scope ([info]scope) rakstīja,
@ 2013-10-20 19:50:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Laikam jāierosina izmaiņas CSN, paredzot dubultus sodus par ātruma režīma un ceļazīmju neievērošanu remontdarbu zonās, kā tas ir, piemēram, ASV.
Šodien, divreiz braucot vēl pa nepabeigto Rīga - Jelgava posmu starp Dalbi un Jelgavu, jutos kā riktīgs bremze, kuru katrs apdāvinātais uzskata par pienākumu īpaši tizlā veidā apdzīt (te gan smieklīgi, ka apdzen ar mazu ātruma starpību un ļ. mazu intervālu, tomēr raustās no CP), kaut arī bija skaidri redzams ātruma ierobežojums 50 km/h un apdzīšanu aizliedzošās zīmes. Te jāpiebilst, ka ceļa posmā, par spīti tam, ka ir svētdiena, patiešām strādāja strādnieki.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]sursurs
2013-10-21 17:38 (saite)
Ja atļauts 30km/h sliekšņa zīmi var nelikt pēc CSN. Tas arī ir par tēmu "skaties pats".
A par to, kāpēc nav nodots, arī bija tajā Valmieras ceļa cepienā. Ir arī situācijas, kad jāpagaida, lai sasēžas, piebraucas, tad pēc vajadzības klāj nākamās kārtas virsū vai kko labo utt. Bet tikmēr, kamēr piebraucas / sasēžas arī ir tā situācija, ka faktiski neviens neko nedara, nav sazīmēti apzīmējumi, bet stāv tikai zīmes.
Un, manuprāt, tie sliekšņi ir kā reiz ļoti laba lieta - vismaz cilvēks vienreiz pārsitīs riteni tur lidodams, otru reizi varbūt vairs nelidos tik traki. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2013-10-21 17:49 (saite)
Nu redzi, tu zini, ka un kāpēc varētu nebūt nodots, es arī to zinu, bet lielai daļai cilvēku tas nav izprotams. Un tā nav šo cilvēku problēma, tā ir to problēma, kas a) nespēj izskaidrot vai nemaz nemēģina to darīt; b) uz ceļa nedara vispār neko, tādā veidā neradot pat niecīgāko iespaidu, ka tur notiek kaut kādi darbi. Protams, ka te juridiski viss ir kārtībā, bet nu diez vai šis ir īstais ceļš.

Par to, ka pie 30 nav jāliek sliekšņa zīme, es nezināju vai arī biju aizmirsis, bet tas vienalga ir stulbi, jo arī uz 30 tur uzmaucot, var gan riteni pārsist, gan arī kaut ko salauzt. Kāpēc nevar uzlikt normālu zīmi, lai viss ir skaidrs?

Un sliekšņi nav laba lieta. Tas ir uz pilsoņu čakarēšanu un viņu mantas bojāšanu orentēts marasms. Pēc analoģijas varētu arī ziemā ceļus vispār nekopt, cilvēks vienreiz noraksies vai kaut kur ielidos - otro reizi varbūt nopirks atbilstošu auto, ledus riepas ar zāģiem un iemācīsies braukt. ;) Šāda pieeja ir pilnīgi garām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]scope
2013-10-21 18:24 (saite)
Priecājies, ka Tev vispār atļauj braukāties pa būvlaukumu, nevis liek braukt n kilometrus apkārt caur kādiem Mazpisāniem pa granteni.
Tas, ka tajā brīdī, kad brauci, neredzēji uz ceļa strādniekus, pilnīgi neko nenozīmē, jo ir tāda lieta kā tehnoloģiskie procesi, darbu secība utt.

P.S. Ar kādu zemprofilu brauc, ka nieka 5 cm slieksnis ir nāvējošs tavam apriepojumam?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]termostats
2013-10-21 19:16 (saite)
Lieciet mieru man un manam apriepojumam. ;) Man viss ir kārtībā. Es Jums te mēģinu skaidrot, kāpēc publika ignorē tās zīmes un to, ka paceļot sodus nekas baigi neuzlabosies, bet Jūs te piesienaties man un manai izpratnei par darbu. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?