03 February 2023 @ 12:55 pm
panna  
man ļoti gribas ieguldīt tādā nepiedegošajā pannā, kas gada, pusotra laikā nepārvēršas piedegošajā pannā, pat rūpīgi lietojot tikai koka un plastmasas rīkus maisīšanai utml. vai tas vispār ir iespējams? vai jums ir kādi ieteikumi?
 
 
( Post a new comment )
covid_19[info]covid_19 on February 3rd, 2023 - 01:02 pm
nu ... es jau nu ieteiktu čuguna pannu, pie kam ja ir interese visādās šmorēšanās, tad bez koka roktura - tikai metāla, lai var likt iekšā cepenē

ja gadās ko piededzināt (man ne visai sanāk) tad tik berzējam

ja nonāk melnums nost, tad dedzinam kamēr uzrodas pa jaunam

principā čakars drusku lielāks, ja piedeg, bet atpakaļ var dabūt tikpat ātri un vienkārši kā piecepinot

uvaga - skābumus kā tomātus čugunenē labāk necept - visam pārējam nekas līdzi nestāv
(Reply) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 01:40 pm
cepenei man ir stikla trauki un visādas atsevišķas pannas, tā ka tas nav aktuāli.

jautājums: ko nozīmē, ka nevar cept skābumus, kas tādā gadījumā notiek? sabojājas ēdiens vai arī sabojājas panna?

manas pēdējās atmiņas par čuguna pannām ir, ka drausmīgi smagi un bulky, nav ērti - saki, tas ir mainījies? man šķiet, ka man pret čuguna pannām vienkārši ir (visticamāk, nepamatoti) aizspriedumi
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 3rd, 2023 - 01:48 pm
Smaga būs, pilnu ar mērci karstu nepaņemsi, bet kad piešaujas ir labi. Ļoti garšīgi ir viss, kam zeltaina garoziņa, ja ir laba mīkla, pufīgās vai rauga pankūkas ideālas
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 02:07 pm
paldies, noderīgs komentārs par zeltainajām maliņām!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
porcelāna lellīte[info]neraate on February 3rd, 2023 - 04:40 pm
aizmirsu uzrakstīt, ka liels pluss ir tas, ka vienmērīgi uzsilst (drusku jāpagaida) un ilgi saglabā siltumu, ir gadījies pat pēc pāris stundām ēst pietiekoši siltu ēdienu vienkārši noceļot vāku. un arī kopšana nav sarežģīta. esmu taisījusi naan, diezgan dūmoja (ik pa laikam bija jānogriež liesma), bet izcepās ideāli un ļoti garšīgi
ja tu gribi, vari nākt ciemos cept pankūkas (jācep gan būs ļoti daudz) un iemēģināt :D
lielajā pannā arī pietiek vietas sautējumam/risoto etc divām lielām pieaugušo porcijām, man neprasās speciālu sautējumu pannu. bet nu vispār es sautējumus taisu pa tiešo katlā
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 04:53 pm
paldies!

jā, es arī daudz ko daru katlā vai cepeškrāsnī, tāpēc pannai diezgan skaidri zinu, ko gribu, un zinu, ka līdzšinējās pannas, manuprāt, pārāk ātri pārstāj būt spējīgas to nodrošināt :D
(Reply) (Parent) (Link)
covid_19[info]covid_19 on February 3rd, 2023 - 01:49 pm
jā smagums - gan mīnuss gan pluss, jo liela siltumietilpība un viena paipalu ola neatdzesēs visu cepienu. darbojas gan uz indukcijas gan gāzes.

skābums var noēst to melno aizsargkārtu, kas uz pannas un tad šamā var sākt rūsēt, no viena tomāta pie omletes gan nekas slikts nenotiks, tas gan
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
cukursēne[info]saccharomyces on February 3rd, 2023 - 02:07 pm
paldies, skaidrs un noderīgi! olu cepšana gan nebūs aktuāli :D
(Reply) (Parent) (Link)