starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2010-02-16 02:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Baseins. Bez Ozona
Divas nedēļas gatavojos savam pirmajam patstāvīgajam eskimosu apgriezienam jeb skrūvei ar kajaku. Domāju, ka otrajā nodarbībā tomēr spēšu saņemties. Jo viss taču ir galvā. Divas nedēļas pētīju mācību video, dīdījos kajakā uz cietas dēļu grīdas guļamistabā, pirms iemigšanas domās secīgi izpildīju visas kustības, iztēlojoties sevi vēkšpēdus zem ūdens iesprostotam nestabilā lamatā. Gribēju tikt pāri tām bailēm no ūdens, ko ieguvu pagājušajā vasarā.

Skolotāji stāsta, ka iemācīties to vajagot pakāpeniski - sākumā turoties pie baseina malas un mērcējot tikai galvu, tad skolotāja apskāvienos ar airi, tad patstāvīgi ar dēlīti bez aira, tad patstāvīgi ar airi, bet ar skolotāja drošināšu, līdz pats un tikai.

Es jau domāju, ka viss ir tikai galvā. Vajag tikai sadūšoties apmesties un tad jau dzīvotgribas instinkti paši pateiks priekšā, kas jādara. Nu nevis pateiks pateiks priekšā, bet tu vienkārši izcelsies. Neko nedomājot par ķermeņa kustību dinamiku un mehāniku. Vienkārši - gribēsies elpot. Un tad jau amats rokā.

Skaidrs, ka viss ir galvā. Mani paņēma un apmeta. Ar dēlīti, bez aira. Pats jau nevarēju sadūšoties, kamēr drošinātājam izbeidzās pacietība. Nu kaut kaut jau augšā tiku, ar nelielu palīdzēšanu no draugiem. Bet tas arī viss. Līdz ar to mans drosmes un apņēmības resurss bija cauri. Uz nenoteiktu laiku.

Man tajā galvā ir pārāk daudz.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]smejmoon
2010-02-16 07:46 (saite)
kapēc ne pakāpeniski? galva jau ar jāgatavo :) vannā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2010-02-16 09:48 (saite)
šitas ir tikai mazliet grūtāk kā iemācīties peldēt vai braukt ar velo. un ir tādi, kurus iemet stihijā un tiem uzreiz viss aiziet, un ir tie, kurus var iemācīt ar mānīšanu - vajag teikt, ka pietur, tikai tad sanāk. un man gribas domāt, ka piederu pie pirmajiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2010-02-16 10:01 (saite)
pirmajā nodarbībā iesildoties sāku ar balsta likšanu. un pļukc, biju apkārt uzreiz. tad arī devos uz baseina malu un atlikušo laiku slapināju matus, grozīju gurnus turoties baseina borta. pēc tam šķita žēl laiku un naudu muļķīgu bloku dēļ. kaut kā gribējās dabūt to mezglu vaļā ar vienu cirtienu

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2010-02-16 21:14 (saite)
Instinkti strādā pretējā virzienā, respektīvi, liek pirmo celt ārā galvu :)
Man izdevās tādējādi, ka vasarā mani bišku pavazāja zem ūdens, velkot airi pareizā pozīcijā, bet nekas nesanāca. Tad baseinā braukājos, mazliet pie malas pastrādāju, un pašās nodarbības beigās, tā teikt, pamēģinās joka pēc - un sanāca!
It kā jau stilīgi ir iemācīties vispirms ar dēlīti, bet varbūt var sarunāt, ka kāds palīdz un Tu sāc ar pusīti - vai nu tikai aira pareizu vilkšanu, kamēr kāds cits apgriež laivu, vai arī pats griez laivu, kamēr cits velk airi?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2010-02-16 21:36 (saite)
nu pagaidām izskatās pie šitā es atgriezīšos vasarā. un prasmīgu asistentu noteikti vajadzēs.
Bet es pāris reizes pats piecēlos ar sviru - paņemot vienu aira lāpstiņu rokā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?