-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-06-07 12:17:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
par kaķi
mans kaķis nupat ir palicis, sķiet, 9 gadus vecs. viņa ir vecāku kaķenes pēdējā meita. vecāku kaķis bija persiešu jaukteņa un meinkūnu jaukteņa kopprodukts. viņa izskatījās pēc absolūta persieša. neparasts persiešu trīskrāsu kaķis. balts, maigi maigi ruds (teju uz rozā pusi) un gaiši pelēks. viņas meita, mans kaķis, galīgi neizskatāš pēc persieša. viņa drīzāk izskatās pēc maziņa meinkūna. pelēka ar vāji rūsganu pavilnu.
jau bērnībā viņa nebija nekāds roku kaķis. es viņu īpaši neaiztiku, tādeļ, izaugot, tas tikai pastiprinājās. viņa izauga par neatkarīgu, neagresīvu būtni, kas atzina par saimnieku tikai vienīgi mani. bet. viņai nepatika manas māsas dēls. ieraugot māsas dēlu viņa burtiski nojūdzās.
ar a. viņai bija un ir apbrīnojami labas, harmoniskas attiecības. es ļoti baidījos par to sākumā, taču, mans kaķis izrādīja apbrīnojamas pedagoga spējas, sākuma uztraukumam pārejot, bērnu absolūti ignorējot, tad pieciešot no viņas jebkādu uzvedību un tad, kad, viņasprāt, tam bija īstais laiks, pāris reizes spēcīgi, bet bez nagiem uzšaujot, lai bērns saprot, ka nē, raustīt aiz astes (vai jebkā cita) vairs nevarēs.
taču tagad, briedumam lēnām pārejot agrīnā vecumā, viņa kļūst aizvien jocīgaka. principā, man viņa jāieslēdz, nākot mājā jebkādiem bērniem. un vīriešiem.
viņa joprojām ir ārkārtīgi miermīlīga attiecībā pret mājiniekiem, īpaši neuzbāžas, bet katru nakti pavada guļot manā kājgalī. taču sveši cilvēki, īpaši bērni un lielāka izmēŗa vīrieši, padara viņu nervozu līdz aptrakumam.
nav ne jausmas, kādēļ. vakar man nācās ieslēgt viņu balkonā, jo, kāpjot piecus gadus vecam bērnam pa kāpnēm augšup, viņa sāka nelabi baurot un ļoti agresīvi šņākt.
kurš man pateiktu, kas notiek tam kaķim galvā, heh.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dominika
2016-06-07 12:59 (saite)
Viņa jums ir sargkaķis. Kad es toreiz Lieldienās ciemojoties skatījos jūsu māju, tad riktīgi uz mani dusmojās un mēģināja ieķert kājās. Un parasti es dzīvniekiem un bērniem patīku!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]shelly
2016-06-07 13:06 (saite)
Jā. Vienreiz Kaķis noteikti sargāja Jāgermeistaru, uz kuru es pretendēju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-06-07 13:07 (saite)
es saku, viņa paliek aizvien dīvaināka. agrāk viņa nemaz tāda nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dominika
2016-06-07 13:08 (saite)
"Vazājas te visādi, izdzer saimniekiem bāriņu!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-06-07 13:07 (saite)
jā nu vo, agrāk viņa tāda nebija. jo vecāka viņa kļūst, jo agresīvāka paliek. ir cilveki, ko viņa pieņem, bet tādu kļūst aizvien mazāk. un es patiešam gribētu zināt, kādēļ.
drīzumā man nāksies viņu ieslēgt katrreiz, kad pie mums nāks ciemiņi. un man nemaz nepatīk viņu ieslēgt un izturēties kā pret kkādu neadekvātu psihu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dominika
2016-06-07 13:09 (saite)
Jā, nu tas droši vien tikai atsaucas uz viņas uzvedību vēl vairāk. Nez, varbūt jāpavicā vetārstam, ko darīt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-06-07 13:14 (saite)
katrā ziņā, patīkami tas nav. es nez, tā nav pēkšņa uzvedības maiņa, tas notiek lēnam. man tiešam šķiet, ka tas ir vecums :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2016-06-07 14:22 (saite)
uz vecumu visādi joki. mūsējā tieši otrādi - pirmos 10 gadus bija bailīgs štruntiņš, tagad uz vecumu (šogad 15) kļuvusi mīlīga. klēpī joprojām nesēž, bet mierīgi pati nāk klāt uz paglaudīšanu. agrāk tas būtu neiedomājami.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zetinja
2016-06-07 15:27 (saite)
Ieslēgt noteikti nevajag, jo bieži vien neadekvātā uzvedība saistīta ar bailēm par autoritātes zaudēšanu savā teritorijā. Tas, kas varētu palīdzēt (bet varētu ari nepalīdzēt) ir viesistabā noorganizēt vietu, kas ir augstu (skapja augša, piemēram) un kur kaķis var ērti uzrāpties, lai viņa var uzlīst un skatīties uz visiem no augšas.

Bet kaķiem galvā brīžiem daras pilnīgs ārprāts. Mums kaimiņu kaķis ari uzvedas pilnīgi randomā. Atnāk, noglaužas, tad uzšņāc un aizmūk. Citu dienu mīlīga, pec tam atkal šņāc. Citreiz stāv un šņāc jau 3..4 metru attālumā. :D ej nu saproti, kas tur pa mēness fāzēm.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-06-07 15:45 (saite)
jā, mūsējā atnāk, pieglaužās un tad sāk pārdzīvot un bārties un uzvedas agresīvi. problēma ir, ka viņa neļauj cilvēkiem pārvietoties pa māju. un, ja ciemos ir bērni, kas grib aiziet tur un vēl kkur, tad ir problēmas. un es labāk viņu ieslēdzu, kā riskēju ar to, ka kaķis saskrāpē kādu bērnu. nav ne jausmas, ko es darītu, ja tas notiktu :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zetinja
2016-06-07 16:52 (saite)
nujā.. bērniem tā var būt trauma uz visu mūžu. Manam māsas vecākajam jau ir padsmit, bet no kaķiem vēlaizvien bail dēļ manējā briesmoņa.

Iespējams, ka tam kaķim kkas sāp un līdz ar to nepatīk vairs bērnu uzmanība un ir bail no viņiem. visādi var gadīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2016-06-10 17:27 (saite)
aizved pie vetārsta un tehapskati. bieži vien uzvedības izmaiņas liecina par kādām veselības problēmām. ir vērts pavērot vai nav vēl kādas pazīmes vai uzvedības izmaiņas, jo tas var būt jebkas - artrīts, maņu pasliktināšanās (redze vai dzirde pavājinās), hormonāli traucējumi, endokrīnas problēmas, kaut kas ar vielmaiņu vai vienkārši kaut kas sāp un Tad Vēl Šitie Atvilkās Krist Kaķim Uz Nerviem!!!11 kaķi ir diezgan jūtīgi, bet izturīgi, līdz ar to veselības problēmas var arī uzreiz nepamanīt. tikpat labi tas var vienkārši būt saistīts ar vecumu, bet asins un urīna analīzes un kārtīga izčamdīšana par ļaunu nenāks

ja nav saistīts ar veselību, un sāk traucēt, ir vērts paskatīties My Cat From Hell, tur noteikti kādā no sērijām ir līdzīgi gadījumi no kā smelties iedvesmu sadzīves uzlabošanai

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?