Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-09-08 13:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
man jāuzraksta koncepcija, ko Eiropa var darit āfrikā
un jāizsūta darba uzdevumi Eiropai

Bet aši uzrakstīšu: ēst gatavošana ir fenomens, ko nosaka vairāki faktori

Kāpēc daži cilvēki gatavo un daži ne ?

1) ģenētika un audzināšana - vai Tava māmuļa un vecmāmuļa šiverēja virtuvē. (Manas ne. Mana vecmāmuļa vienmēr teica : mācies, bērniņ, tad tev nebūs virtuvē jāvergo. Tagd es saprotu, ka tas nav gluži tiesa. Pavārmāksla var būt hobijs un foršs laika pavadīšanas veids. Galu galā cilvēkli ada un izšuj, griež kokā, dzied koros, lido ar pūķiem un makramē un ikebana ar pastāv)

2) laiks - cik tev ir laika skandināt pannas. Bet to nosaka pirmais.

3) nauda (gatavot laikam ir lētāk pamatā) bet atkal to nosaka pirmais.

4) cilvēku skaits ģimenē un vispārējā atmosfira - vai Tevi uzskata paar to, kuram būtu jānodrošina pilnas bļodas (bet atkal to nosaka pirmais).

Par sevi es varu teikt: grūti iedomāties apstākļus, kas mani piespiestu uzturēties virtuvē. OK, ja mani bērni mirtu badā, jā. Tad es darītu absolūti visu. Bet pirmkārt jau censtos nopelnīt naudu.

Summary es teikšu: es uzticos profesionāļiem. Es nopērku gatavu apģērbu un ēdu gatavu un mēbeles man iestellē utt - es pieņemu ka adītas džemperim un paštaisītam ēdienam ir cita aura un cita kvalitāte - bet: laiks, laiks, laiks, visa pamatā ir laiks.

Un domāju, ir cilvēki, kas gatavo, un ir cilvēki, kas negatavo - atšķirīgi tipi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]oblica
2008-09-08 15:23 (saite)
Lielā daļā piekrītu.
Kā vecākais bērns sāku gatavot jau samērā agrā bērnībā, mamma, jot uz darbu, uz virtuves galda atstāja zīmīti, kas jāizdara. Ar laiku mājās tā arī viss sadalījās - man riebās ravēšana, stādīšana u.c. āra darbi, tāpēc man tika ēst gatavošana, gludināšana utt.
Man patīk gatavot, tas man padodas un parasti jau ir tā - ja padodas, tad arī patīk + man ir šausmīgi, neizstāstāmi milzīgs gandarījums raugoties uz paēdušiem, omulīgiem radiem un draugiem + noteikti sanāk lētāk.
Vispār ēst gatavošanu uzskatu par pašsaprotamu, mani tas neapgrūtina un dara prieku - tad kāpēc man to nedarīt?
Pieļauju, ka ir cilvēki, kam gatavošana riebj tikpat ļoti kā man ravēšana. So, tāpēc jau es nelamāju tās, kas apraksa lauku darbus par mātītēm, kas meklē cibā vīru - bagātu cūkganu. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 15:37 (saite)
vienīgais - kā izdodas pašam neapresnēt un citus neapresnināt ???
un man atkal patīk ravēšana - vasarās es dārnciecībās plūmītes kaplēju ka nemetas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]oblica
2008-09-08 15:44 (saite)
pašai - gēni un kustības, citiem tik ļoti nav paveicies. :))
Ravēšana man izsauc aš riebuma skudriņas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krii
2008-09-08 15:44 (saite)
No pusfabrikātu kombinācijām cilvēks resnē daudz ātrāk, nekā no normāla mājas ēdiena.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2008-09-08 16:06 (saite)
vo, šai jomā esmu eksperts
1) man krājumā ir superveselīgi saldēti pusfabrikāti (zivis, dārzeņi, zupas, sojas ēdieni, bez konservantiem)
2) arī kārbiņās pārdod visādas labas lietas ar īsu lietošanas termiņu, kā spada ar tomātiem un olīvām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?