Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2014-02-04 15:53:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
"Mazajā cilvēkā" bija divi tie ļaundari, nu, kidneperi, kas bija nolaupījuši Maksīti, lai nogādātu viņu bagātajam senjoram Lopesam Dienvidamerikā. Viens bija slīpētais Bernhards ar ledusskapja balsi, operācijas smadzenes un virzītājspēks, bet otrs bija žūpa Oto, kas katru mīļu dieniņu pieļurbājās un kam bija grandiozs zods, tāds milzīgs un izvirzīts uz priekšu.
Nu, ja, es viņus abus tikko redzēju uz ielas, tepat netālu no Viesturdārza.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2014-02-04 15:57 (saite)
nesen pārlasīji vai vnk tik spilgti atceries?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kautskis
2014-02-04 16:36 (saite)
Viņus nav iespējams spilgti neatcerēties!

Vispār tā ir izcila grāmata, pārliecinoši mans iecienītākais šī autora garadarbs. Turklāt tik tiešam visa grāmata: viņai ir burvīgas ilustrācijas nepārprotamā sešdesmito gadu stilistikā, un tajās ir attēlota glamūrīgā sešdesmito gadu dzīve. Visa tā grāmata ir kaut kas līdzīgs La Dolce Vita mazuļiem.

Lasīju savulaik viņu un sapratu: jā, es arī gribu dzīvot kā tas burvju mākslinieks, nēsāt žaketes, audzēt ūsas, ēst restorānos un nesteidzīgi pastaigāties pa Rietumberlīni, skatoties kungu apģērbu logos. Tolaik tas likās kaut kas tik tāls un neaizsniedzams, bet tik tiešām: kad es reiz staigāju pa Rietumberlīni, nupat nopircis jaunu žaketi, es atminējos — deviņi pērkoni, Didzi, tu to esi sasniedzis!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scorpse
2014-02-04 16:51 (saite)
Jā, simtkārt jā!! Kad es klīdu pa Unter den Linden, prātoju, vai turpatiņās direktors Poges kungs lietū vilka uz taksometru savu cienīto, kad braukāju no Greifsvaldes uz visādām citām Mündēm un Zundēm Baltijas jūras piekrastē, domās aizvien bija kopā ar Emīlu, kad tas devās uz savu Trīs dvīņu kūrortu, un tā vēl un vēl.
Un tās bildes, bildes!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2014-02-04 18:08 (saite)
bildītes man patika, jā. par burvju mākslinieku biju aizmirsusi. tātad no šejienes tai mīlestībai kājas aug

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]scorpse
2014-02-04 16:37 (saite)
Ēēē, es viņus visus ļoti spilgti atceros. Un tā viņi dzīvo man tur galvā un plosās. Kad ieraugu kādu skaistu, kokiem noaugušu aleju, saku nevis 'Vai, kāds glīts ceļš!, bet 'Te tak izskatās uz mata kā Gredzenu pavēlniekā, kad hobiti slēpās no gredzenrēga!' Un tā vislaik.
Bet Mazo cilvēku kaut kad pārlasīju atkal vāciski, bet tas ar bija pirms kāda laiciņa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2014-02-04 18:08 (saite)
acīmredzami man tik spilgti ietekmē grāmatas par zvēriņiem. trollīti muminu, vēju vītolos, donkihota zirgu, jātnieku bez galvas (zirgus, ja precīzāk)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?