Shelly -

Nov. 27th, 2010

10:47 pm

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry

Šodien pirmo reizi mūžā devos ziemas skrējienā. Ļoti ļoti skaisti, balts sniegs, zilas debesis, vienīgi es jutos maķenīt kā ezītis, kas iemācījās elpot caur dibenu, apsēdās un nosmaka. Es nemāku skrienot elpot caur degunu, bet ziemā tas ir LIELS mīnuss. Cerams, ka nedabūšu plaušu karsoni. Ar drēbes ir viela pārdomām: slēpošanas jaka noteikti ir par biezu, bet ar divām vasaras jakām tomēr būtu par plānu.
Vēlāk aizdevos uz bibliotēku, izmantoju iespēju mēneša pēdējā sestdienā nodot nokavētās grāmatas bez soda naudas, un paņēmu V.Igo "Parīzes Dievmātes katedrāli". Jā, jā. Par spīti tam, ka visu bērnību un lielāko daļa pusaudža gadu pavadīju ar degunu grāmatās, es neesmu to lasījusi. Vēl vairāk - es vispār nekad neesmu neko no Igo lasījusi. Tas noteikti būtu labs fakts priekš kādreiz populārajiem topiem "5 lietas, ko jūs par mani nezināt".
Visbeidzot ar Dārgo, mammu un māsu devāmies uz ģimenes filmu "Harijs Poters un nāves dāvesti". Konstatēju, ka lai gan šo grāmatu es esmu lasījusi, saturu neatceros absolūti, un visu skatos kā lielu jaunumu. Arī labi.

(16 comments | Leave a comment)

Comments:

[User Picture]
From:[info]up
Date:November 27th, 2010 - 11:07 pm
(Link)
es tagad skatos cauri visu poteriaadi. biju leemusi palikt tik pie drukaataa formaata, bet mani saintrigeeja atsauksmes par jaunaako. bet bez backgrounda jau nevar
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]psihs
Date:November 27th, 2010 - 11:28 pm
(Link)
indeed.
(Reply to this)
From:[info]fedrs
Date:November 28th, 2010 - 12:14 am
(Link)
Var mēģināt vilkt vienu vilnas jaku un pa virsu plāno neilona vai ko tamlīdzīgu.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]nova
Date:November 28th, 2010 - 12:17 am
(Link)
Stokholmas metro kaut kāds ķēmīga paskata dāma maniem bērniem piedalīja pilnas rokas ar kaut kādām jaunas Poterfilmas reklāmām un tatoo uzlīmēm, kā rezultātā mazuks visu šo nedēļu staigāja "aptetovētām" rokām, bet es tā arī nesapratu, kas tā par noslēpumainu zīmi vai simbolu, jo es nekaunos paziņot, ka Poteru neesmu lasījusi/redzējusi un nejūtu vēlmi to darīt. bet Igo katedrāli pirmoreiz izlasīju 13 gadu vecumā un gauži raudāju, ko arī nekaunos paziņot:)
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 28th, 2010 - 12:19 am
(Link)
Teikšu godīgi, Poters man pagaidām patīk daudz labāk par "Katedrāli" :P
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]kuminjsh
Date:November 28th, 2010 - 11:24 am
(Link)
Teikšu godīgi: kopš 12 gadu vecuma esmu "PDK" lasījusi 2 reizes, bet katru reizi izlaižot gabalus, tb visādas "Parīzes no putna lidojuma" un citus bezdialogu gabalus;) Poteriādi arī esmu lasījusi 2x. Neko neizlaižot;D
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:November 28th, 2010 - 12:19 pm
(Link)
Katedrâli izlasîju pirms pâris gadiem, tieshi ar tâdu pashu motivâciju kâ Tu. Tâ ir viena no tâm grâmatâm, kuru izlasi un aizmirsti, atceries faktu, ka ir lasîts un viss.
Es ar vakar uz poteru, kaut arî shams bij franciski, dialogu tur ir tik maz, ka ar manu pashreizéjo franchu valodu pietiek. Tas kas man toch patîk pédéjâs pâris filmâs, vinji ir tik iespéjami pieturéjushies pie grâmatâm, ka bezmaz grûti iedomâties kâ savâdâk no tiem kjiegjeljiem pâris stundu kopsavilkumu sataisît.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]spotty_flyer
Date:November 28th, 2010 - 12:22 pm
(Link)
Un piebilstot, par to, ka HP nav iespéjams atceréties, es shamo sâku atceréties péc kâdas otrâs reizes pârlasîshanas. Varbût vienkârshi informâcijas pa daudz un smadzenes nospljaujâs un izliekas pa beiktâm.
(Reply to this)
[User Picture]
From:[info]veed_logs
Date:November 28th, 2010 - 02:01 pm
(Link)
Pieļauju, ka elpošanas problēma ir saistīta ar nepareizu skriešanas tempa izvēli. Proti, vienkārši ir jāskrien lēnāk. Vēl lēnāk. Nu, pavisam lēnām, tā lai skrienot var parunāties, lai nav aizelsies. Tad arī nebūs jārij gaiss caur muti. Visi cilvēki, kad aizelšas, tad ieelpo caur muti.

