Comments: |
pag, bet tur taču arī stāstīja, ka tieši Vācijā tika izgudrots kebabs, as we know it - pitas maizē vai lavašā ietīta gaļa ar salātiem.
tur gan bija minēts, ka ir ieceļojis no Turcijas.
oriģinālie kebabi, tipa ļuļakebabi un šiškebabi ir tādas gaļiņas uz iesmiņiem, gandrīz vai tas, ko mēs saucam par šašliku
Vāciešiem iecienītākie, ja pareizi saprotu ir Doner kebabi, kuru izcelsme tieši nāk no Turcijas, vai arī Tev ir savādāks viedoklis?
Jā, par doner kebebu sauc to, kas tiek šķēlēts no lielā kluča uz vertikālā iesma, kas griežas uz riņķi, bet ideju ietīt to maizē vai lavašā kopā ar kāpostiem radīja imigrants Vācijā, es tikai par to
Lūk, lūk, vārdam 'kebabs' šajos platuma grādos ir vismaz divas nozīmes. Viens - noteiktā veidā gatavota gaļa, otrs - kaut kāds gatavs ietīts izstrādājums.
es pārtraucu strīdēties, kad sapratu, ka visi domā, ka tikai ietītais ir kebabs :)
ui, tā basņa par vienīgajiem īstajiem Vācijas kebabiem ir sena un plaša. vakar, šķiet, tika uzsvērti krāsaini dārzeņi. nu, ja divas tomāta šķēles, nedaudz burkānu vai sarkanie kāposti balto vietā/klāt tiem tik būtisku atšķirību rada, lai tā būtu
kaut kā biju piemirsis, ka Dortmundē laika trūkuma dēļ tieši ēdu izslavēto Vācijas kebabu, daudz no paķīšu ražojuma neatšķīrās.
redz, mēs laikam tik smalkās vāciskās nianses neprotam uztvert ... :( mēs vairāk meklējam Āzijas virtuvi (jātestē asi skābās zupas!), tāpēc kebabu Vācijā esmu ēdis 2x. nekādu ūbervācsajūtu nenoķēru. viena vieta bija kaut kādā rietumu mazpilsētā. tas, kā izskatījās tā čaļa darbošanās zona, mūsu pvd-u novestu līdz infarktam :D
Neatminu, atceros tikai savu pārsteigumu šī fakta sakarā, lasot kkādu akadēmisku ārtikli. Tēze bija, ka Vacijā zināmais formāts nav baigi košerīgais, Turcijā vispār nenozīmē neko, un ir citur ir daudz populārāks un ar Turciju sasaistīts, nekā autentiskie turku versiji. Līdzīgi kā spageti ar meatballs ir tīra amīšu versija par "īstu itāļu mājas ēdienu, kam ar itāliju nav nekādas saiknes (bet ar itāļu imigrantu kopienām asv - gan)
tad jau mēs savu kapostu tīteņus, ka pareizi noprotu ar varam, ja gribam saukt par kebabiem?
tas, ka Vācijā kāds variants (Dürüm, wrapped in a thin lavaş that is sometimes also grilled after being rolled, to make it crispier. It has two main variants in mainland Turkey: [...]
Tombik or gobit (literally "the chubby", döner in a bun-shaped pita, with crispy crust and soft inside, and generally less meat than a dürüm) varbūt kļuvis populārāks nekā dzimtenē, nenozīmē, ka Vācija ir kebabu dzimtene...
pārlsīju daļu rakstu par kebabu izcelsmi Vācijā un tur kaut kā teikts, ka šie no Turcijas atceļojuši kopā ar imigrantiem, tad kā?
mūžu dzīvo, mūžu mācies :) | |