03 February 2023 @ 12:55 pm
panna  
man ļoti gribas ieguldīt tādā nepiedegošajā pannā, kas gada, pusotra laikā nepārvēršas piedegošajā pannā, pat rūpīgi lietojot tikai koka un plastmasas rīkus maisīšanai utml. vai tas vispār ir iespējams? vai jums ir kādi ieteikumi?
 
 
( Post a new comment )
covid_19[info]covid_19 on February 3rd, 2023 - 01:02 pm
nu ... es jau nu ieteiktu čuguna pannu, pie kam ja ir interese visādās šmorēšanās, tad bez koka roktura - tikai metāla, lai var likt iekšā cepenē

ja gadās ko piededzināt (man ne visai sanāk) tad tik berzējam

ja nonāk melnums nost, tad dedzinam kamēr uzrodas pa jaunam

principā čakars drusku lielāks, ja piedeg, bet atpakaļ var dabūt tikpat ātri un vienkārši kā piecepinot

uvaga - skābumus kā tomātus čugunenē labāk necept - visam pārējam nekas līdzi nestāv
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 01:40 pm
cepenei man ir stikla trauki un visādas atsevišķas pannas, tā ka tas nav aktuāli.

jautājums: ko nozīmē, ka nevar cept skābumus, kas tādā gadījumā notiek? sabojājas ēdiens vai arī sabojājas panna?

manas pēdējās atmiņas par čuguna pannām ir, ka drausmīgi smagi un bulky, nav ērti - saki, tas ir mainījies? man šķiet, ka man pret čuguna pannām vienkārši ir (visticamāk, nepamatoti) aizspriedumi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 3rd, 2023 - 01:48 pm
Smaga būs, pilnu ar mērci karstu nepaņemsi, bet kad piešaujas ir labi. Ļoti garšīgi ir viss, kam zeltaina garoziņa, ja ir laba mīkla, pufīgās vai rauga pankūkas ideālas
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 02:07 pm
paldies, noderīgs komentārs par zeltainajām maliņām!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 3rd, 2023 - 04:40 pm
aizmirsu uzrakstīt, ka liels pluss ir tas, ka vienmērīgi uzsilst (drusku jāpagaida) un ilgi saglabā siltumu, ir gadījies pat pēc pāris stundām ēst pietiekoši siltu ēdienu vienkārši noceļot vāku. un arī kopšana nav sarežģīta. esmu taisījusi naan, diezgan dūmoja (ik pa laikam bija jānogriež liesma), bet izcepās ideāli un ļoti garšīgi
ja tu gribi, vari nākt ciemos cept pankūkas (jācep gan būs ļoti daudz) un iemēģināt :D
lielajā pannā arī pietiek vietas sautējumam/risoto etc divām lielām pieaugušo porcijām, man neprasās speciālu sautējumu pannu. bet nu vispār es sautējumus taisu pa tiešo katlā
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 04:53 pm
paldies!

jā, es arī daudz ko daru katlā vai cepeškrāsnī, tāpēc pannai diezgan skaidri zinu, ko gribu, un zinu, ka līdzšinējās pannas, manuprāt, pārāk ātri pārstāj būt spējīgas to nodrošināt :D
(Reply) (Parent) (Link)
covid_19[info]covid_19 on February 3rd, 2023 - 01:49 pm
jā smagums - gan mīnuss gan pluss, jo liela siltumietilpība un viena paipalu ola neatdzesēs visu cepienu. darbojas gan uz indukcijas gan gāzes.

skābums var noēst to melno aizsargkārtu, kas uz pannas un tad šamā var sākt rūsēt, no viena tomāta pie omletes gan nekas slikts nenotiks, tas gan
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 02:07 pm
paldies, skaidrs un noderīgi! olu cepšana gan nebūs aktuāli :D
(Reply) (Parent) (Link)
cits laiks[info]siltavieta on February 3rd, 2023 - 01:18 pm
Man tādu pannu nav vēl izdevies atrast :/
(Reply) (Link)
aai[info]aai on February 3rd, 2023 - 01:18 pm
Man bija/ir līdzīga sāpe un jautājums. Te nesen kkādās IG reklāmās pamanīju HexClad pannas, ko te pat visādi šefpavāri reklamē kā "the next big thing"

https://hexcladcookware.eu/

Tāda 24cm panna bez atlaidēm laikam bija kkas 150 ēras. Uz ZSv bija atlaides, bet nesaņēmos - YT, laikam, paskatījos kkādu review, kur tik labi tomēr neatsaucās par to non-stick effect.

Mini koka/plastmasas rīkus, bet man ir aizdomas, ka pat viena nejauša un nevainīga asa dzelzs izmantošana var aizsākt visu "sačakarēšanas" procesu. Es šitā ar mammu laukos mokos un lūdzos, lai tikai ar koku/plastmasu tur kko dara, bet esmu jau nomainījis 2 pannas.
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 01:31 pm
es NEKAD neizmantoju uz pannas pilnīgi nekādus metāla rīkus, man jau no bērnības un pirmās teflona pannas šis ir riktīgi iedzīts. bet tad pie esošās pannas problēmām vainošu bijušo draudzeni, kas varētu slepeni to būt darījusi :D

katrā ziņā - paldies, izpētīšu HexClad, izklausās sālīti, bet, ja tas tiešām ilgtermiņā darbojas, varbūt tiešām ir tā vērts, jo tāpat jau tās pannas ir daždesmit EUR
(Reply) (Parent) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 3rd, 2023 - 01:46 pm
Ir labas nerūsējošā tērauda ar biezo dibenu. Mammai tagad ir pavisam vienkārša, tā ir forša, pirka Nīderlandē lielveikalā par kādiem 30 eiro. Ir bijusi pieredze ar Zepter nerūsējošā tērauda pannu un tā bija baigais mēsls, vienlaikus rāva klāt un nedacepa

