| From: | lee |
Date: | October 29th, 2010 - 09:05 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Tā. Par mencu (pati gan neesmu mēģinājusi, bet manos pienākumos ir to zināt:). Saldētās zivis ir jāatkausē pareizi, tikai tad tās sanāk garšīgas. Uz paciņām parasti rakstīts, ka saldētie zivju produkti ir jāatlaidina 8h ledusskapī vai 1-2h istabas temp. pirms gatavošanas (kkā tā parasti raksta uz paciņām), bet nu - šodien viens zivju spečuks man tieši stāstīja, ka pietiekot ar pusstundu apmēram, lai virsējā kārta zivij kļūtu mīksta, bet iekšpuse vēl ir cieta. Tad nu lūk, tajā brīdī zivi liek uz pannas, un gatava tā ir ļoti ātri. To nosaka ar termometru, kuru iesprauž zivij, kas cepas uz pannas (rādījumam ir jāsasniedz 70 grādus, un tādam jāpieturās vismaz 3 min. šādus iespraužamos termometrus varot Rimčikā nopirkt) Pēc tiem 70 grādiem, kas sasniegti, zivs ir gatava, un viss tas mīkstais iekšā ir pašas zivs sula nevis negatavība. Lūk, pati mēģinājusi gan neesmu, bet alkstu noprovēt "pareizi gatavotu saldēto zivs fileju":))
Par tomātiem. To procesu sauc par blanšēšanu, un kā jau minēja iepriekš - vispirms verdošā, pēc tam aukstā ūdenī, pēc padzišanas mizu novelk.
| From: | lee |
Date: | October 29th, 2010 - 09:07 pm |
---|
| | | (Link) |
|
+ lai gan katrai zivij tas atsaldēšanas process drusku atšķiras - iepriekš aprakstītais attiecas uz plānajām filejām. Steikiem un liemeņiem droši vien darbojas kas cits.
Vēl - treknākajām zivīm atsaldēšanas procesā iespējams nokasīt liekos taukus
(tai brīdī, kad iekša vēl cieta, bet ārpuse atlaidināta), tad sanāk diētiskāk.
| From: | shelly |
Date: | October 29th, 2010 - 10:04 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Aha. Es atlaidināju mencas plāno fileju istabas temperatūrā kādas piecas stundas istabas temperatūrā.
| From: | shelly |
Date: | October 29th, 2010 - 10:09 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Bet bija garšīga, tiešām, tikai juka ārā (gandrīz uzrakstīju "juka prātā").
| From: | lee |
Date: | October 29th, 2010 - 10:12 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Menca šodien sajuka prātā (gandrīz kā uz avīžu virsrakstiem) :))
| From: | blond |
Date: | October 30th, 2010 - 02:38 am |
---|
| | | (Link) |
|
Gandrīz nevienu zivs fileju nevar uzcept pannā bez panējuma, sirsniņ neizbēgami jādara.
| From: | shelly |
Date: | October 30th, 2010 - 11:03 am |
---|
| | | (Link) |
|
Aha! Tai vienā receptē, kas mani iedvemsoja, bija minēts panējums, bet es noslinkoju. Tātad, ja zivi panētu, viņa nejuktu?
Ledus izkūst un iztek uz pannas?
| From: | lee |
Date: | October 30th, 2010 - 01:37 pm |
---|
| | | (Link) |
|
Ledus jau ir izkusis, bet labi - visu pēc kārtas - >
Ledus, jeb ūdens (glazējums) ir apkārt zivij no ārpuses, un pēc atlaidināšanas tas ir izkusis. Tas kas ir iekšā - tā ir sasalusi zivs sula (gaļai ir asinis, zivij ir kkāda sava sula). Tāpēc arī uzsvars ir uz to, ka sāk gatavot tad, kad ārpuse ir atkususi, bet iekšpuse vēl drusku cieta (lai gatavošanas procesā zivs nepaliktu galīgi sausa, gadījumā, ja būtu atkausēta pavisam). Un jā, tā sula gatavošanas procesā arī patek laukā, ja nav panējuma (tas kā garoza notur vairāk visu labumu iekšā) Baigi sarežģīti sanāca uzrakstīt, bet ceru, ka domu uztvēri :)
Jā, jā sapratu tagad, paldies. Man par saldēšanu bilde tumša.