-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2015-01-11 09:43:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
ēdienkartes plānošana vol.2.
skaidrs ir viens, veselīgi ēst mēs šeit varam tikai, ja veselīgi vienlaicīgi ir arī garšīgi. un, neplānojot ēdienkarti, katru dienu tuvāk vakaram attopoties "ko lai ēst" grāb pēc tā, kas sanāk. kas parasti ir viens no dažiem variantiem, kas stāv galvā un ir pagatavojams no mājās esošā.
ēdienkartes plānošana un iepirkšanās 1x nedēļā saskaņā ar plānu noteikti ir sakarīgāks variants.

(pirmais mēģinājums bija pirms ilgāka laika un ar blīkšķi izgāzās)


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ripp
2015-01-11 11:05 (saite)
es, protams, saprotu, ka tas ir strīdīgs jautājums. bet nu es arī nepretendēju uz lielo patiesību un pareizību :)

manā gadījumā tas ir krietni mazāk cepts un ja tomēr, tad ar mazāk eļļas, vairāk krāsnī cepts, vārīts, sautēts, mazāk "ķīmijas", vairāk dārzeņu un zaļumu, mazāk piesātināto taukskābju, transtaukskābju. krietni mazāk saldumu. nu un man personiski (neiekļaujot šajā A. un a.) praktiski atteikšanās no kartupeļiem, rīsiem (ja nav pilngraudu), maizes izstrādājumiem (atsk. pilngraudu un/vai kliju sausmaizes, rīsu galetes un nedaudz rupjmaizi)

rezultātā picas, lazanjas, kartupeļu pankūkas, cepts siers, čipši, šokolāde utt utt - tas viss ir brīvdienu racions, darba dienās bez tā cenšos iztikt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2015-01-11 11:11 (saite)
bet pa manam tas jau ir vienkārši - krājumos turēt pilngraudu rīsus, un dārzeņus:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2015-01-11 13:30 (saite)
ja es aprobežojos ar to, tad es nekad nevaru neko izdomāt vakariņām. vienmēr prātā grozas daži ēdieni, vienmēr vieni un tie paši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?