Meistars - [entries|archive|friends|userinfo]
Meistars

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[27. Mar 2018|13:53]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Linkir doma

Comments:
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 14:54
(Link)
kā?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:27. Marts 2018 - 15:00
(Link)
Neatminu, atceros tikai savu pārsteigumu šī fakta sakarā, lasot kkādu akadēmisku ārtikli. Tēze bija, ka Vacijā zināmais formāts nav baigi košerīgais, Turcijā vispār nenozīmē neko, un ir citur ir daudz populārāks un ar Turciju sasaistīts, nekā autentiskie turku versiji. Līdzīgi kā spageti ar meatballs ir tīra amīšu versija par "īstu itāļu mājas ēdienu, kam ar itāliju nav nekādas saiknes (bet ar itāļu imigrantu kopienām asv - gan)
[User Picture]
From:[info]slepkava
Date:27. Marts 2018 - 15:11
(Link)
tad jau mēs savu kapostu tīteņus, ka pareizi noprotu ar varam, ja gribam saukt par kebabiem?
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 16:05
(Link)
helvetica tā neteica.

lai vai kā, nevar teikt, ka kebabu dzimtene ir Vācija. tā briesmīgi 'vāciskā' versija būtu vairāk salātu kāpostu veidā? rekur rakstā ir kebabs no Turcijas - viņi vairāk uz tādu 'raupjumu' spiež http://www.turkeysforlife.com/2012/05/fethiye-all-new-yengen-its-kebab-time.html
From:[info]mansgan
Date:27. Marts 2018 - 15:11
(Link)
tas, ka Vācijā kāds variants (Dürüm, wrapped in a thin lavaş that is sometimes also grilled after being rolled, to make it crispier. It has two main variants in mainland Turkey: [...]

Tombik or gobit (literally "the chubby", döner in a bun-shaped pita, with crispy crust and soft inside, and generally less meat than a dürüm)
varbūt kļuvis populārāks nekā dzimtenē, nenozīmē, ka Vācija ir kebabu dzimtene...