-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-01-11 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ēdienkartes plānošana vol.2.
skaidrs ir viens, veselīgi ēst mēs šeit varam tikai, ja veselīgi vienlaicīgi ir arī garšīgi. un, neplānojot ēdienkarti, katru dienu tuvāk vakaram attopoties "ko lai ēst" grāb pēc tā, kas sanāk. kas parasti ir viens no dažiem variantiem, kas stāv galvā un ir pagatavojams no mājās esošā.
ēdienkartes plānošana un iepirkšanās 1x nedēļā saskaņā ar plānu noteikti ir sakarīgāks variants.

(pirmais mēģinājums bija pirms ilgāka laika un ar blīkšķi izgāzās)


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2015-01-11 10:55 (saite)
a kā ir veselīgi??

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2015-01-11 11:05 (saite)
es, protams, saprotu, ka tas ir strīdīgs jautājums. bet nu es arī nepretendēju uz lielo patiesību un pareizību :)

manā gadījumā tas ir krietni mazāk cepts un ja tomēr, tad ar mazāk eļļas, vairāk krāsnī cepts, vārīts, sautēts, mazāk "ķīmijas", vairāk dārzeņu un zaļumu, mazāk piesātināto taukskābju, transtaukskābju. krietni mazāk saldumu. nu un man personiski (neiekļaujot šajā A. un a.) praktiski atteikšanās no kartupeļiem, rīsiem (ja nav pilngraudu), maizes izstrādājumiem (atsk. pilngraudu un/vai kliju sausmaizes, rīsu galetes un nedaudz rupjmaizi)

rezultātā picas, lazanjas, kartupeļu pankūkas, cepts siers, čipši, šokolāde utt utt - tas viss ir brīvdienu racions, darba dienās bez tā cenšos iztikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2015-01-11 11:11 (saite)
bet pa manam tas jau ir vienkārši - krājumos turēt pilngraudu rīsus, un dārzeņus:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-01-11 13:30 (saite)
ja es aprobežojos ar to, tad es nekad nevaru neko izdomāt vakariņām. vienmēr prātā grozas daži ēdieni, vienmēr vieni un tie paši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-01-11 11:05 (saite)
vēl (es jau kkur rakstīju) man ir iepaticies clean eating koncepts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2015-01-11 11:08 (saite)
ā un pusfabrikātēdienus es mēģinu taisīt pati. nu tur, pelmeņus, frikadeles, tortiļjas. drīz gribu iemēģināt musli bars, pašu granolu jau taisu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]smille
2015-01-11 20:45 (saite)
o, vai vari kādreiz urakstīts kā taisi pelmeņus un granolu? (un ko tieši tortiljām taisi pati, to mīklu?)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-01-11 21:29 (saite)
par pelmeņiem, pirms vairākiem gadiem par šo sāku interesēties, palasījos un gan iemēģināju, gan arī apkopoju rezultātu: http://klab.lv/users/meeneshi/68426.html šobrīd daru citādāk lūk, ko - nelielu daļu "parasto" miltu aizvietoju ar pilngraudu. vispār plānā ir pilngraudu daļu palielināt, līdz noskaidrosies, cik daudz var likt nebojājot rezultātu.

granolai nesen atradu baigi labo recepti, tagad diemžēl neatceros, kur. hmm... ā, atradu. nezinu, vai Tu lasi krieviski, bet http://eda.ru/breakfast/recipe20361/domashnie-mjusli
es sviesta vietā liku eļļu un taukvielas vispār liku mazāk. no riekstiem man bija tikai ķirbu sēkliņas, līdz ar to pilnīgi vienalga, ko un cik likt. jāliek to, kas garšo, tik, cik garšo.
iepriekš biju taisījusi sarežģītāk, šis tad salīdzinājumā patika labāk. mazāk saldinātājs, mazāk čakars.

tortiljām taisu mīklu un pašas tortiljas, jā. arī eksperimentēu ar to, cik daudz miltu var aizvietot ar pilngraudu. atradu recepti, pēc kuras var izcept tādas, kas nav par cietu. uzreiz uztaisu 16 un saldētavā iekšā ar cepampapīru starp tortiljām. no tām sanāk arī superīgas picu pamatnes ātrajam variantam :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?