-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-12-23 22:14:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
pēdējā laikā mazliet domāju par citur internetos (vai citās cibās) apspriestām lietām.

piemēram, par to, ka man ārstu pārbaudes nešķiet pazemojošas. sure, nekas patīkams tas nav, ne izģērbties, ne pakļauties manipulācijām. bet es to daru sava ķermeņa dēļ, tādēļ uztveru to kā kaut ko nepatīkamu, bet nepieciešamu un palīdzīgu (savam ķermenim).

un vēl par to, ka cirks man šķiet krietni sliktāks par medībām. mednieki, cik esmu dzirdējusi, regulē dzīvnieku populāciju un dara daudz ko vērtīgu. cirkā dzīvniekus bezjēdzīgi moka. gadu gadiem. kamēr viņi atstiepjas. manā grāmatā tas ir sliktāk kā vienkārši nošaut lūsi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]pelnufeja
2016-12-24 05:41 (saite)
Es personiski arī neredzu nekādu jēgu medīt dzīvnieku, kura apēšana nav ļoti nepieciešama, un vēl jo dīvaināka man šķiet kaut kāda lepošanās ar to soc.portālos.

Un tomēr arī vispārējā histērija ap konkrēto gadījumu man šķiet liekuļota un biedējoša - kārtējais gadījums, kad pūlis metas virsū kādam veiksmīgi atrastam upurim, lai izgāztu savu niknumu un negācijas. Un prese jau nu arī piestrādā (norāda pat uz autores tvīta gramatikas kļūdām - zinot LV preses kopējo līmeni un "žurnālista-vidējā" gramatikas zināšanas, tas liekas absurdi un komiski).

Nesen tieši lasīju viena kursabiedra refleksijas par lauka darbu, un man likās, ka, rakstot par mājlopu nogalināšanas praksēm Mongolijā, kas no rietumu skatupunkta varētu šķist nežēlīgas un morāli problemātiskas, viņš diezgan precīzi argumentēja par rietumu sabiedrības liekulīgo attieksmi - kamēr dzīvniekus nogalina, sabiedrībai neredzot, viss ir kārtībā, bet, ja to dara atklāti un, neizrādot nekādu vainas sajūtu, tad tā ir morāla problēma. Daudzi, kas šausminās par šo gadījumu, esmu visai pārliecināta, nevelta trīs minūtes, lai padomātu, kādā veidā mirusi un cik daudz cietusi vistiņa no viņu veikala trīsstūrmaizes, kas nopirkta pusdienu pārtraukumā.

Un man ir žēl, ka jādzīvo realitātē, kurā nogalināšanas veidus vispār nākas salīdzināt, bet, manā skatījumā, ja salīdzina (nevajadzīgu), bet ātru lūša nāvi ar (it kā vajadzīgām), bet ciešanu pilnām nāvēm industriālajā lopkopībā, tad pirmā liekas mazāk nežēlīga.

(esmu veģetāriete jau gadiem, cirku neatbalstu, man ir ļoti sāpīga pieredze ar dzīvnieka nāvi.) Tikai pārdomas par topiku.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-12-24 06:51 (saite)
Tas cilvēks dzīvo savā pasaulē un es šaubos, ka viņai "lepošanās" ar to bildi iekšēji (motivācijas utml) baigi atšķirtos no bērnu, māju, izklaižu bildēm.
Un es ļoti piekrītu teju visam, ko te raksti.
es pati daudz labāk fiksi nomirtu vienkārši tāpat, nevis dzīvotu mokpilnu dzīvi briesmīgos apstākļos lai nonāktu kādam uz šķīvja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2016-12-24 17:27 (saite)
Jā, varu zem šī parakstīties. It īpaši par liekulību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?