-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-03-16 23:39:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
attālinoties no būvniecības un pietuvinoties citai tēmai,

man parādīja burvīgu ģenētiķa blogu, kur populārzinātniskā veidā tiek paskaidrots par gēniem utml. lasu un priecājos. tas ir pat vēl interesantāk par būvniecību :D

redzkur blogs (sadaļa par ģenētiku):
http://kastanis.org/categories/6-Genetika/posts

visādi citādi, galīgi neizprotot šī fenomena iemeslu, mani patiešām interesē būvniecība. apkuru veidi, slitinājuma veidi, tas viss šķiet patiešām aizraujoši. nav ne jausmas, kādēļ. bet rezultātā es zinu ekonomiskāko un ērtāko privātmāju apkures veidu un šādu tadu inovatīvu māju būvniecības metodi arī. vājprātīgi noderīgas zināšanas :D (bet ja plānojat būvēt māju un apcerat apkures jautājumu, droši vaicājiet man, es zinu pareizo atbildi :D)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]begemots
2016-03-17 06:50 (saite)
tu nāc kā saukta. plānojam. stāsti :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]usne
2016-03-17 07:49 (saite)
Tieši nācu teikt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-17 08:14 (saite)
uzrakstīju begemotam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-03-17 08:14 (saite)
pirms dažiem gadiem, kad es par to interesējos, visādos forumos cilvēki vienojās par to, ka vislētākā ir malka vai granulas (laikam sanāca bišķi dārgāk, bet ērtāk, ja pareizi atceros). vislabāk esot likt, tātad, cietā kurināmā katlu un tam piebūvēt siltuma krājtelpu, respektīvi, tādu kā gigantisku termosu. konkrētās krājtelpas izmēri ir atkarīgi no mājas izmēra un tos tad jāaprēķina attiecīgam speciālistam/pieredzējušam cilvēkam, bet nu tie esot aptuveni daži līdz vairāki kubikmetri. princips ir tāds, ka tu kurini kurini, viss siltums neizšauj uzreiz mājā, bet sakrājas krājtelpā un tad pakāpeniski, bezmaz vai dažu dienu laikā, izdalās radiatoros. tad ar vienu kārtīgāku iekurināšanu pietiekot gandrīz vai vairākām dienām. esot krietni ekonomiskāk un ērtāk.
pie šādas apkures sistēmas pirmajā stāvā vislabāk ir siltās grīdas, nevis radiatori (trubas ar karsto ūdeni/ko nu nu tur iestrādātas grīdā), bet otrajā stāvā radiatori.
mīnuss ir tāds, ka tā pa īstam šī sistēma der tikai jaunbūvētām mājām, jau esošās ko tādu iebūvēt ir sarežģīti, jo tam nav paredzēta vieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-03-17 11:32 (saite)
siltuma krājtelpa ir ļoti laba doma, bet problēmas var būt (arī jaunceļamai ēkai) ar vietas trūkumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-17 15:44 (saite)
domāju, ja māju plāno jau ar tādu domu, tad vietu kkā var atrast. saprotams jau, ka lieki m2 nevienam nav lieki, īpaši, ja telpu grib izmantot pēc iespējas racionāli, nevis būvēt 300m2 savrupmāju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-03-17 08:17 (saite)
bet par sienām runājot, mani pirms kāda pusgada reāli pārsteidza māsas vīra pielietotais risinājums. esot izgudrots krievijā. sienas lej no masas, kas ir putuplasta bumbiņas sajauktas ar betonu noteiktās attiecībās. rezultātā sienas ir (salīdzinoši) vieglas, esot izturīgas (šito nezinu, bet man tā teica) un viņām nevajagot siltumizolāciju, jo putuplasts pas par sevi kalpo kā lieliska siltumizolācija. sienu biezums bija biki biezāks kā ir redzēts normāli, bet tas panākot fantastisku siltumizolāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]usne
2016-03-17 11:41 (saite)
šis ir interesanti un domāju, ka strāda, tikai izvēloties sakarīgākus (ne tik sintētiskus, fasādēm tīrā veidā tas ir par trauslu, īpaši, ja to uzreiz apmet) materiālus par putuplasu var panākt pārliecinoši stipru sienu, kura ir tikpat siltumizturīga.
vārdu sakot, izklausās ļoti pēc krievijas :)
un vaidzētu būt lētam risinājumam, ja ne visslētākajam.
savukārt, ja tas vizuāli izskatās kā parasta betona siena, tā ir iespējama atbilde, kā uzcelt vienlaidu sienu no betona, jo citādi to risina no abām pusēm liekot betonu, pa visu siltumizolāciju, sanāk biezi, jo betonam ir minimālais biezums, ko var lietot, lai nesabrūk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-17 15:43 (saite)
nu, viņi sakot, ka esot gana izturīgas tās sienas. es pati, protams, neko neapgalvoju. izskatās gandrīz kā betona siena. respektīvi, tos putuplasta burbulīšus redz, bet viņi ir monolītā pelēkā masā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2016-03-17 10:57 (saite)
tā ir tāda mazliet maģiskā domāšana, kas Cibai mēdz nepatikt, taču mana pieredze liecina, ka tādas neizskaidrojamās intereses par kādiem jautājumiem un to beziemesla pētīšana kādā brīdī saiet vienā pavedienā ar dzīvi reālo un ļoti noder. resp., pat, ja Tu šobrīd nezini, kāpēc to tagad dari, vari būt droša, ka tam ir iemesls un tas Tev vienā brīdī noderēs.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-17 15:42 (saite)
jā, tā jau saka. es tik nezinu, māju celt negrasos, celtniecībā strādāt arī ne (abas rokas kreisās). bet nu redzēs, kā dzīve izvērtīsies :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?