Protams, ieelpa normālā skriešanas ritmā notiek galvenokārt caur degunu (un nedaudz arī caur muti).
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 28th, 2010 - 04:22 pm
(Link)
Blēņas, mans temps ir pilnīgi normāls, man vienkārši tek deguns.
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]observer
Date:November 28th, 2010 - 07:40 pm
(Link)
man patīk lasīt pukstus par skriešanu, sevišķi par skriešanu tādās dienās kā šī.

Elpa [cerams] pieradīs pie sala, jo caur muti elpot ir pilnīga norma. Daudzi organismi, piemēram, arī manējais, ir tādi, ka caur degunu elpot pie kaut jel niecīgas slodzes ir nepietiekami.

Par ģērbšanos mans jaunākais atklājums ir cepur-šalle-lakats, universāls cilindrveida formas poliestera auduma izstrādājums, ko var dažādos veidos uzmaukt sev virsū, nosedzot pēc vajadzības kaklu, skaustu, pauri, pieri, zodu, seju. Kopā ar plānu cepuru ļoti laba sajūta, īpaši attiecībā uz saaukstēšanās problēmu, ja vien nemulsina iespēja mazliet izskatīties pēc ļeņingradas blokādes mocekļa.

Un vēl, ir novērots, ja skrien līdz 1h, tad pārāk biezi augšpusē nevajag. Ar plānāku vieglāka sajūta, salšana sākas pēc tam, kad kādu laiku ir svīsts un drēbēs mitrums uzkrājies.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]shelly
Date:November 29th, 2010 - 09:08 pm
(Link)
Visiem, kas skrien, patīk lasīt par skriešanu. Tā ir tāda Sērga*!
(*pie šī vārda es uzreiz iedomājos Sērgu no "Betmena un Robina", kur Sērga bija milzu monstrs ādas kostīmā).
(Reply to this) (Parent)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:November 29th, 2010 - 10:38 am
(Link)
Es arī paskrēju sestdien un svētdien; sestdien bija normāli, bet svētdien mazliet tā kā kakls sāka sūrstēt. Es vispār diez ko caur degunu neelpoju, jo man ir hroniskās iesnas un skrienot deguns ļoti tek; pieļauju, ka vienkārši dažiem cilvēkiem ir izturīgākas rīkles un nesalst arī ziemā :)
Skrēju ar termoveļu un vienu velojaku mugurā, kājās bikses ar vindstoperi; bija sajūta, ka mazulietiņ aukstums ķer klāt pie rokām - laikam vajag biezāku ārējo jaku. Domāju, ka Tev ar divām vasaras jakām varētu būt OK, jo apģērbs divos slāņos diezgan labi uztur siltumu.
(Reply to this) (Thread)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:November 29th, 2010 - 11:35 am
(Link)
Kāda velojaka tev ir? velolietas.lv grasās slēgties ciet, varbūt pie laika jāiepērk :)
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:November 29th, 2010 - 11:46 am
(Link)
Kurš teica, ka slēgsies ciet?
Man ir sieviešu Windchill; skrēju gan ar dārgā Trek jaku, kurai nav nekādu vēja membrānu.
Windchill ir ļoti universāla, bet, ja gribi ūdensizturīgu, jāmeklē cita, šai pie spēcīga lietus diezgan ātri sāk nākt cauri ūdens.
(Reply to this) (Parent) (Thread)
[User Picture]
From:[info]lavendera
Date:November 29th, 2010 - 11:51 am
(Link)
viņi paši. Šodien samainīju bikses un ieminējos, ka uz pavasari varētu nopirkt jaku, puisis teica, ka viņi grasoties janvārī klapēt bodīti ciet, jo apgrozījums esot niecīgs.
(Reply to this) (Parent)