par pelmeņiem, pirms vairākiem gadiem par šo sāku interesēties, palasījos un gan iemēģināju, gan arī apkopoju rezultātu:
http://klab.lv/users/meeneshi/68426.html šobrīd daru citādāk lūk, ko - nelielu daļu "parasto" miltu aizvietoju ar pilngraudu. vispār plānā ir pilngraudu daļu palielināt, līdz noskaidrosies, cik daudz var likt nebojājot rezultātu.
granolai nesen atradu baigi labo recepti, tagad diemžēl neatceros, kur. hmm... ā, atradu. nezinu, vai Tu lasi krieviski, bet
http://eda.ru/breakfast/recipe20361/domashnie-mjuslies sviesta vietā liku eļļu un taukvielas vispār liku mazāk. no riekstiem man bija tikai ķirbu sēkliņas, līdz ar to pilnīgi vienalga, ko un cik likt. jāliek to, kas garšo, tik, cik garšo.
iepriekš biju taisījusi sarežģītāk, šis tad salīdzinājumā patika labāk. mazāk saldinātājs, mazāk čakars.
tortiljām taisu mīklu un pašas tortiljas, jā. arī eksperimentēu ar to, cik daudz miltu var aizvietot ar pilngraudu. atradu recepti, pēc kuras var izcept tādas, kas nav par cietu. uzreiz uztaisu 16 un saldētavā iekšā ar cepampapīru starp tortiljām. no tām sanāk arī superīgas picu pamatnes ātrajam variantam :)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: