļas, kad Ojārs paziņoja, ka saķēris triperi.

Atpakaļceļā Janka pievēma tamburu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pasholti
2006-06-01 12:36 (saite)
pakritu zem galda :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-06-01 12:37 (saite)
tevis toriez tur nebija! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dienasgramata
2006-06-01 12:37 (saite)
episkais žanrs!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-06-01 13:45 (saite)
antiintelektuālā beletristika!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]martcore
2006-06-01 13:01 (saite)
tad tu aizvien par to jankas pseidotusošanu nevari nomierināties, ja?! :))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2006-06-01 13:45 (saite)
jā jā, vo cūka tāds!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

vo-vo
[info]merlot
2006-06-01 13:04 (saite)
Tava kļūda bija sarunas par tēmu, ja mērķis bija rīcība. Ojārs, acīmredzot, zināja šo fišku. Bet principā, kā uzskatāmi izriet no loterijas rezultātiem, nekad nevajag ielaisties ar sievieti, kas uzsāk šādas sarunas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]buks
2006-06-01 13:44 (saite)
Da ar sievietēm vispār nevajag ielaisties. Arī pat tad, ja viņas klusē. ;P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: vo-vo
[info]starro
2006-06-01 13:52 (saite)
Ojāri nezin fiškas. Viņi ir vienkārši un nesarežģīti.
Visas viņas uzsāk šādas sarunas. Tāpēc jau nevajag uzreiz pret galvassāpēm cīnīties ar amputāciju. Tikai vajag uzmanīgi izvairīties no slidenām tēmām.
Un bez sarunām vispār arī diezkas nav :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

plavaļi, znajem
[info]buks
2006-06-01 13:26 (saite)
Reiz, sensenos laikos, adekvātā situācijā (tb pēc ilgu stundu veltas vāvuļošanas un lenkšanas, paliekot vienam ar pudeli) jautāju savam vecākajam un līdz ar to gudrākajam korišam: "Paklau, Valt, nu kā tas nākas, ka es te pūlos, ņemos, izdabāju tiem meitiešiem, ij nekā, aber tev nekad nav jāpiepūlas, lai ar foršu zaķi nokniebtos?"
Korišs uz mani līdzjūtīgi paraudzījās ij atbildēja: "Aber tu padomā, patin filmu atpakaļ, ko es daru un ko tu?"
- Nuss... tikko esam nonākuši dislokācijas vietā, nolūkoju sev un mazajam draudziņam tīkamāko jaunuvi ij atlikušo laiku veltu, lai viņai suģestētu vēlmi ar mums abiem pabambalēties.
- Bet ko es daru?
- Tu? Neko nedari! Kā visi tai pirtī sanākuši ij ar skatieniem un vārdiem nodarbojas ar sadali, tu štopsē iekšā rasolu un uzdzer virsū bŗūno. Aber kad rasols aprīts, paņem aiz rokas foršāko zaķi ij dodaties pabambalēties!
- Nu redz, - Valts tēvišķi secināja, - principā tu pats redzi taktiku un tās rezultātus, tikai kopsakarības netver. Aber scenārijs ta vienkāršs: 1) Jaunuves līdz rītam nekur nepazudīs, aber rasols gan pagaisīs; 2) neviena sieviete napiecietīs, ka rasolam tiek dota priekšroka, aber siekalzaķim, kas šai skrien pakaļ, īpašu uzmanību nepievērsīs, jo arī lieliski apzinās, ka nekur tas tirliņš līdz rītam nepazudīs; tb tu ar savu centību tiec atstāts rezervei, kamēr pati lūko neizpratnē uz to, kurš savu uzmanību velta nevis viņas dekoltē (pieradusi, ka standarta bikšaini tas hipnotizē), bet gan štopsē rasolu. Ij tad viņa pārņem iniciatīvu. Ij nošauti 2 zaķi: esi labi paēdis ij jaunuve tevi aiz... ēēēē.... rociņas aizvelk pabambalēties. Tā ir "rasola bļodas metode".

Fabulas jēga? Da neveiksmīgu medību dēļ nevajag vainot ļauno medījumu, bet gan to, ka mednieks vairāk par šašliku domājis, nekā par medījuma paradumiem un funktieri. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: plavaļi, znajem
[info]jan09
2006-06-01 14:02 (saite)
neapstriidami ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: plavaļi, znajem
[info]starro
2006-06-01 15:17 (saite)
pie līdzīgiem novērojumiem pamazām empīriskā ceļā esmu nonācis. Ne mērķtiecīgi, bet uz vecumu tā interese un aktivitāte plakusi, kas savukārt dažos gadījumos izraisa aktīvu pretdarbību :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zupcis
2006-06-01 14:15 (saite)
jauki

(Atbildēt uz šo)


[info]gerard
2006-06-01 19:26 (saite)
Respect.
Vispār tiešām daudz taisnības.
Un reāli liek aizdomāties. Paldies.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?