18 Decembris 2006 @ 15:21
ar cibu pa dzīvi  
10 jautājumi un atbildes

anonīms


1. Kāpēc Tu vēlējies atbildēt anonīmi?

Tāpēc, ka cibā anonimitātes nav un nevar būt. Par to, ka visu, ko es saku kāds lasīs un atcerēsies, es tik ļoti neuztraucos. Vairāk man nepatīk paša reakcija, ka es pats sevi cenzēju, citreiz apzināti un citreiz neapzināti. Jau kopš reģistrēšanās sviesta cibā katru mēnesi mani ieraksti paliek arvien sterilāki un neizteiksmīgāki. Tā, ka pat gribas noreģistrēt jaunu lietotāju un sākt visu no sākuma.

2. Kāpēc Tu raksti cibā?

Nevaru nerakstīt. Es saņemu no cibas to, kas man pietrūkst- piemēram, sarunas bez sociāliem pienākumiem. Ja es rakstu, cik man ir grūti, man ir vieglāk par to runāt šādā vietā un šādā veidā. Daļēji droši vien pie vainas ir mana nesakārtotā dzīve, lai gan cibā netrūkst arī tādu, kuriem šķiet ar dzīvi viss kārtībā. Laikam jau cilvēki nemaz nemāk savādāk.

3. Ko Tev nozīmē frendi, vai tu seko līdzi frendu skaita un personālizmaiņām?

Protams. Ir jau dažādi draugi- tādi kuri zina, kas es esmu, tādi kas varbūt nojauš un tādi, kas nezin, kas es esmu. Un arī es zinu un attiecos pret draugiem- daži zina, ka es zinu, kas viņi ir pat ja neesam par to runājuši. Kaunējamies vai? Ir tādi, par kuriem es nojaušu un tad tādi par kuriem nezinu. It kā jau vienalalga kas tevi lasa, tomēr kā jau teicu, apziņa, ka mani lasa, mani ierobežo. Un tad es nepasaku, uzrakstu savādāk. Negribu tomēr pazaudēt kontaktu ar saviem draugiem tāpēc nemainu lietotājvārdu. Gandrīz katru dienu apskatos vai ir mainījies draugu saraksts, ja kāds ir nācis klāt, mazliet priecājos. Ja kāds ir aizgājis prom, mēģinu saprast, palasu ko raksta atdraugotājs un reizēm meklēju vainu sevī.

4. Tavuprāt, jēdzīgākā cibas komūna?

Bija [info]pretpret bet tur tagad neviens neko neraksta. Vēl man patīk [info]confuse_a_cat.

5. Vai un kādās situācijās tu pārlasi savus ierakstus cibā?

Ik pa laikam. Ļoti ātru jau aizmirstas, kas ir, bijis un noticis, gan tad, kad dzīve nav pilna ar dažādiem intersantiem notiikumiem gan tad, kad noticis tik daudz kas. Parasti gada beigās lasu, kas ar mani pa to gadu noticis, tādu pārskatu var savilkt no izjūtām un gabaliņiem. Tapēc vien man šķiet ir vērts rakstīt, pat ja tas notiek papīra burtnīcā. Tikai cibā tas labums (un ļaunums vienlaicīgi) ka to var izlasīt vēl kāds. Un tad reizēm var sanākt laba sirsnīga saruna.

6. Tavuprāt, pieci spilgtākie cibas tēli?

Agrāk bija vieglāk nosaukt spilgtākos, tagad visi tādi blāvāki palikuši, iespējams ne man vienai tās problēmas ar izteikšanos. Bet ja uz šodienu tad [info]up ir ļoti pamanāma, [info]sirdna- ļoti humorīgs, [info]laukuroze, kas pamatīgi un interesanti dokumentē savu dzīvi, man patīk arī [info]krasais- manuprāt ļoti vīrišķīgs un nepieradināts. Un [info]svalka kā negatīvs piemērs. Normāla, normāla, te pēkšņi uznāk mēnešreizes vai kas un sāk dirsties pilnīgā bezjēgā. Bet spilgta, nenoliegšu.

7. Cik no saviem cibas frendiem Tu esi iepazinis dzīvajā? Vai un kā šī pazīšanās ir mainījusi Tavu attieksmi pret viņu tekstiem?

Apmēram pusi no visiem nepazīstu, pārējie uz pusēm ir tādi, par kuriem vai nu zinu, kas viņi ir bet neesam pazīstami vai arī esam pazīstami dzīvajā. Tikai man nepatīk satikties un runāt vai aprunāt tos, kas raksta cibā, Tas man liekas mazliet netīri un lēti. Tēpēc pamatā regukāri satikos ar tādiem, kas no savas rakstīšanas cibā neiztaisa neko īpašu, par to nerunā un vispār šī tēma ir tāds kā tabu.

8. Vai Tu esi atkarīga no cibas? Kam jānotiek, lai Tu pārtrauktu ciboties?

Jā bet es par to kaunos. Ja ciba beigtos, ietu vējiem līdz, es domāju ka lielākā daļa cibas iemītnieku pārceltos citur un es droši vien līdzi. Ja vien līdz tam nebūtu ticis galā ar atkarību.

9. Vai piekrīti apgalvojumam "laimīgie cibā neraksta"?

Es nepazīstu nevienu, kas spētu ilgstoši būt laimīgs. Tā kā ja neraksta tagad, noteikti rakstīs kādu brīdi vēlāk :)))

10. Kuru cibiņu vajadzētu intervēt nākamo?

[info]efendi. Viņa šķiet ir no tiem, kas cibā ir iekšā līdz padusēm.
 
 
( Post a new comment )
sviesta cibas neoficiālais viedoklis[info]scibologs on 18. Decembris 2006 - 19:30
senilā medžika defaulta fīča ir changes frendos :]
(Atbildēt) (Iepriekšējais) (Link)