Bet jā, es arī esmu čuguna pannu fans.
(Reply) (Link)
smille[info]smille on February 3rd, 2023 - 01:50 pm
Huh, es pērn par šo tēmu diezgan daudz domāju, beigās paliku pie pannām bez pārklājuma (balstoties svā pieredzē).

Pankūkām un ceptām olām, man jau gadus 15 kalpo zilā tērauda panna no Gemosa, šobrīd tieši, tieši tādu laikam nevar nopirkt, bet šur tur kkas no zilā tērauda ir. Tiesa gan 15 gadu laikā kvalitāte ar var būt mainījusies :(

Jebkas, kas ir mērčveidīgs, to cepu nerūsējošā tērauda sakausējuma pannā, ko var droši likt trauku mašīnā. Kkas šim līdzīgs: https://rito.lv/lv/veikals/katli-pannas/pannas/professional-panna-26cm-ner-ter-indukcijai
Manējo pirku reizē ar to pankūku pannu, arī kalpo gadus 15.

Būtībā svarīgākais ir saprast, ko cepsi.
Ja es pamatā ceptu dārzeņus un gribētu grillam līdzīgu efektu, tad pirktu šo: https://rito.lv/lv/veikals/katli-pannas/pannas/professional-grilpanna-30cm-zila-terauda

Ikea varētu būt varianti:
https://www.ikea.lv/lv/products/virtuve/trauki-un-piederumi-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/vardagen-panna-art-40438018
https://www.ikea.lv/lv/products/virtuve/trauki-un-piederumi-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/sensuell-panna-peleka-krasa-art-80324543
vai sautējumiem varētu labi būt šī:
https://www.ikea.lv/lv/products/virtuve/trauki-un-piederumi-gatavosanai/pannas-un-vokpannas/ikea-365-dzila-panna-art-00484253

Pērn nopirku divas savādāka izmēra tā zilā tērauda pannas, bet šobrīd nevaru atrast, kur īsti un epastos rēķinu arī neatrodu.
(Reply) (Thread) (Link)
smille[info]smille on February 3rd, 2023 - 01:57 pm
Paskatījos, ka manējā pankūku panna ir De Buyer blue steel creppe pan.
Stockmanī ir De Buyer, bet izskatās ka tikai mineral B kolekcija.
https://www.stockmann.lv/lv-lv/de-buyer

Reku var palasīties par atšķirībām: https://debuyer-usa.com/blogs/guides/carbon-steel-pan-buying-guide

Manējā pankūku panna tiešām nav smaga, pērn pirktās Tramontia blue stell pannas gan jūtami smagākas - 26cm vēl ok, bet 28cm ir ar abām rokām ceļama (un tāpat uz plīts riņķa knapi der, indukcijas plītīm nav tik lielu riņķu)
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
smille[info]smille on February 3rd, 2023 - 02:00 pm
Man ir šī pankūkām. Viņa toreiz arī LV nebija dārga, kas pārsteidzoši.
https://www.amazon.de/-/en/De-Buyer-Crepe-Pan-18cm/dp/B001CFJCN8/?th=1
(Reply) (Parent) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 02:18 pm
super, paldies, izskatīšu piemērus!

grilēšanas ekvivalentu noteikti dabūšu cepeškrāsnī, slapjās lietas/mērces jau arī uz sūdīgas pannas īpaši nepiedeg, man vajag tieši visādām "parastām" lietām (kotletes, pankūkas, turku zirņu omletes utml.), bez dzīvnieku izcelsmes produktiem.
(Reply) (Parent) (Link)
[info]3koma14vs007 on February 4th, 2023 - 12:22 pm
Šo:
https://www.tefal.co.uk/c/Jamie-Oliver-by-Tefal-Premium-Hard-Anodised-/p/2100099299
varu silti ieteikt.

Pirms gadiem diviem vai pat mazliet senāk nopirku Stokmanī Trakajās dienās. Pēc diezgan intensīvas lietošanas visa šī perioda laikā, panna ir tikpat lieliska kā sākumā. Pat vispiedegušākie melnumi ir viegli notraušami ar koka lāpstiņu.
(Reply) (Link)
pupinators[info]pupinators on February 6th, 2023 - 06:29 pm
Man arī ļoti interesē pannas, bet man der tikai indukcijas virsmai. Tik tikko mājas saimnieces bf sabojāja vienu no mūsu pannām, bakstot to ar dakšu. Es it kā to mirkli piefiksēju un es it kā to varēju novērst, bet neizdarīju. Es protams ar to pannu vairs necepšu. Pirms gada Gemosā pirktu jau izmetu - rauj klāt. Tagad palikusi viena IKEA wok panna, kas gluži vienkārši ir maz lietota.
Čuguna pannas laikam tikai uz specifiskām plītīm der, pareizi?
(Reply) (Link)