starro ([info]starro) rakstīja,
@ 2008-08-09 22:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:Joni Mitchell - Morning Morgantown

par kalniešiem
Tas bija otrdienas vai trešdienas vakarā, kad lielveikalā satiku Mikiņu. Viņš iepirka auzu putriņas – pēc pāris stundām viņš aizlidoja uz Tbilisi, tad tālāk uz Svanētiju Krievijas pierobežā meklēt lavīnā pazudušos draugus. Tagad viņš joprojām atrodas starp Abhāziju un D-osetiju, pa vidu starp karadarbības vietām. Mazliet uztraucos. No kāpiena turienes virsotnēs pirms pāris nedēļām bija atgriezušies Docents, arī Vitiņa. Un stāstīja par neizmērojamo svānu viesmīlību, draudzību, vīna un tostu plūdiem. Un arī par kalniešu asinsatriebības likumiem – rādīja bildes ar tukšiem ciemiem, kuri beigušies pēc klanu savstarpējiem kašķiem: „tā dzimta jāiznīdē no zemes virsas”. Un tas ir nesamierināmi. Tas ir temperaments un mentalitāte; tradīcijas, kultūra un izpratne par godu un taisnīgumu. Es neloloju ilūzijas par baltajiem un pūkainajiem kaukāziešiem, lai gan manas simpātijas ir gruzīnu pusē. Es šo to redzēju, kā kalnu valsts bruņojas, kādi apsvērumi ir tā pamatā, un kā nodomi tiek īstenoti valstiskas politikas līmenī. Gan arī to, kā organizētā noziedzība iet rokā ar varu. Tas bija tieši pirms gada. Un bija arī tā.

Bet jāredz šitā filma (Svani (2007); Genre: Drama; Directed by Soso Jachvliani, Badri Jachvliani) , daudz kas var kļūt skaidrāks, bet atbildes un risinājumu neredz.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]martcore
2008-08-09 22:26 (saite)
http://klab.lv/users/fanija/774221.html
nav tavējie?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2008-08-09 22:35 (saite)
te ziņas: http://www.traverss.lv/lv/svanetija/ushba.-spasrabotyi.html
Doocents šodien teica, ka meklētājiem pievienojusies vēl viena 12 latvijas alpīnistu grupa, kas bija plānojusi iet citu maršrutu, bet apstākļi un notikumi plānus mainījuši

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2008-08-09 23:25 (saite)
bez rezultātiem. met mieru: http://diena.lv/lat/politics/sabiedriba/latvijas-glabeju-ekspedicija-partrauks-meklet-gruzija-pazudusos-alpinistus

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]smejmoon
2008-08-10 06:27 (saite)
ušbā ar tankiem neuzbrauks, par to jau nav ko uztraukties
drīzāk par to, kā jamie atpakaļ tiks

(Atbildēt uz šo)


[info]barbala
2008-08-10 09:24 (saite)
Mani biedri, tiesa gan, kāpa citur (ne no Ušbas kompānijas) ielidoja no Tbilisi Rīgā vakar, kaut plānojuši bij trešdien un vēl nerunā. Esot bijuši vareni sūdi, bet tuvākas specifikācijas netiek sniegtas.

(Atbildēt uz šo)

cilvēka dzīvība pāri visam
[info]stepes_vilks
2008-08-10 16:27 (saite)
ja tas ir temperaments un tradīcijas, tad tas ir sulbs temperaments un vēl jo stulbākas tradīcijas. ikzaktlī kā musulmaņu sieviešu hārdkoriskais liktenis.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?