starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2019-02-27 06:54:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Tiem 10% kas lasa pieder 90% to kas nelasa
Strādniekiem vadība izsniegusi iepriekš noslēgtā darba līguma grozīto atjauninājumu versiju uz divām lpp. Pusdienas pārtraukumā to pārrunā:
- Ivars, 49: - vai tur ir kāda izmaiņa arī darbiniekiem par labu? Vai ir vērts lasīt?
- Agnese, 32: - es vienmēr izlasu līgumus. Es gan tur neko pilnīgi nesaprotu, taču vienmēr parakstu, ko man dod parakstīt.
- Lāsma, 21: - es nekad mūžā neesmu izlasījusi nevienu līgumu līdz galam. Man pie trešā teikuma sāk sāpēt galva, nespēju to murgu turpināt, uzreiz meklēju kur jāparakstās.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]missalise
2019-02-27 09:57 (saite)
Kad es strādāju pie notāres, tad bija viens gadījums, kad viena sieviete Amerikā bija iedevusi universālpilnvaru savai meitai, kas dzīvoja Latvijā. Un pēc trim gadiem no viņas atnāca e-pasts, kurā viņa rakstīja, ka viņa esot izlasījusi to pilnvaru un esot šokā, jo viņas meita taču visu ko varot darīt. Ārprāts, nu. :(
Vienmēr, vienmēr, vienmēr!!! ir jālasa viss, ko paraksti. Tāpēc es arī esmu dikti uzmanīga ar bieziem līgumiem, kuros ir daudz mazu burtiņu, jo parasti tieši tajos ir kaut kādi zemūdens akmeņi. Un vēl tajos, ja kaut ko grib šausmīgi ātri izbīdīt cauri. Tie ir divi gadījumi, kad ir jāsaspicē ausis un jāvētī viss divtik uzmanīgi. Un vēl ir tāds psiholoģiskais paņēmiens visādiem nekrietniem darboņiem - viņi sāk par jums vīpsnāt un izliekas, ka jūs esat kaut kāds neriktīgs, ja visu kārtīgi lasāt. Te der uzaudzēt biezu ādu un viņus ignorēt.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]usne
2019-02-27 10:11 (saite)
+1000

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]san
2019-02-27 14:36 (saite)
bet kāda jēga viņiem to lasīt, kas mainīsies no tā? galva jau nu mazāk nesāpēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2019-02-27 16:14 (saite)
Tas ir paradums, pieradums, higiēna - gribēt iedziļināties, rēķināt līdzi un tad pieņemt lēmumus. Dzīves līmenis ir atkarīgs no šādiem lēmumiņiem, kas prasa drusku mirklīti iespringt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?