Scorpse ([info]scorpse) rakstīja,
@ 2013-08-15 11:11:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:vārduļošana

Brauna bestsellerus es ik pa laikam palasu, jo, nu, ir diezgan interesanti. Vakar, piemēram, izlasīju, ka [pēc]mēra laikos kāds no Venēcijas dodžiem licis kuģiem pirms iebraukšanas ostā uzkavēties turpat jūriņā [precīzāk, Lazaretas (!) salā, bet so spake Brown not, to es citur izlasīju] tieši četrdesmit dienu. Itāliski 'četrdesmit' bija 'quaranta', no tā arī 'karantīna'.
Man tikai ne pārāk patīk, ka katrā sērijā viņam ir cita Bonda meitene.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]neraate
2013-08-15 11:43 (saite)
jā! mani aizrāva Da Vinči Kods (par spīti maigo reliģisko jūtu aizvainojumam), bet Eņģeļus un Dēmonus pametu trešajā nodaļā, jo nav piedodama tāda apkārt pišanās (atvainojiet par skarbajiem vārdiem), ja ar iepriekšējo meiteni saskanēja ka vai un viņa neņēma traģisku galu kādā negadījumā. kopš tā laika mums ar Denu viss cauri

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2013-08-15 11:55 (saite)
Hmm, dēmonu grāmatu tu velti pameti, jo Enģeļi un dēmonu notikumi risinās pirms Da Vinči, respektīvi, Vitorija patiesībā bija pirms Sofijas - Latvijā vienkārši otrādā secībā izdeva grāmatas. Bet es jau sodos par trešo vai ceturto meiteni! Neatceros, vai Lost Symbol viņam bija draudzenīte vai nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2013-08-15 14:09 (saite)
Par meitenēm man nospļauties, nu izšķīrās kā kuģi jūrjā, bet valoda, valoda plakana. Es taisni pirms šitiem te Vinči kodiem biju izlasījuse Fuko svārstu, un tad man Vinči kods likās pavisam bezgaršīgs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]scorpse
2013-08-15 15:14 (saite)
Hmm, jā, pēc Eko lasīšanas Pasaules bestselleri tā ir, kā ir. Taču atzīsti, ka ne jau vienmēr mēs grāmatās meklējam Eko līmeņa valodu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]bozena
2013-08-15 17:14 (saite)
Bet man tiešām tā ir, ka valoda ir gandrīz pats svarīgākais. Ja manuprāt prasti uzrakstīts, varu vispār nolikt malā, un ar to valodas plakanību tak grēko lielākā daļa bestselleru.
Eko jau brīžiem tādu grafomānisku huiņu raksta, nu apmēram tāpat, kā kad brīviņu saimnieks brauktu cauri pagastam, bet tik aplam glīti un meistarīgi, ka prieks lasīt. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?