Snorke ([info]snorke) rakstīja,
@ 2010-08-06 11:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Uz Saturna pavadoņa Titāna ir metāna ezeri, Jupitera pavadonim Jo ir sēra ezeri, bet Planētas Zeme ezeros pārsvarā ir ūdens, zivis un niedres. Tīri ūdeņi un stabilas līdzsvarotas ekosistēmas ir ne tikai estētiska vērtība, bet pamatnepieciešamība cilvēka eksistencei, nodrošinot ne tikai dzeramo ūdeni, pārtiku, enerģijas ražošanu un rekreāciju, bet arī ekosistēmas pakalpojumus plašā nozīmē - ūdens filtrāciju, biogēnu apriti, klimata maiņu mazināšanu un plūdu regulāciju.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2008-08-06 12:03 (saite)
tas teikums ar ūdensrozēm bij skaistāks;)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 12:06 (saite)
precizēju, ka nevis uz paša saturna bet tikai uz viņa pavadoņa, tie sasodītie sēra/metāna ezeri mājo :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ld
2008-08-06 12:26 (saite)
"Uz Saturna pavadoņa Titāna ir metāna ezeri, Jupitera pavadonim Jo ir sēra ezeri, bet Planētas(planēta raksta ar mazo p un kāpēc iepriekšējie arī nav kategorizēti kā planētas?) Zeme ezeros pārsvarā ir ūdens, zivis un niedres. Tīri ūdeņi (savādāk -> tīrs ūdens/nepiesārņotas ūdenstilpnes ? ) un stabilas līdzsvarotas ekosistēmas ir ne tikai estētiska vērtība (vispār es šito teikumu būvetu otrādi vispirms ar to, ko nodrošina un tad papildus bonusu par estētiskām vērtībām), bet pamatnepieciešamība cilvēka eksistencei, nodrošinot ne tikai dzeramo ūdeni, pārtiku, enerģijas ražošanu un rekreāciju, bet arī ekosistēmas pakalpojumus(pakalpojumi imho neskan labi - daba tachu mums nepakalpo - mēs to izmantojam) plašā nozīmē - ūdens filtrāciju, biogēnu apriti, klimata maiņu mazināšanu un plūdu regulāciju."

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 12:32 (saite)
pakalpojumi ir ecosystem services - neskan labi, bet nevar iztulkot citādi un tagad tas ir vispārpieņemts termins. nu nav cita sinonīma vārdam services ! Bat paldies !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ld
2008-08-06 12:36 (saite)
nu ja tas ir termins tu toch zini, ka to latviski taa lieto? varbūt tad liec iekavās angliski, lai saprot, ka te domāts termins nevis parasts vārds "pakalpojums"?


bet varbūt visi specijālisti uzreiiz zin par kādiem pakalpojumiem iet runa.. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 12:48 (saite)
lieto, apskatījos ar gugli :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]daarta
2008-08-06 12:51 (saite)
ar vnk cilvēka acīm skatoties - briesmīgs sākums pat pamatskolas esejai, kur nu vēl doktora disertācijai. To varētu atsvērt tikai, piešķirot ironisku noskaņu. Ja jāuztver nopietni rakstītais, nevar uztver nopietni rakstītāju

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 12:57 (saite)
es jau saturnus izmetu :) ah, būs jāsāk banāli un ierasti :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

hmmm
[info]formica
2008-08-06 12:59 (saite)
stabilas līdzsvarotas ?

(Atbildēt uz šo)


[info]maya
2008-08-06 13:07 (saite)
bet man patika :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 13:12 (saite)
atbāžu saturnu un jupiteru atpakaļ, jo man arī patika.
ja kāds kauko teiks, atsaukšos: A MAYA TEICA KA VAR !

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2008-08-06 13:21 (saite)
...un galā pieliec: "Lai dzīvo zirgs un zvirbulis!" , lai beigtos uz optimistiskas nots ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puuce
2008-08-06 13:09 (saite)
Kā maģistra darbus regulāri vadoša un reizēm vērtējoša persona domāju, ka šis ir ļoti labs iesākums, jo rada emocionālo piesaisti, ezerus novietojot pasaules kontekstā. No izteiksmes skaistuma viedokļa neliktu divreiz "ne tikai [...] bet", bet tā ir matu skaldīšana.
Kā vērtētājs vienmēr domāju - vai darba rakstītājs vispār ir domājis par savu jautājumu plašākā perspektīvā, vai arī vienkārši uzrakstījis ierastos skaļos vārdus: efektivitāte, optimizācija, perspektīva, svarīgums, nozīmība, interesanti.
Ūdensrozes arī mierīgi varēja palikt:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]snorke
2008-08-06 13:23 (saite)
Uz Saturna ir metāna ezeri, Jupiteram ir sēra ezeri, bet planētas Zeme ezeros pārsvarā ir ūdens, zivis un ūdensrozes. Tīri ūdeņi un stabilas līdzsvarotas ekosistēmas ir ne tikai estētiska vērtība, bet pamatnepieciešamība cilvēka eksistencei, nodrošinot dzeramo ūdeni, pārtiku, enerģijas ražošanu un rekreāciju, kā arī ekosistēmas pakalpojumus plašā nozīmē - ūdens filtrāciju, biogēnu apriti un klimata regulāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?