Meistars - [entries|archive|friends|userinfo]
Meistars

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[27. Mar 2018|13:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Vakardien skatījos raidījumu par kebabiem. Uzzināju ka mums ir kebabu blogeres - nē nu nav jau slikti, kebabu blogeres, kas visu salīdzina ar Vācijā ēsto, ja pareizi sapratu, bļin Vācija ir tagad kebabu dzimtene?
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:27. Marts 2018 - 14:09
(Link)
pag, bet tur taču arī stāstīja, ka tieši Vācijā tika izgudrots kebabs, as we know it - pitas maizē vai lavašā ietīta gaļa ar salātiem.
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:10
(Link)
tur gan bija minēts, ka ir ieceļojis no Turcijas.
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:27. Marts 2018 - 14:26
(Link)
oriģinālie kebabi, tipa ļuļakebabi un šiškebabi ir tādas gaļiņas uz iesmiņiem, gandrīz vai tas, ko mēs saucam par šašliku
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:33
(Link)
Vāciešiem iecienītākie, ja pareizi saprotu ir Doner kebabi, kuru izcelsme tieši nāk no Turcijas, vai arī Tev ir savādāks viedoklis?
[User Picture]
From:[info]dienasgramata
Date:27. Marts 2018 - 15:52
(Link)
Jā, par doner kebebu sauc to, kas tiek šķēlēts no lielā kluča uz vertikālā iesma, kas griežas uz riņķi, bet ideju ietīt to maizē vai lavašā kopā ar kāpostiem radīja imigrants Vācijā, es tikai par to
[User Picture]
From:[info]kemune
Date:27. Marts 2018 - 22:01
(Link)
Lūk, lūk, vārdam 'kebabs' šajos platuma grādos ir vismaz divas nozīmes. Viens - noteiktā veidā gatavota gaļa, otrs - kaut kāds gatavs ietīts izstrādājums.
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 22:04
(Link)
es pārtraucu strīdēties, kad sapratu, ka visi domā, ka tikai ietītais ir kebabs :)
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 14:12
(Link)
ui, tā basņa par vienīgajiem īstajiem Vācijas kebabiem ir sena un plaša.
vakar, šķiet, tika uzsvērti krāsaini dārzeņi. nu, ja divas tomāta šķēles, nedaudz burkānu vai sarkanie kāposti balto vietā/klāt tiem tik būtisku atšķirību rada, lai tā būtu

[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:18
(Link)
kaut kā biju piemirsis, ka Dortmundē laika trūkuma dēļ tieši ēdu izslavēto Vācijas kebabu, daudz no paķīšu ražojuma neatšķīrās.
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 14:58
(Link)
redz, mēs laikam tik smalkās vāciskās nianses neprotam uztvert ... :(
mēs vairāk meklējam Āzijas virtuvi (jātestē asi skābās zupas!), tāpēc kebabu Vācijā esmu ēdis 2x. nekādu ūbervācsajūtu nenoķēru. viena vieta bija kaut kādā rietumu mazpilsētā. tas, kā izskatījās tā čaļa darbošanās zona, mūsu pvd-u novestu līdz infarktam :D
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:27. Marts 2018 - 14:53
(Link)
Starp citu - jā ;)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:54
(Link)
kā?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:27. Marts 2018 - 15:00
(Link)
Neatminu, atceros tikai savu pārsteigumu šī fakta sakarā, lasot kkādu akadēmisku ārtikli. Tēze bija, ka Vacijā zināmais formāts nav baigi košerīgais, Turcijā vispār nenozīmē neko, un ir citur ir daudz populārāks un ar Turciju sasaistīts, nekā autentiskie turku versiji. Līdzīgi kā spageti ar meatballs ir tīra amīšu versija par "īstu itāļu mājas ēdienu, kam ar itāliju nav nekādas saiknes (bet ar itāļu imigrantu kopienām asv - gan)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 15:11
(Link)
tad jau mēs savu kapostu tīteņus, ka pareizi noprotu ar varam, ja gribam saukt par kebabiem?
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 16:05
(Link)
helvetica tā neteica.

lai vai kā, nevar teikt, ka kebabu dzimtene ir Vācija. tā briesmīgi 'vāciskā' versija būtu vairāk salātu kāpostu veidā? rekur rakstā ir kebabs no Turcijas - viņi vairāk uz tādu 'raupjumu' spiež http://www.turkeysforlife.com/2012/05/fethiye-all-new-yengen-its-kebab-time.html
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 15:11
(Link)
tas, ka Vācijā kāds variants (Dürüm, wrapped in a thin lavaş that is sometimes also grilled after being rolled, to make it crispier. It has two main variants in mainland Turkey: [...]

Tombik or gobit (literally "the chubby", döner in a bun-shaped pita, with crispy crust and soft inside, and generally less meat than a dürüm)
varbūt kļuvis populārāks nekā dzimtenē, nenozīmē, ka Vācija ir kebabu dzimtene...
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:55
(Link)
pārlsīju daļu rakstu par kebabu izcelsmi Vācijā un tur kaut kā teikts, ka šie no Turcijas atceļojuši kopā ar imigrantiem, tad kā?
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:27. Marts 2018 - 23:22
(Link)
Kebabu blogeres, vau! ;)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 23:39
(Link)
mūžu dzīvo, mūžu mācies :)