-- ([info]ripp) rakstīja,
pirms dažiem gadiem, kad es par to interesējos, visādos forumos cilvēki vienojās par to, ka vislētākā ir malka vai granulas (laikam sanāca bišķi dārgāk, bet ērtāk, ja pareizi atceros). vislabāk esot likt, tātad, cietā kurināmā katlu un tam piebūvēt siltuma krājtelpu, respektīvi, tādu kā gigantisku termosu. konkrētās krājtelpas izmēri ir atkarīgi no mājas izmēra un tos tad jāaprēķina attiecīgam speciālistam/pieredzējušam cilvēkam, bet nu tie esot aptuveni daži līdz vairāki kubikmetri. princips ir tāds, ka tu kurini kurini, viss siltums neizšauj uzreiz mājā, bet sakrājas krājtelpā un tad pakāpeniski, bezmaz vai dažu dienu laikā, izdalās radiatoros. tad ar vienu kārtīgāku iekurināšanu pietiekot gandrīz vai vairākām dienām. esot krietni ekonomiskāk un ērtāk.
pie šādas apkures sistēmas pirmajā stāvā vislabāk ir siltās grīdas, nevis radiatori (trubas ar karsto ūdeni/ko nu nu tur iestrādātas grīdā), bet otrajā stāvā radiatori.
mīnuss ir tāds, ka tā pa īstam šī sistēma der tikai jaunbūvētām mājām, jau esošās ko tādu iebūvēt ir sarežģīti, jo tam nav paredzēta vieta.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?